Архив

Stellantis стартира производството на Fiat 600e в Полша

Докато Fiat 600 в момента се предлага само като електрически модел, на представянето през юли обаче беше казано, че в средата на следващата година ще последва и хибридна версия

stellantis.com, 12 септември 2023 г.

Stellantis стартира серийно производство на Fiat 600e в своя полски завод в Tychy. Първият чисто електрическиfiat-600e-italien-italy-2023-03-min 600 в топ версията „La Prima“ вече слезе от производствената линия в края на миналата седмица – в цвят „Sun of Italy“ (оранжев).

Fiat представи 600e в началото на юли и отвори книгите за поръчки. Компанията не казва нищо за броя на поръчаните модели – или кога първите клиенти могат да очакват да получат своя Fiat.

Базовата версия „Red“ се предлага в Германия на каталожни цени, започващи от 36 490 евро, докато топ версията „La Prima“ започва от 42 490 евро. Докато Fiat 600 в момента се предлага само като електрически модел, на представянето през юли обаче беше казано, че в средата на следващата година ще последва и хибридна версия.

В Обединеното кралство цените не са определени, но се очаква да струва някъде от порядъка на £36 000-£37 000, когато бъде пуснат в продажба през есента, според Autotrader.

Трябва да се отбележи, че информацията за хибридния вариант от юли не беше намерена в немската версия на прессъобщението, а само в английския вариант, което означава, че може да се окаже, че хибридният модел ще се предлага само на избрани пазари. Това обаче остава чиста спекулация, тъй като в последното прессъобщение Stellantis също говори за „2 различни напълно електрически версии, New Fiat 600e La Prima и New Fiat (600e)RED“.

Заводът на Stellantis в Тихи също произвежда изцяло електрическия Jeep Avenger от февруари 2023 г., за който доставките започнаха през март.