Новият PEUGEOT 5008
Новият PEUGEOT 5008

Автоновости

Меркел намеква за технологичните гиганти в САЩ

В отговор на заплахата на Тръмп с тарифи за автомобилите

Меркел заяви, че пазарното господство на гигантските интернет платформи на САЩ поставя предизвикателство пред социалния модел на Европа. Сн.: Bloomberg

Меркел заяви, че пазарното господство на гигантските интернет платформи на САЩ поставя предизвикателство пред социалния модел на Европа. Сн.: Bloomberg

Reuters

Берлин – Германският канцлер Ангела Меркел намекна за нов фронт в търговския ред със САЩ и предупреди, че стратегическите интереси на Европа се отправят към бъдещето на автомобилната индустрия в Европа и намекна за господството на американските интернет гиганти.

Точно както президентът Доналд Тръмп е определил националната сигурност като причина за заплаха и необходимостта от въвеждането на наказателни тарифи за немските автомобили, „трябва да помислим за стратегическото значение на автомобилната индустрия за Европейския съюз“, каза тя.

Продължение

Renault ще инвестира 1 млрд. евро във френско производство на EV

Ще има и нова архитектура, споделена с японския филиал Nissan

Renault ще удвои максималната мощност на следващото поколение Zoe EV във Флинс, Франция. Настоящият модел е изобразен.

Renault ще удвои максималната мощност на следващото поколение Zoe EV във Флинс, Франция. Настоящият модел е изобразен.

Reuters

Париж – Renault ще инвестира повече от 1 млрд евро (1,2 млрд долара), за да увеличи производствения капацитет на електромобилите във Франция и да добави нови модели, каза автомобилната компания в изявление.

Производствената линия на Zoe във Флинс, западно от Париж, ще удвои максималната си мощност при следващото ъпгрейдване на подкомплекта, захранван от батерии, съобщи компанията, а северната фабрика в Douai ще построи електрически автомобили на нова архитектура, споделена с японския филиал Nissan.

Продължение

Fiat, Jeep, Alfa Romeo ще пропуснат автомобилното шоу в Париж

И други компании няма да участват на Парижкия автосалон

Fiat показа 500 Riva на последното шоу в Париж през 2016 г. Т. г. марката ще се фокусира върху други маркетингови събития.

Fiat показа 500 Riva на последното шоу в Париж през 2016 г. Т. г. марката ще се фокусира върху други маркетингови събития.

Automotive News Europe

MILAN – Повечето марки на Fiat Chrysler Automobiles няма да участват в тазгодишното автомобилно шоу в Париж, според френските медийни съобщения.

FCA се присъединява към производителите на автомобили, включително Ford и Volkswagen, като ще прескочи един от най-големите европейски витрини за продуктови дебюти.

Марките на Fiat, Alfa Romeo, Jeep и Abarth няма да имат щандове в шоуто, съобщават докладите.

Maserati няма да има традиционен щанд и ще реши този месец дали да покаже автомобилите си в зоната „Mondial limited“, пространство, посветено на суперавтомобилите. Марката Lancia, която се продава само в Италия, няма да бъде в шоуто, което ще започне на 2 октомври. Ferrari, които са извадени от FCA през 2015 г., ще присъстват на шоуто с традиционен щанд.

Продължение

Daimler с център за научноизследователска и развойна дейност в САЩ

Ще разработва  автономни камиони5700

Reuters

Daimler Trucks е създал център за изследване и развитие  в американската си дивизия, последно свидетелстващ за ангажимента на немския производител да се сдобие със автономни товарни камиони.

Инженерите в новото съоръжение в Портланд, Орегон, ще използват средствата за научноизследователска и развойна дейност в операциите на Daimler Trucks в Германия и Индия, за да създадат глобална мрежа от стотици специалисти в автономната сфера на шофиране, съобщиха от компанията неотдавна.

Базираната в Щутгарт компания Daimler ще инвестира повече от 2,5 млрд. евро в научноизследователска и развойна дейност до 2019 г., като повече от 500 млн. евро ще бъдат заделени за електрически тежкотоварни търговски превозни средства, технологии за свързване и самоуправление.

Продължение

Германия защитава автопроизводителите си като национален интерес

Реакция срещу администрацията „Тръмп“

Меркел с Тръмп на срещата на Г-7 в Шарлево, Квебек, Канада. Тарифите на Тръмп за стомана и алуминий предизвикаха напрежение на срещата.

Меркел с Тръмп на срещата на Г-7 в Шарлево, Квебек, Канада. Тарифите на Тръмп за стомана и алуминий предизвикаха напрежение на срещата.

Bloomberg

Берлин – Правителството на канцлера Ангела Меркел обеща да се застъпи за германската автомобилна индустрия, като изпрати сигнал до президента на САЩ – Доналд Тръмп, за да отблъсне заплахите за налагане на тарифи върху вносни автомобили и авточасти.

„Германската автомобилна индустрия е ядрото на икономиката, затова имаме интерес да има силна позиция на световните пазари“, заяви министърът на икономиката Петер Алмайер в реч пред законодателите в Берлин. „Това не е лобиране. Това е национален интерес.“

Продължение

За електрически автомобили без Plug

Това е осъществимо благодарение на учена Никола Тесла

Модел на Audi A8 миналия месец в Китай. Хибридната версия на A8 ще предложи безжична система за зареждане сред многото си опции. /Reuters

Модел на Audi A8 миналия месец в Китай. Хибридната версия на A8 ще предложи безжична система за зареждане сред многото си опции. /Reuters

The New York Times

В началото на лятото в Барселона, Испания, Audi A8 quattro се превърна в символ на високотехнологичните автомобили: L.E.D. светлини, автономни сензори за помощ при шофиране, активно електромеханично окачване. И на пода под един от моделите – сива метална подложка.

Зрителите наблюдавали как подложката се вдига леко, почти докосвайки серпентина под предния мост. Без кабелите прототипът на A8 L e-tron хибрид изпраща енергия до своя блок от 104 батерийни клетки.

Това е осъществеми благодарение на Тесла – Никола, изобретателя, а не на автомобилната компания – който преди повече от век използвал електромагнитна енергия, за да прехвърли въздействие над „въздушна междина“ между две намотки.

Продължение

Калифорния ще похарчи $768 млн. за инфраструктура на електромобилите

Щатът вече представлява половината от пазара на електромобили в JT6NJKСАЩ

Калифорния има повече електрически автомобили от която и да е американска държава, така че не е изненадващо, че тя продължава да се насочва върху спомагателната инфраструктура. Три компании от Калифорния – Pacific Gas Electric, San Diego Gas Electric, и Southern California Edison, Pacific Gas Electric, ще похарчат общо $768 млн. за инфраструктурата на електрическите автомобили.

Това се смята за най-голямата оферта на държавно ниво към днешна дата за насърчаване на електрически автомобили, съобщава Сан Франциско Хрониката.

Продължение

Fiat Chrysler Automobiles NV представи петгодишен план

Ще инвестира в електрически и автономни автомобилиAR-304269918-1

BALOCCO, Италия – Fiat Chrysler Automobiles NV обяви петгодишна визия за компанията, която обхваща най-големите насоки  в продажбите на SUV и камиони, като същевременно инвестира в бъдещи технологии като електрическо задвижване и автономни коли.

Ако това се случи по план, производителят на автомобили очаква двойна оперативна печалба до 16 милиарда евро до 2022 г.

Продължение

Награден автомобил за качеството на възстановяването си

Chrysler Imperial C-15 Town Car от LeBaron от 1937 г. крие тайна00475856fcbb4a8e7bc50fa845d764f3

1937 Chrysler Imperial C-15 Town Car от LeBaron е носителят на тазгодишната  награда Zenith на AACA в Грийнсбург, Пенсилвания, която се дава за най-забележително възстановяване за годината.

Тази много внушителна лимузина е поръчана   от Уолтър П. Крайслер за жена му Дела. За съжаление, съпругата му не се забавлявала много дълго; Дела умира през 1938 г., след което колата се предава на дъщерята на Бернис Крайслер Гарбиш. (Погледнете внимателно и ще забележите малки инициали на B-C-G, прикрепени към задните врати).

Продължение

Audi Q8 представиха на 6 юни в Китай

Очаква се да дойде в началото на 2019 г. в международен планAudi-Q8-2019-1024-01

Audi показа своя нов флагман SUV, Audi Q8 на 6 юни на срещата на Audi China Brand Summit Шенжен в Шанхай. Q8 ще бъде над Q7 в гамата на автомобилния производител и ще бъде по-спортна алтернатива на по-рационалното Q7. Изгледът е по-уникален от автомобилите от серията Q, които сме виждали досега.

Опциите за задвижването и двигателя ще бъдат като тези, които се намират на другите му братя и сестри, което означава, че има гама бензинови и дизелови двигатели V6.

Продължение