Архив

Kia представя изцяло електрически концептуални модели EV3, EV4

Kia America представи изцяло електрическите концептуални модели EV3 и EV4 на автомобилното изложение в Лос Анджелис през 2023 г. Подобно на други дизайнерски проучвания на Kia, Concept EV3 и Concept EV4 предлагат визии за потенциални бъдещи продукти.

greencarcongress.com

По-рано тази година, при представянето на водещия електрически SUV EV9 през март, Kia представи 10

Concept EV3

Concept EV3

задължителни елемента, които би искала да използва в новите модели на Kia – включително Concept EV3 и Concept EV4. Материалите включват биопластмаса, произведена от източници на биомаса като растителни масла, екстракт от царевица, дървени стърготини и захарна тръстика, и биополиуретан като заместител на кожа от животински произход.

Concept EV3 представлява визията на марката за електрически, компактен кросоувър, който предлага технологията, практичността и дизайна на водещия SUV на Kia, EV9.

Дизайнерската обработка на екстериора на Concept EV3 създава уникален силует с избутано напред предно стъкло, наклонена линия на покрива и несвързана C колона, която свързва повърхностите на оранжерията и придава на покрива плаващ ефект.

Вътре, усъвършенстваният ергономичен дизайн на седалката се състои от структури от естествени влакна, за да осигури лек, по-тънък дизайн на седалката. Изключително силната тъкан от влакна позволява по-елегантна, модерна естетика, допълнена от успокояващи естествени тонове. За покривалата на седалките екипът на CMF приложи технологията 3D Knit. Тези материали се комбинират с таблици, които се плъзгат напред и назад и могат да поддържат четири режима: Фокус, Социален, Опресняващ и Съхранение. Конзолната маса съдържа биопластмасови материали, използвани за създаване на далновидно решение.

Concept EV4

Concept EV4

Външният форм фактор на Concept EV4 включва атрибути, напомнящи за спортни и състезателни автомобили, включително нисък нос, силует с дълга опашка и технически спойлер на покрива. Отличаващ се с широка, внушителна позиция, с фарове, разположени вертикално в крайните външни ръбове на капака и предната броня, Concept EV4 допълнително символизира решимостта на Kia да прокара границите на дизайна.

Подобният на пашкул интериор на Concept EV4 се отличава с елегантно и просторно хоризонтално оформление. Иновативният дизайн на потребителския интерфейс на HVAC включва контролен панел, който може да бъде спретнато прибран в централната конзола, когато не се използва, и вентилационни отвори във формата на щифтове, които предлагат гъвкавост за промяна на моделите. Ръчно тъкани платнени ивици, нанесени върху зоната за съхранение и таблото на автомобила, създават 3D ефект. Материалността също се очертава в интериора на Concept EV4 чрез прилагането на естествени багрила и рециклиран памук.