Архив

Volkswagen ID.5 e-SUV coupé наличен за поръчка сега в Германия

Продава се като ID.5 Pro и ID.5 Pro Performance

Функциите му могат да се актуализират ефирно и по този начин остава винаги актуален2022-volkswagen-id.5

Volkswagen започна да приема поръчки за ID.5 e-SUV coupé. Най-добрият електрически модел на ID. семейството, базирано на модулната матрица на електрическото задвижване (MEB), се предлага в Германия на начална цена от 46 515 евро. Наличен при пускането в продажба е като ID.5 Pro и ID.5 Pro Performance със 128 кВт (174 к. с.) и 150 кВт (204 к. с.) съответно, заедно със задвижването на всички колела ID.5 GTX с 220 кВт (299 к. с.).

Актуализациите по ефир гарантират, че ID.5 винаги остава актуален. Изчерпателните системи за подпомагане на водача с нови функции са включени в предлагания като опция Travel Assist. Това подобрява комфорта при шофиране в резултат на взаимодействието между ACC и Lane Assist. Предупреждението за местна опасност с технологията Car2X е стандартно на борда. Паркирането вече е по-лесно с опционалния Park Assist Plus с функция за памет.

Всички опции на двигателя ID.5 използват голяма батерия с възможност за дълги разстояния, която може да съхранява 77 кВтч енергия (нетна). Централното му разположение под купето осигурява нисък център на тежестта и балансирано разпределение на натоварването на оста.

Това позволява на ID.5 Pro и ID.5 Pro Performance да постигнат обхват до 520 км (WLTP) (323 мили) с максимална мощност на зареждане до 135 кВт. ID.5 GTX със задвижване на всички колела има пробег до 490 км (WLTP) (304 мили). С пикова мощност на зареждане до 150 кВт, топ моделът зарежда енергия за 100 километра само за 6 минути на станции за бързо зареждане.

Въпреки формата си тип купе, ID.5 има само 12 мм по-малко пространство за главата отзад от Volkswagen ID.4. Дългото междуосие от 2766 мм позволява вътрешни пространствени условия, сравними с тези на SUV от по-високите класове превозни средства. Обемът на багажното отделение е 549 литра, а материалите и изработката на автомобила са с първокласно качество.

Моделите ID.5 могат да се зареждат с мощност до 11 кВт от зарядна станция с променлив ток или стенна кутия. На път, моделите ID.5 с We Charge се възползват от най-бързо развиващата се екосистема за зареждане, която вече включва около 250 000 точки за зареждане в цяла Европа. С увеличения максимален капацитет на зареждане с постоянен ток до 135 kW, батерията е в състояние да съхранява енергия за следващите 390 км в ID.5 или 320 км в ID.5 GTX (WLTP), за около 30 минути при бързо зарядни станции.

ID.5 и ID.5 GTX се произвеждат в завода на Volkswagen в Цвикау и са въглеродно неутрални. Когато се зареждат със 100% зелена енергия, превозните средства вече са практически неутрални за климата, казаха от Volkswagen.