Архив

Електрическите MOSKVICH ще се появят в Русия през 2024 г.

Предвижда се производството на пет модела под марката „Москвич“: четири кросоувъра и един седан

Autostat.- Електрическият автомобил Kama на Kamaz се разглежда като платформа за електрически автомобили Москвич, които ще се произвеждат в бившия завод на Renault в Москва (преименуван на завод Москвич). Според вестник Ведомости, позовавайки се на свои източници, електромобилите на тази платформа ще се произвеждат в пълен цикъл в завода на Москвич от 2024 г., но все още няма окончателно решение по въпроса.

Заводът Москвич

Заводът Москвич

На 6 юли Камаз и правителството на Москва подписаха споразумение за сътрудничество в разработването на пътнически автомобили и производството на домашни електрически превозни средства. Камаз ще действа като технологичен партньор на проекта. Разработена е и пътна карта за създаването на единна руска автомобилна платформа, върху която ще се развива моделната гама на местната автомобилна индустрия. До края на 2022 г. трябва да бъдат произведени около 600 автомобила, 200 от които с електрически двигатели.

Москвич EV ще бъде базиран на електрически автомобил Kama.

Москвич EV ще бъде базиран на електрическия автомобил Kama

През 2023 г. компанията ще произведе най-малко 50 хиляди коли, а през 2024 г. – 100 хиляди. Произведените електромобили Москвич ще бъдат съответно от 10 до 20 хиляди. Пълният производствен цикъл със заваряване и боядисване на каросерията е планиран за 2024 г. Предвижда се производството на пет модела под марката „Москвич“: четири кросоувъра и един седан.