Архив

Nissan с европейско производство на изцяло нов, напълно електрически ван Townstar

Townstar EV е в състояние да постигне автономия на пробег до 300 км – WLTP цикъл

Nissan започна производството на своя изцяло нов и 100% електрически модел Townstar EV, който ще се продава на избраниnissan европейски пазари. Townstar EV надгражда успеха на e-NV200. Въз основа на опита на Nissan в областта на електрическите лекотоварни превозни средства (e-LCV), той е проектиран за възможности, надеждност и устойчивост, с мисъл за собствениците на фирми.

Създаден на споделена платформа CMF-C, новият автомобил ще се произвежда в центъра за върхови постижения на Alliance за малки ванове в Мобьож, Франция.

Напълно електрическата версия на изцяло новия Townstar EV разполага със задвижване, оптимизирано с интелигентно управление на енергията и термично охлаждане на батерията. Благодарение на своя аеродинамичен дизайн и ефективността, която създава, Townstar EV е в състояние да постигне автономия на пробег до 300 км (WLTP цикъл).

Предоставяйки 122 к. с. и 245 Нм въртящ момент, 45 кВтч батерия на Townstar EV може да приеме AC зареждане (11 кВт или 22 кВт) или DC бързо зареждане (CCS формат). Последният позволява на потребителите да зареждат батерията от 15% до 80% само за 37 минути.

100% електрическият Townstar ще въведе усъвършенстваната система за подпомагане на шофирането ProPILOT Assist на Nissan в гамата LCV. Тази технология, заедно с Intelligent Around View Monitor (AVM) на Nissan, предоставя на водачите допълнителна поддръжка.

В допълнение и за подобрен комфорт в кабината се предлагат отопляем волан, предно стъкло и предни седалки. Междувременно термопомпата подобрява ефективността и комфорта при по-ниски температури, като разпределя топлината от батерията в кабината.

В зависимост от спецификациите, другите акценти включват полезен товар между 600 и 800 кг и капацитет на теглене до 1500 кг. Универсалният товарен отсек на Townstar EV варира между 3,3 до 4,9 кубически метра, достатъчен за превоз на два европалета.

Усъвършенстваните технологии за подпомагане на водача включват предупреждение за мъртва точка, паркиране без ръце, активен круиз контрол, интелигентно аварийно спиране с разпознаване на велосипедисти и пешеходци, асистент за страничен вятър и асистент за люлеене на ремарке.

Всеки Nissan LCV разполага с 5 години или 160 000 км гаранция. Townstar EV разширява това предложение с 8-годишна гаранция за изправното състояние на батерията до 70%.