Архив

Владимир Путин (президент на Русия) – Mercedes-Benz S600 Pullman Guard

Mercedes-Benz вози президента на Руската федерация Владимир Путин в  невероятно голяма бронирана лимузина 20330fS600 Pullman Guard. В стила на лимузините Pullman от 60-те и 70-те години на ХХ век, които бяха най-големият ешелон в света, новият Pullman се появи на пазара за онези, които изискват най-доброто от лукса – както и най-добрата защита.

S600 Pullman Guard притежава с тъй нар. „пакет за безопасност“  най-високата защита на Mercedes, което означава, че е конструиран до степен на съпротива B6 / B7 срещу военни стандартни снаряди за малките оръжия, ръчни гранати и други експлозивни материали. Излишно е да се каже, че клиентелата е избрана.

Мерцедесът е на основата на стандартен седан S600, с опънато разстояние със 115 см  (обща дължина 6356 мм) и притежава  заден прозорец с по-стръмен вид за повече пространство в задната част.

Задната част е, както би се очаквало, върха на лукса. Тя е разделена от черно-тапицираната секция на шофьора (традиционните лимузини винаги се отличават с черна кожа за шофьорите) чрез електрозадвижвана преграда, която осигурява както зрителни, така и звукови бариери между предната и задната част. Панелът може да бъде непрозрачен или прозрачен в зависимост от това дали е приложен електрически ток.

238983709Интерком, висококачествен аудио, 19-инчов плосък екран, DVD плейър, хладилник и дървена облицовка са стандартната екипировка. Задното отделение е настроено за сателитен достъп до интернет. Електрическите ролетни щори могат да защитят цялото отделение за пътници.

С охранителната броня и дебелите прозорци, S600 Pullman е с едни от най-тежките врати, които някога сме срещали.

Двойното турбо V12 на Mercedes предоставя на масовия Pullman  това, което наричат „безпроблемно“ поведение.  Двигателят с мощност 517 к.с. позволява на Pullman да излезе от „опасната зона“ бързо.

Очевидно, S600 Pullman Guard е насочен специално към високопоставени лица, които изискват допълнителна сигурност в допълнение към лукса. Освен това всеки от тях е индивидуално пригоден.