Архив

Monthly Archives: ноември 2013

Hyundai обединява бензинов с дизелов двигател

Двигателят е без запалителни свещи, като при дизелитеHyundai-кръстосва-бензинов-и-дизелов-двигател-300x200

Hyundai обяви, че разработва нова технология, която съчетава особеностите на бензиновите и дизеловите двигатели с вътрешно горене, съобщава Automotive News. В проектирането на 1.8-литровия GDCI (Gasoline Direct Injection Compression) участват също компанията Delphi и учени от университета в Уисконсин.

Продължение

BMW в Токио 2013

Концернът от Бавария представя няколко моделаBMW-4-Series-Convertible-9

Международният автомобилен салон, който се провежда за 43-ти път, е място за премиерата  в Япония на чисто електрически задвижваните BMW i3 и плъг-ин хибрид BMW i8 спортния автомобил, както и за световната премиера на BMW 4 Series Convertible. Освен това, концепцията BMW M4 Coupe предлага предварителен преглед на следващото поколение на изключителни високо-производителни спортни автомобили.

Продължение

Toyota се готви за автосалона в Токио

Японците дадоха информация за концептите сиtoyota-fv2-concept-2013-tokyo-motor-show-009-1

Toyota Motor Corporation ще покаже седем концептуални модели като експонати в 43-тото шоу Tokyo Motor под мотото  „Удоволствие от шофирането, отново“. Ето по нещо за три от концептите.

Toyota FV2 е концептуален автомобил, който поддържа „удоволствие от шофирането“ дори и в света, където технологията на  автоматизирано шофиране е разпространена.

Продължение

VW показва дизелово-електрически Twin -Up

Хибридът използва 1.1 литра гориво на 100 км.VW-Twin-up

Volkswagen ще покаже икономична дизелово-електрическа хибридна версия на своя мъник на автомобилното изложение в Токио. Twin -Up използва само 1.1 литра гориво на 100 км.

С четири места Twin -Up има плъг-ин хибриден задвижващ агрегат  получен от двуместния автомобил XL1, дебютирал по време на автомобилното изложение в Женева през март.

Продължение

Tokyo Motor Show 2013 от 22-ри ноември

Това шоу се очаква да представи 76 световни премиериtop_title

Японската асоциация на автомобилните производители, (с председател  Акио Тойода) ще проведе 43-тото Tokyo Motor Show 2013 от петък, 22 ноември до неделя, 1 декември, 2013 г. в Big Sight – Токио, Кото-ку.

Има два прес дни – сряда, 20 ноември и четвъртък, 21 ноември. В присъствието на специален гост на 22 ноември ще се проведе церемонията по откриването под патронажа на Нейно императорско величество принцеса Йоко.

Продължение

G-Power BMW M3 Hurricane RS е със 720 к.с.

Максималната скорост на тунера е над 340 км в часG-POWER_M3_HURRICANE_RS_-_engine

G-Power разкри преди дни тунинга BMW M3 със 720 к.с.

Под предния капак, G -Power BMW M3 Hurricane RS ползва  компресорен V8 двигател с работен обем увеличен от 4.4 на 4.6 литра. G -Power използва компресор, заедно с Mahle ковани бутала, ковани мотовилки и промяна на коляновия вал.

Продължение

BMW официално обяви 2-Series

Продажбите започват идния мартBMW-M235i_Coupe_2014_1280x960_wallpaper_01

Към края на миналия месец баварският концерн официално разкри новата си 2-Series.

Новата 2-Series има малко по-големи размери от своя предшественик – 1-Series –  тя е със 72 мм по-дълъга, с 32 мм по-широка, а базата е удължена с 30 мм. Това дава повече комфорт, повече пространство за краката и главите на пътниците. Багажникът също е нараснал на 390 литра. Интериорът е силно повлиян от този на „единицата“, като е снабден с платнени седалки и сребристи акценти.

Продължение

Peugeot 2008 с 5 звезди в Euro NCAP

Нов двигател 1.2 e-VTi 82 ETG5EuroNCAP-1[3]

С лансирането му през пролетта на 2013 г. новият кросоувър Peugeot 2008 се устреми по пътя на успеха. В края на септември, той имаше вече повече от 54 000 поръчки в Европа, от които 25 000 във Франция. По същото време са регистрирани и 25 000 допълнителни поръчки, което се равнява на 2,5 месеца работа на производството. 71% от общия брой поръчки за модела обхващат високите нива на оборудване Allure и Féline.

Продължение