Архив

UAZ и Sollers търсят световен партньор

Ще създават   успоредна нова моделна линия

UAZ - новият Patriot-2020

UAZ – новият Patriot-2020

ТАСС.- Sollers подготвя УАЗ за партньорство със световен автомобилен производител. Новината съобщи в. „Ведомости“, цитирайки източник, запознат с плановете на Sollers, собственик на УАЗ.

Според вестника преструктурирането на УАЗ ще има за цел развитието на международното партньорство. Нито UAZ, нито Sollers ще могат да се справят с инвестиционната тежест, свързана със създаването на нова моделна линия, пише вестникът, позовавайки се на източника. За целта компаниите се нуждаят от чуждестранен партньор, който да въведе платформата си за производство на автомобили под собствена марка наред с УАЗ.

Създаването на партньорството е планирано за 2022 г., каза източникът на „Ведомости“, без да разкрива имената на потенциалните участници.

Генералният директор на УАЗ Адил Ширинов говори за възможността за създаване на нов продукт в предприятието по време на предишно интервю. Според Ширинов, УАЗ има ниша под формата на SUV сегмент и качеството на тези превозни средства трябва да бъде настроено до оптимално състояние, както се подчертава от изданието.

Както обяви Sollers Auto Group на 18 ноември, преструктурирането на UAZ е почти завършено. Нова компания PromFinInvest ще бъде отделена от предприятието на последния етап на преструктуриране. PromFinInvest ще се фокусира върху поддръжката и модернизацията на вторичните активи и инфраструктурата на индустриалната площадка на UAZ, както и подпомагане на спомагателните дейности. От своя страна UAZ ще запази всички необходими връзки за сътрудничество, повишавайки конкурентоспособността на основната си дейност: производството на автомобили значително, чрез намаляване на режийните разходи.