Архив

Honda Micro Commuter Concept 2012

Commuter Concept на Micro е част от ангажимента на Honda за намаляване на средния изходен CO2 на своитеhonda-micro-commuter-tokyo-02-1600 автомобили с 30 на сто до 2020 г. на базата на нивата на емисиите от 2005 г. Задвижван от 3.3 kWh литиево- йонна батерия, концептът  има максимална скорост от 37 mph, стига до там за 7,4 сек. и има обхват от 37 мили.

Един умен ход е спомагателна батерия, която захранва спомагателни устройства като климатик, но които могат да бъдат отстранени, когато стигнете до вашата дестинация и да се използват за задвижване на малък електрически мотор.

Honda Motor Ко ООД представи Micro Commuter Prototype в Токио на 13 ноември 2012 г., като концепция за микропридвижване в рамките на една инициатива на Министерството на земите, инфраструктурата, транспорта и туризма в Япония , както и за правилата за L7 категория 1 в Европа .

2011-Honda-Micro-Commuter-Concept-4Използването на превозни средства, базирани на този прототип на модела, Honda започна в Япония през 2013 г. Тестването провери потенциала на превозното средство в различни приложения, включително подкрепящ ежедневието на къси разстояния транспорт за семейства с малки деца и за възрастни граждани, услуги за доставка по домовете, пътуване и споделяне на кола .

Commuter Concept на Micro за първи път е показан в автомобилното изложение в Токио 2011 г., този модел прототип има кабина с пространство за сядане на един шофьор и две деца в тялото с микро  размери.

Приемането на Variable Design платформата позиционира компоненти като единица на батерията, двигател и контрол под пода и в задното пространство, за да се съсредоточат функциите по управление на превозното средство в компактно пространство. Това прави сравнително лесно и производството на тялото и интериора. Honda-Micro-Commuter-Concept-interior

Други характеристики на този модел включват използването, като например дисплей за навигация, аудио и показване на изглед на камера, както и способността за зареждане на батерията с помощта на слънчеви клетки, монтирани върху покрива на превозното средство. Освен това, Honda продължава изследванията за разполагане на борда на слънчеви клетки, за да се осигури енергия, за съдействие на шофирането.

Основните параметри на Micro Commuter Prototype са (дължина х ширина х височина) 2500 × 1250 × 1445 (мм). Максималната скорост е 80 км в час. Максимален обхват – приблизително 60 км. Време за зареждане – по-малко от 3 часа. Тип батерия – литиево-йонна. Максимална изходна мощност – 15 кВт.