Архив

Български завод за електромобили

Българската компания Sin Cars строи високотехнологична фабрика за производство на хибридни и електрически автомобили в Русе. Собственикът на компанията е Росен Даскалов.

Той обясни, че развитието на проекта вече е започнало и че производствената линия трябва да започне през 2020 г. DSOB186-35_2019_112834Първоначалната инвестиция е за над 10 млн. лв. и ще разкрие между 50 и 100 нови работни места.

Оптимизираният производствен процес ще позволи бързо и лесно сглобяване на различни варианти на платформи с помощта на стандартни материали. Новата производствена линия L-City е проектирана с годишен капацитет от 20 000 автомобила, предназначени за европейския пазар. Тогава производството може да се увеличи.

Една от основните цели при създаването на проекта L-city е да участва в каузата за опазване на околната среда, намаляване на емисиите в градовете и създаване на по-здравословна жизнена среда. Тъй като електрическите автомобили са бъдещето на автомобилната индустрия, проектът Sin Cars се основава на концепцията за кола, която е лесна за използване, екологична и лесна за производство.

Урбанизацията в големите градове доведе до нарастваща необходимост от създаване на „зелена“ система за трафик в централните градски райони, за да се улесни транспортният поток, логистиката и куриерските услуги, които ще бъдат пряко засегнати от ограниченията на трафика в тези райони.

Компанията беше представена на автомобилното изложение в Женева с електрическа визия с новия градски проект Sin L-City – на снимката – и „чудовищния“ SIN R1 650…