Архив

Електризиращо завръщане за автомобилното изложение в Лос Анджелис

Автомобилното изложение в Лос Анджелис – демонстрация на електрификацията. Но някои производители на автомобили все още се забавляват с двигатели с вътрешно горене.

REUTERS

Автомобилното изложение в Лос Анджелис през 2021 г., второто голямо автомобилно изложение в САЩ, което се проведе

Kia Seven

Kia Concept EV9

при пандемията, отново беше демонстрация на електрификация, нови концепции и смел стил. И някои автомобилни производители, особено Porsche, все още се забавляват с двигател с вътрешно горене под капака. Ето някои акценти.

Kia Concept EV9

Въпреки че първото превозно средство на Kia на специална EV платформа, EV6, не е планирано да пристигне в дилърите на САЩ до началото на 2022 г., автомобилният производител вече намеква за следващия си електрически кросоувър с Concept EV9. Kia го нарича „най-ясният сигнал досега“ за това, което може да бъде следващият му EV, триредов кросоувър. Concept EV9 споделя архитектурата E-GMP на концепцията Hyundai Seven.

HYUNDAI_SEVEN-01_iHyundai Seven

Концепцията Seven на Hyundai визуализира стилистичните елементи и функции, които марката може да внесе в триредовия електрически кросоувър, Ioniq 7, през 2024 г. Той се отличава с интериор, наподобяващ салон, свръхбързо зареждане и целеви обхват от над 300 мили. Hyundai подчерта гъвкавостта на дизайна, която предлага неговата специална E-GMP архитектура на електрически превозни средства.

Ioniq 7 ще бъде третата от серията Ioniq EV след компактния кросоувър Ioniq 5, пуснат на пазара в края на тази година, и средния седан Ioniq 6, който трябва да се появи през 2023 г.

Fisker OceanFISKER_OCEAN-02_i

Интригуващ — и подходящ за Калифорния — елемент на Fisker Ocean е гигантският сензорен екран, който се върти в „холивудски режим“.

Той разполага със 17,1-инчов вертикално ориентиран екран за работа с множество функции. Но когато кросоувърът е в паркинг, да речем убиване на времето по време на зареждане, едно натискане на бутон завърта екрана хоризонтално, така че пътниците да могат да гледат филм или предаване, като увеличават максимално пространството на екрана.

Производството трябва да започне след една година, с цени от $37,499 до $68,999, преди данъчни кредити и такси за доставка.

VinFast VF e35

VinFast VF e35

VinFast VF e35 и VF e36

Четиригодишният виетнамски автомобилен производител VinFast направи своя глобален дебют като марка за електромобили, показвайки концепциите за кросоувър VF e35, и VF e36. VinFast заяви, че планира да отвори първите си шоуруми в САЩ през 2022 г. и да започне да приема предварителни поръчки от американски клиенти през първата половина на следващата година. Стратегията му за търговия на дребно ще заобиколи франчайз дилъри. Главният изпълнителен директор на VinFast в САЩ Нгуен Ван Ан каза пред CNN Business: „Искаме да контролираме пътуването на клиента от А до Я“.

Porsche 718 Cayman GT4 RS

Porsche, привлекателен за феновете, обсебени от пистата, набира необработено представяне в 718 Cayman с GT4 RS. Той разполага с атмосферния двигател на 911 GT3 и произвежда 493 к. с., което е със 79 к. с. повече от 718 Cayman GT4.

Porsche Taycan GTS, GTS Sport Turismo

Porsche Taycan GTS, GTS Sport Turismo

Porsche Taycan GTS, GTS Sport Turismo

Осигуряващи по-динамично управление на най-продаваната кола на Porsche, особено в завои, са Taycan GTS седан и Taycan GTS Sport Turismo, вляво. Те разполагат със същия задвижващ агрегат, произвеждащ 590 к. с., поставяйки моделите GTS между Taycan 4S (462 к. с.) и Taycan Turbo (670 к. с.).