Архив

Alfa Romeo ще пуска нов модел всяка година до 2026 г.

Lancia ще се разшири извън Италия

Шефовете на двете марки очертаха бъдещите планове пред дилърите

Reuters

МИЛАНО-Alfa Romeo ще представя нов модел всяка година до 2026 г., като се започне със SUV Tonale догодина, заяви

Показаният компактен Tonale ще бъде разположен под средния SUV на Alfa Romeo Stelvio

Показаният компактен Tonale ще бъде разположен под средния SUV на Alfa Romeo Stelvio

изпълнителният директор на марката Жан-Филип Импарато.

„Alfa Romeo ще пуска нов модел всяка година до 2026 г“, каза Импарато пред събитието на италиански дилър в сряда.

Коментарите му по-късно бяха потвърдени от говорител на Stellantis.

От 2027 г. всички нови автомобили на Alfa Romeo ще бъдат електрически, каза Импарато.

Tonale, чието производство първоначално се очакваше да започне до края на 2021 г., ще бъде представено през март следващата година, като продажбите в Италия ще започнат през юни, каза Импарато.

Ръководителят на Lancia – Лука Наполитано, сподели на същото събитие, че е дал на изпълнителния директор на Stellantis Карло Таварес 10-годишен план за марката, която продава само един модел, малкия автомобил Ypsilon, и само в Италия.

Стратегията има за цел да разшири марката на други европейски пазари, включително Франция, Германия и скандинавските страни, с акцент върху големите градове, за да завърши премиум офертата на групата от Alfa Romeo и DS, каза Наполитано.

„Нашата цел е да изведем Lancia на онези пазари, където се продават електрически автомобили, тъй като ще произвеждаме електрически автомобили едва от 2026 г.“, каза той пред дилърите в коментари, потвърдени по -късно от говорител на Stellantis.

„Искам да съм на върха на пазара, не изоставяйки Ypsilon, а изтласквайки Lancia извън него“, каза Наполитано и добави, че марката ще пусне три нови модела до 2028 г.

Stellantis е създадена по-рано тази година чрез сливането на Fiat Chrysler и PSA Group. Stellantis обедини Alfa Romeo, Lancia и DS за сътрудничество на премиум пазара.