Архив

Monthly Archives: май 2018

Total Saft ще инвестира над 200 млн. евро в батерията от следващо поколение

За целта още през февруари Saft формира съюз със Siemens, Solvay и

Фирменото лого на Saft Groupe, специалист по акумулатори, на входа на завода в Поатие, Франция, 5 октомври 2017 г. REUTERS

Фирменото лого на Saft Groupe, специалист по акумулатори, на входа на завода в Поатие, Франция, 5 октомври 2017 г. REUTERS

Manz

Френският производител на батерии Saft, част от Total, каза, че компанията планира да инвестира над 200 млн. евро (233 млн. долара) в проект за следващо поколение европейски батерии.

През февруари Saft формира съюз с европейските партньори Siemens, Solvay и Manz за изследване, разработване и производство на нова генерация твърдотелни батерии, които да се конкурират с азиатските и американските производители.

Нивото на финансиране от неговите партньори все още предстои да бъде решено, каза Saft пред Ройтерс в отговор на въпроси.

Продължение

Музей на колите на звездите: 2000 Lamborghini Diablo VT Roadster

Преди това е било собственост на бившия шампион  тежка категорияLambo2 по бокс Майк Тайсън

The Official Website of the Hollywood Star Cars Museum

Майк Тайсън беше най-младият шампион в тежка категория, и бързо стана безспорен шампион. Той е също толкова известен, защото отиде в затвора за предполагаемо изнасилване и за ухапване на момиче от Евандър.

Lamborghini винаги е бил признат за една от най-добрите в света страхотни супер коли. Това е голф версия на популярния Diablo, въведен в Италия през декември 1995 г. на автомобилното изложение в Болоня за 1996 година модел.

Продължение

Продадоха 1993 F1 McLaren-Cosworth Ford на Еъртън Сена за €4 197 500

Това е колата от Ф1, използвана от легендата за последното й 02спечелено Монако GP

По информация на Bonhams

Преди известно време, по време на продажбата на „Les Grandes Marques à Monaco“ от Bonhams, McLaren-Cosworth Ford MP4 / 8A за състезания от Формула 1 беше продаден за €4 197 500. Истинско парче от историята на Формула 1. Защо? Това е колата от Ф1, използвана от Еъртън Сена за последното му Монако GP през 1993 г., завършено на първо място …

Продължение

Дизеловите автомобили могат да изчезнат в бъдеще

Това казва регулатор на ЕСAR-180529780.jpg&q=80&MaxW=300&cci_ts=20180528050233

Bloomberg

БРЮКСЕЛ – Потребителите могат да направят толкова, колкото регулаторите, за да задвижат сектора на автомобилите в посока към електрическа енергия, според ръководителя на индустриалната политика на Европейския съюз.

Европейският комисар Елжбиета Биенкоуска каза, че ЕС е имал „пробив“, след като Volkswagen, базиран в Германия, допусна през 2015 г., да  оборудва дизелови двигатели със софтуер, за да измами американските проверки на изпускането на азотни оксиди в САЩ. Това дълбоко засегна „емоциите в обществото към емисиите и по-чистите коли“, каза тя.

Продължение

Иранските връзки могат да попречат на европейските автопроизводители в САЩ

Напрежението САЩ-Иран остави PSA, Renault, VW и BMW с някои

Иранците изгориха знамето на САЩ по време на демонстрация в Техеран този месец

Иранците изгориха знамето на САЩ по време на демонстрация в Техеран този месец

трудни решения

Bloomberg

Компаниите от групата PSA и Renault са похарчили стотици милиони евро за възстановяване на бизнеса си в Иран след отмяната на ядрените санкции през 2015 г., постигайки на  пазара  около 1,5 милиона годишни продажби и потребителите, които жадуват да се модернизират след години на икономически трудности.

Но тези инвестиции сега изглеждат по-малко сигурни след решението на Съединените щати този месец да се оттеглят от ядреното споразумение и да наложат отново санкции на фирми, които извършват бизнес както в Иран, така и в САЩ.

Продължение

Honda Civic Type R Pickup Truck Concept (2018)

Един от най-бързите пикапи с предно задвижванеhonda-civic-type-r-pickup-truck-concept_625x300_1527173847747

Honda UK открадна шоуто на ежегодния Ден на изпитанията на SMMT, като представи концепцията на Honda Civic Type R Pickup Truck почти година след стартирането на стандартния автомобил.

Построен от специализиран екип от отдела за продуктов инженеринг на Honda в завода за производство в Обединеното кралство в Суиндън и с кодово наименование „Project P“, камионът Honda Civic Type R Pickup Truck бе модифициран и разработен от стандартния пътнически автомобил, за да създаде потенциално един от най-бързите пикапи по британските пътища.

Продължение

Toyota ще изгради завод за горивни клетки

Целта е да увеличи продажбите на автомобили, задвижвани с AR-180509795.jpg&q=80&MaxW=300&cci_ts=20180509061315водород

Reuters

TOKYO – Toyota  планира да построи завод за производство на водородни горивни клетки, ключов компонент на автомобилите с горивни клетки, тъй като се стреми да увеличи продажбите на автомобили с водород, за да разшири употребата им като алтернатива на ДВГ и електрифицираните  превозни средства ,

Новото звено ще бъде на базата на завода  в Хонша в „Тойота Сити“, близо до световната централа на автомобилния производител, съобщиха от компанията. Също така се изгражда специална линия в близкото предприятие в Шимояма, за да се произвеждат резервоари за съхранение на водороден газ под високо налягане в превозни средства.

Продължение

Абитуриент от Добрич отиде с „виетнамка“ на бала

Снимка: фейсбук

Украсена с балони ГАЗ-ка с надпис „Абитуриент” събра погледите на big_127a8добричлии. С нея на бала си отиде зрелостник от Професионалната гимназия по туризъм „П. К. Яворов” в града, която тази година откри сезона на баловете.

След като впечатлена от визията на возилото за дванайсетокласника добричлийка публикува снимка в социалната мрежа, коментарите бяха полярни, пише Канал3.бг.

Продължение

Apple постига сделка за автономни коли с Volkswagen

Това стана след неуспешни разговори с Mercedes и BMWlandscape-1447167285-vwvwvwvw

Apple продължава да засилва тестовете си за автономно управление през последните няколко месеца и сега докладът на „Ню Йорк Таймс“ казва, че компанията е сключила сделка с Volkswagen. Като част от сделката, Apple ще превърне вагоните T6 на Volkswagen в самоходни совалки …

Обяснява се, че Apple е търсила партньорство с BMW и Mercedes-Benz за разработването на изцяло електрическа самоходна кола, но тези преговори в крайна сметка се сринаха поради желанието на Apple да има контрол над данните и дизайна:

Продължение

Китай намалява вносното мито за автомобили до 15%

Това дава тласък на BMW, Tesla, Mercedes, Porsche

Haifa, Israel - October 16, 2015: Rows of new cars covered in protective white sheet parked in Haifa's port platform.

Reuters

Шанхай – Китай ще намали внезапно тарифите за внос на автомобили и компоненти, съобщи финансовото министерство на страната, което открива по-голям достъп до най-големия автомобилен пазар в света, благодарение на облекчаването на търговските напрежения със САЩ

Тарифите за внос ще бъдат намалени до 15%  от 25% за повечето превозни средства от 1 юли, съобщи Министерството на финансите в изявление, добавяйки, че това е част от усилията за отваряне на китайските пазари и стимулиране на развитието на местния автомобилен сектор. Малък брой внесени камиони се облагат с 20% в момента.

Продължение