Архив

Monthly Archives: юни 2016

80 години BMW 328 – първият спортен модел на марката

328 е колекционерска находка1936_BMW_328_Roadster_Rene_Staud

BMW 328 – първият истински спортен модел на баварците – дебютира пред публика през лятото на 1936 г. Серийното производство на уличния модел стартира години по-късно. Малкият роудстър поставя началото на промяната на имиджа на баварците.

Дизайнер на купето е Петер Жимановски, а техническата част е дело на Фриц Фидлер, 328 предлага всички основни елементи, които ще открием във всички роудстъри на BMW след това.

Отличава се с високо съотношение мощност-тегло и перфектно балансиран редови 6-цилиндров двигател, разположен доста зад предната ос.

Продължение

Китай увеличи продажбите с 11,4% през май

Анализ, направен от BloombergBeijing_china_auto_market

Най-големият автомобилен пазар продължава да расте, като продажбите се увеличават с повече от 11 на сто през миналия месец.

След увеличение от 6,4 на сто през април продажбите на пътнически превозни средства се увеличават още повече миналия месец, когато бяха продадени 1.76 милиона единици, в съответствие с данните, предоставени от Китайската Пътническа Асоциация за Автомобили.

От началото на годината, продажбите на превозни средства се покачиха със 7.7% в сравнение със същия период през 2015 г. до 9.12 милиона единици. Това бързо темпо е било държано в резултат на усилията за тласък на правителството на търсенето чрез намаляване на данъка за покупка на двигатели  по-малки от 1.6-литра от октомври миналата година, но също така и поради по-големите стимули, предлагани от автопроизводителите и за голям брой нови модели на пазара тази година.

Продължение

Май ще има руски „мерцедеси“

Одобрен е проект на  Daimler за строителствотоMercedes-Benz-logo-5

През юни миналата година стана ясно, че Mercedes-Benz замразява плановете си за завод за леки автомобили в Русия заради санкциите, въведени след анексията на Крим и конфликта в Украйна. Въпреки тях обаче буквално преди дни немската компания е открила нов салон именно на Кримския полуостров.

Продължение

Най-мощният италиански хиперкар

Прототипът беше показан на салона в Ториноe2667f43236caf4dae1319804418b3dd

Показаха в Торино хиперкар – предсериен прототип, който ще стане най-мощната серийна кола, произвеждана някога в Италия.

Автомобилът на фирмата Mazzanti Automobili подсказва за възможностите си със самото си име Millecavalli („Хиляда коня“).

От производителя тепърва ще доработят модела на най-добрите писти по света. Серийното производство вероятно ще започне до края на годината. Тиражът на купето, чиято цена все още не е известна, ще бъде ограничен на 25 екземпляра.

Продължение