Архив

Opel празнува 40-годишния юбилей на Corsa с лимитирана серия

Първи снимки: Специален модел в червено с акценти в черно

Препратка към историята: Интерпретация на тапицерията на седалките на Corsa A

От 0001 до 1982: Всеки автомобил има уникален етикет с номер

Шест поколения успех: 14 милиона продадени Corsa, произведени за 40 години

Рюселсхайм. Когато първият Opel Corsa слиза от поточната линия през 1982 г., той отваря първата глава от дългогодишнаae90a46b7aa5df7ea5247a8bf42d53f2ac2557d9 история на успеха на този модел. Днес, 40 години по-късно и след шест поколения Corsa, повече от 14 милиона автомобила са напуснали заводите на марката; интересът и търсенето на най-продаваната малка кола е толкова високо, колкото винаги е било, особено за изцяло електрическата Corsa-e. Opel ще отпразнува юбилея със специалния модел „Corsa 40 години“, който ще започне да се продава през следващите седмици на избрани пазари в Европа. Днес германският автомобилен производител представи първите снимки на Corsa.

Лимитираната серия – Opel ще произведе само 1982 бройки – идва с нов цвят на каросерията, наречен „Rekord Red“, който напомня на червеното, използвано при оригиналната Corsa A. Контрастът се подчертава от черния покрив и черни елементи като емблемата на Opel Blitz, дръжката на задната врата и централно разположения знак Corsa. 17-инчови алуминиеви джанти в лъскаво черно с акценти в матово сиво подчертават динамичния външен вид.

5b1197edecb06cef455ddf118042bfbfd836cf57Интериорът на юбилейния „Opel Corsa 40 години“ не е само носталгична препратка към миналото, но и много модерен. Той е стилен, точно какъвто е този на първото поколение на модела, особено със съвременната интерпретация на оригиналния принт на седалките тип каре „тартан“. Феновете и собствениците на автомобила, които се интересуват от модни аксесоари, ще могат да закупят карирани маркови чорапи от електронния магазин на марката.

Баджът обозначаващ лимитираната серия на автомобилите е уникален. Всяка „Corsa 40 години“ ще притежава собствен етикет с номера от 0001 до 1982, разположен върху черния декор на арматурното табло от страната на пътника.

Освен атрактивния външен вид, като всяка Corsa, специалният модел предлага множество функции осигуряващи комфорт иee080a5caf9a0e5c7a9ec0426131aaee8715d5a7 безопасност като стандарт за пътуващите. Списъкът варира от мултимедийно радио (съвместимо с Apple CarPlay и Android Auto) и LED фарове до електронни системи за подпомагане на водача, като предупреждение за преден сблъсък с автоматично аварийно спиране и разпознаване на пешеходци.

Opel Corsa е най-продаваният малък автомобил на германския пазар. През месец май Corsa-e също оглави продажбите сред всички акумулаторни електрически автомобили в Германия.