Архив

2023 Kia Sportage Hybrid дебютира в Лос Анджелис

Пример за многобройните пътища на Kia към електрификация

2023 Sportage HEV

2023 Sportage HEV

След наскоро дебюта на изцяло новото пето поколение Sportage, Kia представи електрифицирана версия на най-дълго действащия модел на марката на автомобилното изложение в Лос Анджелис (LAAS). Kia Sportage Hybrid (HEV) за 2023 г. е третият модел в непрекъснатия ритъм от екологични предложения, ръководени от глобалната стратегия за EV на Kia, „Plan S“.

Тази най-нова Kia следва стъпките на наскоро пуснатия EV6 и Sorento PHEV, за да служи като друг пример за многобройните пътища на Kia към електрификация.

Значително по-голям от предишното поколение Sportage, Hybrid ще позволи на собствениците да се насладят на водещо в класа място за краката на задните седалки и багажника отзад, обширен списък с функции на ADAS и двойни панорамни екрани (12,3-инчов дисплей на арматурното табло и 12,3-инчов информационно-развлекателен дисплей), сензорен дисплей за почти 25 инча гледане.

Sportage премина от един от най-малките SUV в своя клас до един от най-големите:

  • Общата дължина е със 7,1 инча по-дълга от предишното поколение, с 3,4 инча по-дълго междуосие.
  • По-висок и по-широк е с половин инч в сравнение с предишното поколение.

Електрифицираните възможности на този Sportage идват от безпроблемно хибридно задвижване, комбиниращо 1,6-литров двигател с турбокомпресор с 44 кВт електродвигател. Заедно двигателят и електромоторът създават 226 конски сили, насочени към предните колела или към активна система за задвижване на всички колела.

Sportage Hybrid се предлага в три нива на оборудване: LX, EX и SX-Prestige. Active AWD е стандартен за комплектациите EX и SX-Prestige, докато LX се предлага с избор от FWD и Active AWD. Системата Active AWD използва електрохидравличен съединител с централно блокиращ диференциал за активно разпределение на мощността между предните и задните колела в зависимост от пътя и условията на шофиране.

Подкрепено от същата изцяло нова платформа от 3-то поколение N3, която се намира в линията автомобили Sorento, шасито на Sportage Hybrid осигурява твърда основа за постигане на:

  • По-добра динамика на шофиране чрез разширено използване на горещо щамповани части и ултра-високоякостна стомана за повишена средна якост на опън и твърдост на усукване.
  • Минимизиран шум от пътя, вятъра и двигателя чрез по-голямо приложение на звукопоглъщащи и изолационни материали.