Архив

Администрацията на Байдън прави новаторско съобщение за бъдещето на зареждането на EV

Според Белия дом продажбите на електромобили в САЩ са се увеличили четири пъти от 2021 г.

Министерството на транспорта и енергетиката на САЩ току-що обяви ново финансиране от 325 милиона долара, за да направи зареждането на обществени електрически превозни средства по-достъпно в цялата страна, според съобщение за новините на Белия дом.

Този приток на финансиране ще поправи до 4500 зарядни устройства, които не работят, ще инсталира нови зарядниbiden устройства в недостатъчно обслужвани райони и ще намали разходите за батерии.

Съобщава се, че има над 170 000 обществено достъпни зарядни устройства за EV в Съединените щати. Това финансиране е част от плана на Белия дом да увеличи тази сума до 500 000 до 2026 г.

Според Белия дом продажбите на електромобили в САЩ са се увеличили повече от четири пъти след встъпването в длъжност на президента Байдън през 2021 г., а разходите за притежаване на електромобил са намалели с 20% през последните 12 месеца.

Това ново финансиране би могло да бъде от полза както за съществуващите водачи на електромобили, така и за хората, обмислящи използването на електромобили, които са били възпрепятствани от ненадеждната наличност на обществено зареждане.

Усилия като плана на Tesla да отвори най-малко 7500 Superchargers и Destination Chargers за шофьори, които не са Tesla, и плана на Hilton да инсталира до 20 000 Tesla Universal Wall конектори в 2000 хотела са също толкова вълнуващи.

Подобрената достъпност може да отговори на опасенията относно наличието на портове за зареждане и да насърчи повече хора да преминат към електричество. Плюс това, тъй като технологията за батерии значително влияе върху цената на електромобилите, всяко намаляване на разходите за батерии може да направи електромобилите по-достъпни.

Електромобилите произвеждат по-малко замърсяване в сравнение с традиционните превозни средства с двигатели с вътрешно горене, според Агенцията за опазване на околната среда на САЩ, особено когато електричеството, използвано за зареждане, идва от възобновяеми източници.

Подкрепяйки растежа на инфраструктурата за зареждане на EV, инициативата на Белия дом допринася за прехода към по-чисти начини на пътуване, намалявайки общото въздействие на транспортния сектор върху околната среда.

Според Белия дом новото финансиране ще „повиши надеждността и издръжливостта на обществено достъпните зарядни устройства, ще усъвършенства технологиите за електромобили и ще подпомогне развитието на работната сила за внедряване и поддръжка на зареждане на електромобили… Под ръководството на президента Байдън отпечатъкът на производството на зарядни устройства за електромобили в САЩ нарасна от почти нищо за един здрав и процъфтяващ сектор.“