Архив

Fiat Mio 2010

Fiat Mio проектът стартира през август 2009 г. Fiat стартира на сайта покана хората да допринесат за fiat mio 4създаването на автомобил на бъдещето.

Fiat Mio е показан на Sao Paulo Auto Show през октомври 2010 г. – един футуристичен прототип на базата на идеите на хиляди хора по целия свят.

Повече от 17 000 участници от цял свят, представят повече от 11 000 идеи. Потребителите са стимулирани да мислят в широк смисъл за движение и присъствие в автомобила. Идеите са проучени и се тълкуват от Fiat и се представят в брифинг за изграждане на Fiat Mio Concept Car, първият в света по рода си, въз основа на идеите и нуждите на потребителите.

10241291321140191550Крайният резултат може да се обобщи така: компактен и пъргав автомобил, удобен и безопасен, с иновативни решения за трафика в големите градове, с двигател без замърсяване и възможности за  персонализирани промени в конфигурацията, както и интерфейс между автомобил и потребител.

Получава се концепция с под 2,5 м дължина, мини Mio е по-кратък от Smart ForTwo и се отличава с напреднала технология за интериора и функции, включително мобилен телефон, интеграция и контроли със сензорен екран. Има изчистен и футуристичен външен вид, включително камуфлажни фарове, голям стъклен покрив и покрити джанти.

Според Fiat, Mio ще се развива като част от един непрекъснат интерактивен процес на сътрудничество чрез website. Повече от 17 000 души са регистрирани като официални сътрудници, които обсъждат широки общи теми за концептуалния автомобил на бъдещето и градската мобилност.