Архив

Monthly Archives: септември 2013

Камор Ауто се преименува на Ауто Бавария

Дилърът на BMW в София откри и нов търговско-сервизен комплексimage

На 11-тата годишнина от дейността си Камор Ауто се преименува на Ауто Бавария. Новото име отбелязва навлизането в нов етап от развитието на компанията, свързан с инвестиции и обновление на материалната база, в съответствие с високите изисквания на марките BMW и MINI, както и още по-високи стандарти в обслужването на клиенти. Ауто Бавария се асоциира непосредствено с произхода и ценностите на марката BMW, чиито корени и централа на управление са в едноименната германска провинция и от години се асоциират с високо качество, надеждност и иновативни технологии. Промяната се случва по-малко от година след смяната на собствеността на дилърството през декември 2012 г., когато София Франс Ауто придоби 90% от собствеността на дружеството.

Продължение

Bosch на IAA във Франкфурт 2013

Автомобилните технологии на Bosch набират скорост1-GS-19448

През 2013 г. се очаква продажбите на “Автомобилни технологии” на Bosch да се увеличат с около 5%, т.е. бизнес направлението ще нараства по-бързо от глобалното производство на автомобили. Д-р Фолкмар Денер, председател на Управителния съвет и президент на развойната и изследователската дейност в Robert Bosch GmbH, говори за бизнес перспективите на компанията на 65-тото Международно автомобилно изложение (IAA) във Франкфурт на Майн, Германия.

Продължение

OMV търси газ и нефт в Черно море

Регионът е най-обещаващият на природни залежиhan asparuh

След като през юни, сеизмологичният кораб CGG Symphony, започна  проучвания, в блока „Хан Аспарух“, в българската част на Черно Море, и CGG Princess се присъедини към изследванията. Партньори в проекта са отново, автрийският гигант OMV, норвежката корабна комапния GC Rieber Shiping, собственик на плавателните съдове и сеизмологиците от англиските  CGG и RPS. Екипажът на борда е съставен предимно от норвежки и английски морски специалисти с дългогодишен опит в подобни изследвания, най-вече в Северно море.

Продължение

BMW i3 влезе в серия в Лайпциг

Стартът на производството беше даден на  18-ти септемвриfull-electric-cars

BMW Group навлиза в нова ера на автомобилостроенето със старта на серийното производство на BMW i3. Първият в света премиум електрически автомобил, специално конструиран за електрическо задвижване, е резултат от всеобхватна развойна дейност, насочена към намаляване на разхода на гориво и емисиите в градските райони. Изключително високите стандарти за устойчивост и ефективност на ресурсите са постигнати също в избора на материали и използваните производствени процеси.

Продължение

1955 Lincoln Indianapolis концепция за търг

„Оранжевото“ купе, обиколило конкурситеny13-r107-01-1

Lincoln никога не е била известна марка за производство на спортни автомобили. В действителност марката не е предложила нещо с по-малко от четири врати, тъй като смъртта на Mark VIII, едва ли е това, което бихте нарекли „изпълнително ориентирани“ коли. Но това не означава, че никога луксозната марка на Ford не си е поиграла с идеята.

Продължение

Skoda Fabia – само с Monte Carlo пакет

Новата Octavia VRS да стане единствена2010-geneva-auto-show-skoda-fabia-vrs_4

Ограничените продажби означават край на горещата Skoda Fabia VRS, оставяйки само един високо мощностен  модел – и няма планове за спортен автомобил. Skoda цитира ограничените продажбите на Fabia VRS, като основната причина за нейния край.

Skoda Octavia VRS ще остане единствената Skoda, която ще носи означенията  VRS, когато отпадне при  Fabia горещият вариант, след пристигането на новото поколение на колата за следващата година.

Продължение

Fiat празнува 30 години от Panda

Дебют на 2014 Panda 4×4 Antartica Special Edition във ФранкфуртFiat-Panda-Antartica-front

Може би не сме забелязали в задушните дни на лятото, но изглежда е златната ера на зимно тематичните специални издания. BMW продължава с Frozen издания след Frozen издание на M3 и 6-Series, Cadillac представи „замръзналите“ CTS, и Jeep има Polar-вдъхновеният Wrangler по време на изложението във Франкфурт. Сега вече дойде и  Panda на Fiat 4×4 Antartica за честването на 30-тата годишнина на Panda.

Продължение

BMW M и BMW i няма да вървят заедно

Няма да има M i8l(2 )

Има думата от топ мениджърите на BMW, че автомобилният производител няма да смесва i-разделението с неговото разделение M.

M-дивизията, която от  редовни BMW-та прави коли с огромна мощност, и i-подразделението, което произвежда уникални беемвета, фокусирани върху горивната ефективност и устойчивост, просто не вървят заедно.

Продължение

Citroën показа във Франкфурт C-Elysée WTCC

Льоб ще участва догодина в Световния туристически шампионатl(2)

Един месец след като се увери, че ще влезе в World Touring Car Championship през 2014 г., Citroën вече може да разкрие модел, който ще се кара от Себастиан Льоб. Citroën C-Elysée WTCC ще бъде първият автомобил на шевроните,  проектиран в съответствие с новите изисквания, в момента се подготвя от FIA за категорията следващата година.

Продължение

Двойна премиера на VW във Франкфурт

Волфсбург представи  E-Up и ЕGolfVolkswagen-e-Up_2014_1280x960_wallpaper_01

В двойна световна премиера, Volkswagen представи два нови и изключително ефективни електрически автомобила на международното  2013 Motor Show (IAA) във Франкфурт: E-Up и Е-Golf. Това означава, че най-успешният производител на автомобили в Европа ще произвежда два пъти повече коли с електрическа мобилност.

Продължение