Архив

Volvo стартира производството на C40 Recharge

Volvo Cars започна производството на C40 Recharge в завода си в Гент, Белгия. Това е първият модел наvolvo-c40-recharge-produktion-production-2021-02-min Volvo, който се предлага изключително с електрическо задвижване.

volvocars.com

XC40 Recharge, изцяло електрическата версия на компактния SUV модел на Volvo, също е построен в Гент. Представен през март 2021 г., C40 Recharge се продава от Volvo като самостоятелен модел, но на практика е SUV купето на XC40 Recharge – макар и с незначителни визуални промени извън по -плоския заден край.

Докато Volvo вече предлага и XC40 Recharge във версия със задвижване на предните колела, C40 Recharge се предлага само с познатото задвижване на четирите колела при пускането на пазара: един 150 кВт електромотор всеки на предната и задната ос довежда C40 до мощност на системата 300 кВт. Електричеството се съхранява в батерия от 78 кВтч (бруто, 75 кВтч нето). Стандартният обхват е около 440 километра.

Белгийският завод е една от най -големите локации на Volvo; в допълнение към изцяло електрическото презареждане C40, там са изградени моделите XC40 (BEV, PHEV и с двигател с вътрешно горене), които също са базирани на платформата CMA, но и комбито V60, което се основава на по-голямата платформа SPA.

Тъй като е известно, че Volvo иска да стане изцяло електрическа марка до 2030 г., производството също ще бъде коригирано: След пускането на модела на C40 Recharge, Volvo увеличава производствения си капацитет за електрически превозни средства в Гент до 135 000 бройки годишно -компанията очаква повече от половината от всички превозни средства, произведени на обекта, да имат изцяло електрическо задвижване още през 2022 г. В Гент шведската компания също създаде завод за сглобяване на батерии, за да комбинира закупените модули в готови за инсталиране опаковки.

„Recharge C40 е автомобил, който представлява нашето бъдеще“, каза Хавиер Варела, старши вицепрезидент, Промишлени операции и качество във Volvo Cars. „Нашите производствени операции и тясното сътрудничество с нашите доставчици са ключови за постигането на бъдещите ни амбиции по отношение на електрификацията и неутралността на климата.“