Архив

Opel Vivaro-e вече се предлага като вариант на бордови камион

С голямата батерия са възможни до 328 километра според WLTP

Тъй като товарната зона е над калниците, тя е напълно плоска и може да се използва по цялата ширина

stellantis.com

Електрическият с батерии Opel Vivaro-e вече се предлага и като камион с бордова платформа със сгъваеми странични иopel-vivaro-e-pritsche задни стени. Плоската версия на Vivaro-e, оборудвана с батерия от 50 кВтч или 75 кВтч, е произведена от сертифицирания партньор на Opel Schoon Fahrzeugsysteme & Metalltechnik.

Версията със средна висока платформа е базирана на така нареченото платформено шаси, което също е част от моделната гама на Vivaro-e като основа за неговите собствени надстройки – в допълнение към Cargo, Combi и с кабина за екипаж. Задвижването остава същото: мощността е 100 кВт, а според Opel с голямата батерия са възможни до 328 километра според WLTP. Полезният товар (с малката батерия) е до 960 килограма.

Междуосието на платформата е 3,27 метра. Зад кабината с един ред седалки е средно високата платформа с размери на кутията 2,44 x 1,83 x 0,40 метра. Алуминиевите падащи страни отстрани и отзад могат да се сгънат за по-лесно товарене, а товарното пространство е на 86 сантиметра над земята. Тъй като товарната зона е над калниците, тя е напълно плоска и по този начин може да се използва по цялата ширина.

Сгъваема степенка от вътрешната страна на задната падаща страна (от страната на пътника) осигурява безопасен достъп до товарното легло. То е разположено върху здрава и горещо поцинкована стоманена рамка; Opel предлага десетгодишна гаранция срещу ръжда.

За закрепване на товара във външната рамка от всяка страна са вградени три халки за закрепване. Освен това зоната за товарене има противоплъзгаща повърхност. Освен това под товарната зона има задно отделение с дължина 2,40 метра и ширина 1,13 метра, в което могат да се съхраняват инструменти и други принадлежности. Като опция Schoon предлага кутия за инструменти (1,80 x 0,63 x 0,53 метра) като аксесоар, която е закотвена в зоната за товарене точно зад кабината на автомобила.