Архив

Monthly Archives: февруари 2021

Audi подобрява капацитета на батерията в Q5, A6 и A7 Sportback PHEV

С надстройката на батерията Audi продължава своята стратегия за електрификацияAudi Q5 Sportback TFSI e

Audi подобри капацитета на батерията за Q5, A6 и A7 Sportback PHEV. Моделите TFSI e сега се предлагат с 14,4 кВтч нето (17,9 кВтч бруто), което поддържа увеличен електрически обхват до 91 километра (57 мили), измерен в съответствие с цикъла NEDC (73 км (45 мили) според WLTP ).

A6 Avant вече се предлага и като 50 TFSI e quattro. Цената му в Германия започва от 61 790 евро.

Максималният капацитет на зареждане е 7,4 кВт. Това позволява моделите на Audi PHEV да бъдат напълно заредени за около два часа и половина, когато са свързани с достатъчно мощна връзка за захранване. Размерите на литиево-йонната батерия не са се променили въпреки повишеното й енергийно съдържание.

Капацитетът на багажа, използваемостта и променливостта остават непроменени: В зависимост от модела, капацитетът на багажа е между 405 литра (A6 Avant) и 465 литра (Q5). Със сгъната задна седалка, максималното полезно пространство за багаж се увеличава съответно до 1535 литра (A6 Avant) и 1 405 литра (Q5). Подът на багажното отделение все още е равен, т.е. проектиран без стъпка, при всички модели.

Продължение

Electric Range Rover се очаква да пристигне през 2024 г.

Land Rover и Range Rover електрическите „няма да компрометират“ офроуд способностите

Показва се текущият Land Rover Range Rover Sport. Новото поколение ще добави изцяло електрическо задвижване, за да се конкурира с Bentley и Tesla.

Показва се текущият Land Rover Range Rover Sport. Новото поколение ще добави изцяло електрическо задвижване, за да се конкурира с Bentley и Tesla.

Източник: europe.autonews.com

ЛОНДОН – Първият напълно електрически автомобил на Land Rover се очаква да бъде версия на новия Range Rover, захранвана с батерии.

Той ще бъде последван от пет напълно електрически варианта на Land Rover и Range Rover.

Изпълнителният директор на Jaguar Land Rover Тиери Болоре очерта как британският автомобилен производител ще електрифицира своите модели по време на онлайн представяне на бизнес стратегията си за компанията на 15 февруари.

Той каза, че Jaguar ще продава само изцяло електрически автомобили, започвайки през 2025 г., като дотогава ще пусне бензинови и дизелови двигатели с голяма промяна за марката, която в момента разполага с едно напълно електрическо превозно средство, Jaguar I-Pace SUV.

За разлика от Jaguar, Land Rover няма да премине изцяло към електрическа марка в близко или средно време. Той ще премахне дизелите и ще продава чисти електромобили и plug-in хибридни модели с бензинови двигатели.

Продължение

VW очаква силно възстановяване на продажбите и доставките през 2021 г.

Въпреки спада на печалбата за 2020 г. – стабилни дивиденти за акционерите0dyrtnsy-1-627x425

Reuters  

ФРАНКФУРТ – Volkswagen Group заяви, че очаква приходите и доставките да се възстановят силно през текущата година, намалявайки въздействието на пандемията от коронавирус.

Автомобилният производител също така заяви, че оперативната му печалба, премахвайки специални елементи, свързани със скандала с дизела, е спаднала с 45% до 10,6 милиарда евро (12,83 милиарда долара) миналата година.

VW планира оперативен марж от 5 до 6,5 процента за 2021 г. и се стреми към по-високия край на този диапазон, се казва в изявление, публикувано след заседанието на Надзорния съвет на автомобилния производител в петък.

„Възнамеряваме да пренесем силния импулс от значително по-доброто второ полугодие през настоящата година“, заяви главният финансов директор Франк Уитър в изявлението. „Програмите за намаляване на нашите постоянни разходи и при доставките ще ни направят по-стабилни в дългосрочен план“, каза той.

Доставките на автомобили на VW Group са спаднали с 15 процента до 9,3 милиона през миналата година.

Продължение

Hyundai Motor Group с концепцията с изключителна мобилност TIGER

Когато заседне или се движи по терен, който е труден или непроходим само за колела, той използва6a00d8341c4fbe53ef027880141fc6200d-800wi способността си за ходене

Hyundai Motor Group разкри TIGER (Transforming Intelligent Ground Excursion Robot), второто Ultimate Mobility Vehicle (UMV) на компанията. Трансформиращият интелигентен наземен робот за екскурзии е проектиран да носи различни видове полезен товар, докато пътува по предизвикателен терен.

TIGER се разработва от студиото New Horizons на Hyundai Motor Group със седалище в Маунтин Вю, Калифорния. Студиото е създадено в края на 2020 г., за да разработи UMVs, като се опира на лидерството в научните изследвания и иновациите от Силициевата долина и други центрове за иновации.

„Автомобили като TIGER и технологиите, които го подкрепят, ни дават възможност да развием въображението си. Непрекъснато търсим начини да преосмислим дизайна и развитието на превозните средства и да дефинираме бъдещето на транспорта и мобилността.“, каза д-р. Джон Сух, ръководител на студио New Horizons.

Продължение

Irizar представя първия си електрически автобус без шофьор

Автономното превозно средство ще работи в реална ситуация на движениеirizar-autonomous-bus-2020-01

Източници:  susta-bus.com, irizar.com

Испанският производител на автобуси Irizar представи автономна версия на своя електрически модел Irizar, т.е. автобусът ще бъде използван като част от проект за мобилност в град Малага, който започва.

Електронният автобус без шофьор се основава на доказания модел на електронен автобус на Irizar, т. е. тук в 12-метровата версия компанията заявява, че пилотният проект в Малага ще бъде едно от малкото изпитания, при които автономно превозно средство работи в реална ситуация на движение.

По думите на генералния мениджър на Irizar за електронна мобилност, „този автобус е готов да започне пилотния тест в реални експлоатационни условия на обществен път, в реална пътна обстановка в град Малага. Това е първият тест от този вид с автобус с такъв размер в Испания. Без съмнение тези тестове ще предоставят данни и опит в ежедневната практическа работа, което ще допринесе за напредването на това голямо предизвикателство за бъдещето на Irizar Group.“.

Продължение

Volvo и DHL Freight ще тестват електрически камиони в Швеция

Електрическият FH на Volvo ще започне изпитания с DHL

Volvo FH Electric Truck

Volvo FH Electric Truck

DHL Freight и Volvo Trucks наскоро обявиха партньорство за евентуално внедряване на тежкотоварни електрически камиони в Европа. Споразумението включва ексклузивни пилотни тестове на напълно електрически камион Volvo FH. За начало камионът ще пътува между два логистични терминала на DHL Freight в Швеция в началото на следващия месец.

Според Volvo Trucks DHL Freight ще експлоатира електрическа версия на тежкотоварен камион FH в цяла Швеция.

Докато Volvo Trucks вече е представила множество EV камиони, този проект се фокусира върху по-дълги разстояния и по-тежки превози. Пилотните тестове на изцяло електрическия камион на Volvo ще предложат брутно комбинирано тегла до 60 тона.

Камионът Volvo, носещ марката DHL Freight, ще работи между два логистични терминала на разстояние приблизително 150 км. Маршрутът ще съществува между шведските градове Гьотеборг и Йончьопинг. Камионът FH ще зарежда DHL в Йончьопинг и Volvo Truck Center в Гьотеборг.

Продължение

25 февруари 2021 г.: Peugeot представя своето ново лого

Със създаването на STELLANTIS, звездите вещаят успех

Най-старата съществуваща автомобилна марка в света обръща нова страница в своята история и утвърждаваPEUGEOT_PR_COMPOSITION2 своята идентичност и характер с нова визия

На 25 февруари 2021 г. Peugeot представя своето ново лого: герб с величествена лъвска глава.

От 1850 г. насам Peugeot има десет лога и всяко от тях съдържа емблемата на лъва.  Днес Peugeot представя единадесетата версия, още по-динамична, качествена и  елегантна, дело на Peugeot Design Lab – студиото за глобален бранд дизайн на  марката.

След като преработи напълно автомобилите си през последните 10 години, Peugeot  създаде нов дизайн на своето лого, за да бъде в тон с новите продукти. Лансирано през  2010 г., настоящото лого се сменя, за да ознаменува препозиционирането на марката  към луксозния клас автомобили.

В началото на 2021 г. с лансирането на гама, която ще бъде въведена с новия Peugeot  308 и със създаването на STELLANTIS, звездите вещаят успех.

Продължение

Mitsubishi Outlander PHEV – най-продаваният SUEV PHEV в Европа през 2020 г.

Общо 26 673 броя са продадени в цяла Европаmiami-lakes-mitsubishi-2020-outlander-phev (1)

Mitsubishi Motors ’Outlander PHEV завърши 2020 г. като най-продаваният хибриден SUV в Европа. Общо 26 673 броя са продадени в цяла Европа през 2020 г .; Outlander PHEV се превърна във втория най-продаван хибрид във всички сегменти, според JATO Dynamics.

Outlander PHEV се продава в повече от 60 държави от старта през 2013 г., а общия му общ обем на продажбите е достигнал 270 000 бройки към декември 2020 г.

Двумоторният 4WD, комбиниран със системата S-AWC (Super-All Wheel Control), позволява работа със спокойствие при различни метеорологични и пътни условия. Двата бордови контакта с максимална мощност от 1500 вата могат да доставят захранване от тяговата батерия на електронни уреди за свободно време на открито и като надежден източник на електричество при аварийни ситуации.

Тъй като OUTLANDER PHEV може да генерира своя собствена енергия, той може да захранва дома, използвайки оборудване от превозно средство до дома (V2H) до 10 дни на общо домакинство, когато е напълно заредено и заредено с гориво.

Волфсбургската фабрика на VW е изправена пред недостиг на батерии и чипове

Силното търсене на хибридни версии на Golf създава производствени проблеми в завода на VW във

VW Golf 8 във Волфсбург

VW Golf 8 във Волфсбург

Волфсбург

Bloomberg  

Най-големият завод на Volkswagen във Волфсбург, Германия, се бори да отговори на голямото търсене на модела Golf поради недостиг на акумулаторни клетки за хибридни версии и полупроводникови компоненти, заяви пред германски вестник лидерът на компанията.

VW има поръчки за 93 000 от хечбека на Golf, което се превръща в производствен обем от повече от четири месеца, според Бернд Остерлох, който също представлява работници в надзорния съвет на VW Group.

Хибридните варианти се оказват особено популярни сред клиентите и представляват 60 процента от поръчките в Германия и 40 процента в цяла Европа, каза Остерлох пред Braunschweiger Zeitung в интервю, публикувано в събота.

VW предупреди през декември, че недостигът на полупроводникови компоненти ще наруши производството. Оттогава въпросът се разпространява в цялата индустрия, засягайки производителите от General Motors до Renault до Daimler.

Продължение

Мъск говори за електромикробус Tesla с разгъваем покрив със слънчева енергия

Това ще стане осъществимо веднага щом захранването на батерията го позволи

Tesla electric solar van-e

Tesla electric solar van-e

Илон Мъск направи нови коментари относно възможността Tesla да направи електрически микробус с разгъваем покрив със слънчева енергия.

Перспективата Tesla да направи потенциално електрически микробус се обсъжда от години, но изпълнителният директор Илон Мъск накрая наскоро потвърди, че Tesla ще направи електрически микробус, веднага щом захранването на батерията го позволи.

По време на интервю с Джо Роган, Мъск отново беше попитан дали Tesla ще направи електрически микробус в контекста на добавяне на слънчева енергия към електрическите превозни средства.

Главният изпълнителен директор каза: „Фургон, тъй като има голяма равна площ, там всъщност слънцето започва да има малко повече смисъл.“

Продължение