Архив

Идеалният електрически автомобил, разкрит за Световния ден на електромобилите

Autovia EV-21 съчетава най-доброто от настоящата EV култура, за да покаже защо перфектните електрически автомобили вече са тук …

от: Auto Express

Перфектният електрически автомобил за 2021 г. ще се похвали със скоростта на зареждане на Porsche Taycan, практичността на Citroen e-Berlingo, интериора на BMW i3 и гамата на Mercedes EQS. Тези качества и много други бяха комбинирани, за да създадат Autovia EV-21, разкрит преди дни, в Световния ден на електромобилите.

Autovia EV-21

Autovia EV-21

Autovia, издател на Auto Express, Carbuyer и DrivingElectric, съкрати данните от проучването на удовлетвореността от собствеността на Driver Power, събра информация за пазара от сайта за продажби на автомобили BuyaCar.co.uk на групата и използва собствена експертна информация, за да идентифицира качествата, които съставят перфектното EV.

Резултатът е Autovia EV-21, хипотетичен автомобил, конструиран от ключовите елементи на най-добрите нови електрически автомобили в продажба днес, превозно средство, което доказва преломната точка за новите електрически автомобили вече е тук.

Производителността, практичността и достъпната цена ще бъдат основни качества, за да спечели шофьори на всеки нов модел – особено когато става въпрос за електрически автомобил. Но Autovia EV-21, показан на изображението, доказва, че всички основни качества за пробив на масовия пазар са постигнати в бързо разширяващия се диапазон от електромобили, които вече са на британските пътища, пише  Auto Express.

Autovia EV-21 включва елементи от модели в целия EV спектър. MG5 дава достъпна цена – £ 26 495 след правителствената безвъзмездна помощ за автомобил, тя предлага по-голям пробег на килограм от всеки друг електромобил. А неговият план за обслужване от £ 6 на месец е друга най-ниска цена. Но що се отнася до текущите разходи, Vauxhall Corsa-e е звездата, като фирмата предлага безплатен пункт за зареждане на британски газ и кредити, които ефективно ще плащат за 30 000 мили електричество.

Гаранционното покритие идва от Lexus UX300e, тъй като гаранцията на фирмата Relax удължава стандартния тригодишен пакет до 10 години или 100 000 мили, стига да се обслужва при дилъра.

Скоростта на зареждане идва от Audi e-tron GT и Porsche Taycan с техните 800-волтови електрически системи. Audi може да добави 60 мили пробег за шофиране за всеки пет минути, когато се зарежда. Но това е Mercedes EQS, който дарява своя пълен диапазон на шофиране на Autovia EV-21. На 479 мили той може да пътува от Лондон до Глазгоу с едно зареждане.

И това е Mercedes EQS, плюс също толкова талантливият Hyundai Ioniq 5, който осигурява комфорт при шофиране на EV-21. Няма по-добри електромобили, които да пътуват на дълги разстояния. Тогава, що се отнася до производителността, Rimac Nevera дарява времето за 0 до 60 секунди на час под две секунди и максималната скорост от 254 мили в час, докато Porsche Taycan е EV на Autovia бенчмарк за обработка.

Най -важният фактор за забавление ни дава MINI Electric със своя нахален външен вид и нетърпеливо шаси, докато Honda e се отказва от своите джаджи – включително виртуален аквариум, който може да бъде показан на екраните на колата. BMW i3 може да е най-старият автомобил тук, но красиво проектираният му интериор, със смесица от светли дървета и тъкани, изработени от растителни влакна, не само изглежда страхотно, но подчертава екологичните му характеристики.

И накрая, Citroen e-Berlingo се отказва от своята практичност. Неговият кофти произход означава, че той може да побере седем души, докато сгъването на всички седалки разкрива 4000 литра пространство.

Главният редактор на Autovia, Стив Фаулър, каза: „Разкриването на нашия собствен перфектен електрически автомобил чрез комбиниране на най-доброто от съществуващите електромобили в една хипотетична кола е най-добрият начин да се илюстрира, че крайният пробив за електромобилите е по-близо, отколкото много хора осъзнават.

„Обмислихме всеки аспект, който хората обичат, за най -добрите електромобили на днешния пазар, от цената или експлоатационните разходи, през скоростта и обхвата на зареждане, до практичността, комфорта и вида на технологичните трикове в колата.

Това разкрива, че повечето от възприеманите проблеми, които възпрепятстват хората да направят крачка с EV, вече са решени и че следващата стъпка е да се унифицират всички тези решения в следващото поколение електромобили.

Ние сме уверени, че това ще се случи по -рано, отколкото много хора вярват, а нашият въображаем перфектен електромобил няма да остане хипотетичен за много дълго.“.