Архив

Един милион акумулаторни електрически превозни средства са регистрирани в Обединеното кралство

Едномилионният автомобил BEV в Обединеното кралство беше регистриран през януари. Това голямо събитие беше придружено и от 60 000-ия електрически ван, който тръгва по пътищата на Обединеното кралство.

smmt.co.uk.

Според данни от базираното в Обединеното кралство дружество на производителите и търговците наuk-london-symbolbild-pixabay-min-1400x700 автомобили (SMMT), сега има един милион електрически превозни средства с батерии, регистрирани в Обединеното кралство. Крайъгълният камък беше достигнат, след като през януари бяха регистрирани впечатляващите 20 935 електрически превозни средства, което представлява 14,7% от общия пазар на превозни средства.

Други варианти на електрифицирано превозно средство също взеха справедлив дял от пазара на превозни средства в Обединеното кралство, като регистрациите на Plug-in хибриди нараснаха с 31,1% до 8,4% от пазара, докато обемите на HEV леко спаднаха с общ дял от 13,1%.

Освен по-общия крайъгълен камък на акумулаторните електрически превозни средства, Обединеното кралство също достигна голям етап с регистрациите на електрически микробуси, които достигнаха 60 000 регистрирани превозни средства. Това число беше постигнато, тъй като през януари бяха извършени 1186 регистрации.

„Повече от една година растеж показва значението на ванове за икономиката на Великобритания и надхвърлянето на 60 000 електрически ванове е решаваща стъпка в нашето пътуване до нула“, каза Майк Хоус, главен изпълнителен директор на SMMT, който добави: „Индустрията е готова да предостави преход на масовия пазар, но търсенето от страна на купувачите трябва да се увеличи значително, което изисква всеки да играе своята роля. Увеличаването на специализираната обществена инфраструктура за зареждане на микробуси е от съществено значение за всички фирми в Обединеното кралство, за да бъдат уверени, че ще направят смяната по-рано, отколкото по-късно.“