Архив

Fuso започва производството на Next-Gen eCanter в Европа

Автомобилът се предлага в 42 варианта, включващи шест междуосия и общо тегло, вариращо от 4,25 до 8,55 тона

daimlertruck.com

Fuso, дъщерно дружество на Daimler Trucks, започна производството на новия eCanter в Европа. Най-новото поколение напълно електрически леки камиони, представено през септември 2022 г., сега се произвежда в производствения завод в Трамагал, Португалия.

FUSO Next Generation eCanter Driving Experience May 2023  FUSO Next Generation eCanter Driving Experience May 2023

FUSO Next Generation eCanter Driving Experience May 2023

Според съобщението на Daimler Truck, съоръжението на Mitsubishi Fuso Europe (MFTE) е произвело над 250 000 камиона Fuso Canter от 1980 г. насам. Сега ще произвежда и следващото поколение eCanter, пуснато миналата есен.

Автомобилът се предлага в 42 варианта, включващи шест междуосия и общо тегло, вариращо от 4,25 до 8,55 тона. Преди това eCanter, представен през 2017 г., беше наличен само като 7,49-тонен камион с междуосие от 3,40 метра. Следващото поколение eCanter се задвижва от електрически мотор със 110 кВт или 129 кВт, в зависимост от теглото, с оптимизирана задвижваща линия и 430 Нм въртящ момент; максималната скорост е 89 км/ч (електронно ограничена).

Над 550 от тези превозни средства в момента са в ръцете на клиенти. Daimler Trucks разшири своята гама, за да отговори по-добре на изискванията, с цел да повиши удовлетвореността на клиентите. Производството на най-новия eCanter (5-то поколение) започна в Кавазаки, Япония, през първото тримесечие, обслужвайки японския пазар и други извъневропейски пазари.

Европейската верига за стойност надхвърля сглобяването на превозни средства в Трамагал. Над 50% от компонентите на електрическия камион се доставят от повече от 90 европейски доставчици. Fuso eCanter, който сега се произвежда в Трамагал, направи „лесен“ за клиентите преход към електронна мобилност, каза Карл Депен, главен изпълнителен директор на Daimler Truck Asia, под чието управление официално оперира японското дъщерно дружество Fuso. „С това ние правим важна стъпка по-близо до CO2 неутрален транспорт.“

Първоначално продажбите на Fuso eCanter от Португалия ще започнат на 17 европейски пазара, включително Франция, Испания, Португалия, Италия, Обединеното кралство, Ирландия, Германия, Австрия, Швейцария, Белгия, Чехия, Дания, Швеция, Финландия, Словакия , Гърция и Полша.

MFTE дава работа на около 500 души в Португалия. От края на 2022 г. производството в Tramagal е въглеродно неутрално, както подчертава Daimler Truck. Използването на възобновяема енергия се е увеличило значително и компанията планира да разшири своята фотоволтаична система от 350 на 600 МВт. Инсталирана е нова пречиствателна станция, която пречиства и рециклира 60% от технологичната вода за повторно използване в производствения цикъл.