Архив

Nissan представя 4-то поколение X-Trail в Европа

Вторият модел на Nissan в Европа след Qashqai

Nissan ще пуска само електрифицирани модели превозни средства в Европа от 2023 г.

nissannews.com, 6 септември 2022 г.

Nissan представи четвъртото моделно поколение на X-Trail за европейския пазар. Като вторият модел на Nissan в Европаnissan-x-trail-e-power-2022-01-min след Qashqai, новият X-Trail, който се предлага като опция с 5 или 7 места, идва с хибридното задвижване e-Power като опция.

Основните подобрения на новия X-Trail включват задвижващата система: електрическият мотор отпред има мощност от 150 кВт, в сравнение със 140 кВт за Qashqai e-Power. X-Trail се предлага и със системата за задвижване на четирите колела e-4ORCE, която е специално адаптирана за електрифицирано задвижване, с втори електрически мотор на задната ос и позволява шофиране с един педал.

От гледна точка на техническите спецификации, Nissan обяснява, че „новата система e-Power на X-Trail се състои от батерия с висока мощност и задвижване, интегрирано с бензинов двигател с променливо съотношение на компресия, генератор на мощност, инвертор и 150 кВт преден електрически мотор.“

Той е съчетан с 1,5-литров бензинов двигател, който обаче служи само за зареждане на батерията. Nissan обяснява, че това „означава, че двигателят винаги може да работи в своя оптимален диапазон, което води до превъзходна горивна ефективност в градски условия“, тъй като колелата се задвижват от електрическото задвижване.

Има десет видове боя и пет двуцветни цветови комбинации за избор за новия X-Trail. Наред с други характеристики, превозното средство е оборудвано със следващото поколение ProPILOT Assist, който може да ускори превозното средство до зададена скорост и да го забави до 0 км/ч при натоварен трафик със спиране и тръгване.

„За четвъртото поколение X-Trail ние ще им дадем капацитет за приключения с усъвършенствано електрифицирано задвижване на четирите колела, комбинирано с интуитивна и удобна технология“, каза Франсоа Байи, старши вицепрезидент, главен директор по планирането, за Nissan’s Регион AMIEO.

Това е важна стъпка към плана на Nissan да пуска само електрифицирани модели превозни средства в Европа от 2023 г., включително както хибриди, така и електрически превозни средства с батерии, вместо да инвестира в технологиите за горене, отговарящи на Евро-7.