Архив

Toyota Proace CITY Electric предоставя практичност с нулеви емисии

  • Разширява гамата на Toyota с LCV превозвач за хора с електрически батерии и нулеви емисии
  • Високо конкурентни нови модели, идеални за достъп до градските зони с ниски и нулеви емисии
  • Товарни автомобили до 800 кг и повсеместен капацитет за теглене от 750 кг
  • Захранва се от 136 DIN к. с. / 100 кВт електродвигател с 50 кВтч литиево-йонна батерия
  • Целеви обхват на WLTP електрическо шофиране между 260 и 280 км
  • Поетапно въвеждане на европейските пазари от Q4 2021

Новата Toyota Proace CITY Electric отбелязва значително разширяване на гамата електрически леки търговски превозни800_20210504-proace-city-verso-electric-front-wide-high средства (LCV) и професионални превозни средства на Toyota, което прави марката силен претендент в сегмента на компактните микробуси с голям обем в Европа.

Новата гама, която ще бъде пусната на пазара през четвъртото тримесечие на 2021 г., предлага на клиентите впечатляваща широта на избор: панелни микробуси и пет до седемместни превозни средства Verso за хора в стандартен (4,4 м) и дълъг (4,75 м) варианти на междуосие и дълга колесна база, петместна кабина за екипаж. Следвайки скорошното пускане на средно натоварените микробуси и превозни средства Proace Electric и Proace Verso Electric, това засилва позициите на Toyota в електрификацията на автомобилите.

800_20210405-proace-city-electric-front-standard-highПрактичността е гарантирана и с EV моделите, отговарящи на товароносимостта на моделите Proace CITY, с до 4,4 м3, плюс до 800 кг полезен товар и 750 кг теглещ капацитет.

Потенциалът за успех е ясен, тъй като годишните продажби на компактни EV микробуси са се удвоили от 2017 г. до почти 20 000 бройки, като пазарът нараства четири пъти по-бързо, отколкото при средно натоварените EV автомобили. Новите модели са идеално пригодени за автопарк и малкия бизнес, които се нуждаят от способен, надежден транспорт, който могат да използват за достъп до нарастващия брой градски зони с ниски и нулеви емисии, както и от клиенти, желаещи да подобрят своя екологичен профил.

По този начин Proace CITY Electric има голям потенциал да помогне на Toyota да постигне целта си за силова комбинация от над 10% нулеви емисии в Европа до 2025 г. Новият модел ще бъде поетапно представен в Европа, започвайки от Франция, Холандия, Норвегия, Швейцария и Обединеното кралство от четвъртото тримесечие на 2021 г. Други пазари ще последват през годината и през 2022 г.

Всички модели Proace CITY Electric се задвижват от 136 DIN к. с. / 100 кВт електродвигател, задвижващ предните колела. Задвижването също така разполага с литиево-йонна батерия, вградено DC/DC зарядно/преобразувател, кутия за свързване на високо напрежение, ондюлатор и редуктор.

Литиево-йонната батерия е разположена под пода на товарното отделение, като се избягва проникване в товарното800_20210504-proace-city-verso-electric-interior-high пространство. С 216 клетки, организирани в 18 модула, той има капацитет от 50 кМтч. Това позволява насочен WLTP диапазон на шофиране между 260 и 280 км при пълно зареждане и максимална скорост от 135 км в час. В режим на захранване ускорението от 0-100 км в час може да се постигне между 11,2 и 11,7 секунди в зависимост от версията и от 80 до 120 км в час между 8,9 и 9,4 секунди в зависимост от версията.

Всички модели Proace CITY Electric са стандартно оборудвани с 7 кВт еднофазно вградено зарядно устройство (OBC) или могат да бъдат определени по избор с трифазно зарядно устройство от 11 кВт. Предлагат се и кабели тип 2 за свързване към битово захранване или система за зареждане на стена.

С еднофазния 7 кВт OBC, пълното зареждане на батерията може да бъде изпълнено за 7,5 часа. С трифазния OBC от 11 кВт, времето за зареждане може да бъде намалено до само 5 часа. Когато превозното средство е свързано към публично или бизнес 100 кВт бързо зарядно устройство, 80% зареждане може да бъде постигнато само за 30 минути.