Архив

Honda Jazz 2018

Новата Honda Jazz бе представена преди автомобилното изложение във Франкфурт. Освен новите актуализации на екстериора и интериора, новият Jazz ще се предлага и с 1.5-литров бензинов двигател i-VTEC с мощност 130 к.с. за първи път в Европа.

Външните промени придават на Jazz най-новия стил на семейство Honda, включващ емблемата и решетката на предните фарове Solid Wing Face. Предната броня е рязко изваяна, с по-агресивни контури около вентилационните отвори. Отзад, по-плитките секции на решетките са свързани с лъскава черна лента над трапецовидната долна секция. Актуализациите на екстериора са закръглени с добавянето на метален Skyride Blue като нова цветова опция.

Бензиновият двигател на Honda с мощност 130 к.с. комбинира висока мощност с нисък разход на гориво и отговаря на строгите стандарти за емисиите на Евро 6. Той постига икономия на гориво от 52,3 mpg и емисии на CO2 от 124 g / km с допълнителната CVT автоматична трансмисия. Самата система CVT бе преработена, за да се постигне по-линейна и рафинирана реакция при ускорение.

Бензиновият двигател с мощност 130 к.с. се предлага като част от новия динамичен клас, който добавя по-тънки предни разделители под долната решетка и дифузер с тройна пластина към задната броня – и двете са завършени със спортен червен акцент. Динамичният клас включва и LED фарове, предни фарове за мъгла, странични прагове, спойлер на багажника и леки лети джанти 185/55 R16. Интериорът се отличава с уникална тапицерия и кожено обвит волан, които са подсилени с оранжев шев.

Новият Honda Jazz запазва изключителната гъвкавост на предишния модел, включително багажно пространство от 354 литра (до 897 литра със задните седалки сгънати надолу) и пространство за пътници, което е ненадминато в класа. Висококачествената система Magic Seat с 60:40 разделение на задните седалки на Honda позволява многобройни конфигурации на товара с максимална вътрешна товарна дължина от 2480 мм и максимална височина на товарене 1280 мм.

Стандартното оборудване на Honda Jazz включва круиз контрол, автоматични фарове и системата City-Brake Active. По-високите класове включват 7-инчов екран със система Honda Connect, камера за паркиране в задната част, безконтактен вход и пуск, както и усъвършенствани технологии за безопасност, като предупреждение при сблъсък, предупреждение при напускане на лентата и разпознаване на пътни знаци.

Бензиновият двигател с мощност 102 к.с. 1.3 i-VTEC ще продължи да се предлага във всички нива на модела, с изключение на новия клас „Спорт“.

Новият Honda Jazz се поръчва от ноември 2017 в цяла Европа, като доставките ще започнат в началото на 2018 г.