Архив

Започна масовото производство на автомобили Aurus

Първоначално проектът беше наречен CortegeAURUS-production-2021-800x500_c

Gazeta ru.- Серийното производство на руските представителни автомобили Aurus стартира в завода в Елабуга на Sollers Ford. Планира се първите превозни средства да бъдат доставени на клиентите през юни. Президентът Владимир Путин участва в церемонията по откриването, чрез видео разговор и каза, че много пъти е сядал лично зад воланите на колата.

Наред с производството на Aurus, в събитието е представен и прототип на водороден седан. Според министъра на промишлеността и търговията – Денис Мантуров, лабораторната проба на луксозния клас водороден автомобил е единствена по рода си в света.

Линията на моделите от представителен клас за висшата йерархия на правителството е разработена от Федералното държавно унитарно предприятие NAMI от 2012 г. Първоначално проектът беше наречен Cortege и автомобилите се изтеглиха от конвейера под марката Aurus. Повече от 12 милиарда рубли са похарчени за създаването на семейството на автомобилите от бюджета.

Автомобилите се появиха за първи път публично през 2018 г., когато Владимир Путин пристигна на четвъртото си встъпване в длъжност в лимузина Senat на Aurus. Според предположенията, цените на автомобила ще започват от 6-7 милиона рубли в основната версия. Според първоначалните планове превозните средства се очакваше да бъдат на разположение за продажба към края на 2018 г.

Цените, обаче, са се утроили повече от действителното начало на продажбите в началото на 2021 г. Пълната версия на Aurus ще бъде пусната на пазара на цена от 22 милиона рубли и може да бъде пусната на пазара по-икономична версия за 18 милиона рубли след време.