Архив

Monthly Archives: декември 2019

Cadillac преминава изцяло на електрически превозни средства до 2030 г.

Буквено-цифровото именуване ще бъде заменено с истински имена на модели

2020 Cadillac Escalade

2020 Cadillac Escalade

Луксозната марка Cadillac на General Motors ще пусне първото си електрическо превозно средство още през 2021 г. в Китай, като повечето, ако не всичките му превозни средства, продавани в световен мащаб, ще бъдат изцяло електрически до 2030 г.

Това беше обявено на медийно събитие преди дни в Детройт, където президентът на Cadillac Стив – Карлайл, също каза пред репортери, че Cadillac е на път за ръст на продажбите в Китай тази година – на най-големия пазар на автомобили в света и най-големия за EV също.

Според редица източници, в края на 2023 г., се очаква голям, изцяло електрически Cadillac SUV, предназначен главно за американския пазар.

Автомобилният производител по-рано тази година заяви, че Cadillac ще стане „водещата марка на електрически превозни средства“ за GM. Това беше част от план за цялата компания, който беше обявен за първи път в края на 2017 г., в който GM за първи път уточни, че възнамерява да пусне 10 автомобила на специалната си EV платформа – включително триредов SUV, модел с нисък покрив и ван.

По време на преговорите по-рано тази есен, GM се съгласи на инвестиция от 3 милиарда долара във фабриката на GM в Детройт – Хамтрамк, която ще включва изграждането на електрическия пикап там, както и други бъдещи EVs и модули за батерии. Reuters по-рано цитира източници, които казват, че бъдещият Cadillac ще се прави в този завод.

Продължение

Европа ще види най-големия напредък при EV в света през 2020 г.

ЕС е абсолютно сигурен в своята борба за намаляване на въглеродните емисии004-peugeot_508_phev

В Европа се очаква продажбите на чисто електрически и прикачени хибридни леки автомобили да нараснат с 35% през първите девет месеца на 2020 г., според BloombergNEF. Това е много по-бърз процент, отколкото ще видим в Северна Америка или Китай, най-големите световни пазари за EV.

Китайският пазар на електромобили може дори да се свие през 2020 г., тъй като Пекин намалява субсидиите за EV. За да поддържа растежа на продажбите на електрически автомобили в Северна Америка, Tesla ще трябва да стимулира продължаващия интерес към Model 3, докато чакаме въвеждането на Model Y (и Cybertruck доминира в разговора).

Множество други EVs ще бъдат представени в САЩ през цялата година, включително нови електрически модели от Audi, Byton, BMW, Ford, Polestar, Rivian, Volkswagen и Volvo. Но може да отнеме по-голямата част от годината пристигането на тези превозни средства и изграждането на прилични продажби. В същото време борбата между Калифорния и администрацията на Тръмп за правилата за икономия на гориво ще създаде несигурност.

Междувременно Европейският съюз е абсолютно сигурен в своята борба за намаляване на въглеродните емисии. Производителите на автомобили трябва да продават превозни средства без вредни емисии или да плащат строги санкции в ЕС.

Продължение

FCA и PSA подготвят официален пакт за сливане след 16-и декември

Информацията още не е публичнаFiat Chrysler Automobiles NV And PSA Group Agree To Combine Businesses

BLOOMBERG

Fiat Chrysler Automobiles и производителят на Peugeot – PSA Group, имат за цел да подпишат официално споразумение през следващата седмица за комбиниране в четвъртия по големина автомобилен производител в света според хора, запознати с въпроса.

Напредъкът се постига в меморандума за разбирателство, въпреки че все още трябва да бъдат решени някои нерешени проблеми, заявиха хората, които поискаха да не бъдат назовавани, тъй като информацията не е публична.

Ройтерс съобщи, че PSA е свикала заседание на своя надзорен съвет за 17-и декември.

Продължение

Немският завод на Tesla ще произвежда 500 000 автомобила годишно

Производството ще бъде голямо колкото 420 футболни игрища

Tesla Model Y

Tesla Model Y

ФРАНКФУРТ – Tesla Inc. планира да произвежда 500 000 електрически превозни средства годишно в новата си фабрика в покрайнините на Берлин, съобщи германският вестник Bild.

Заводът на Tesla ще създаде 10 000 работни места, каза изданието, позовавайки се на планови документи за разработване на производството, което е голямо колкото 420 футболни игрища. Строителството ще започне през 2020 г., съобщи вестникът.

Миналия месец изпълнителният директор на Tesla Елон Мъск заяви, че обект в Груенхайде, Бранденбург, е избран за изграждане на превозни средства на Tesla. Tesla също ще създаде инженерен и дизайнерски център в Берлин в близост до новото летище на германската столица.

Продължение

Важно за ползвателите на сайта!

Ако смятате, че информацията в линковете на сайта е недостатъчна или неактуална – не ползвате достъчно търсачката, която е на главната стена!

До всички авто-любители и ентусиасти на класически автомобили в София

ПОКАНА

До всички авто-любители и ентусиасти на класически и спортни автомобили,мотоциклети,автобуси,камиони и военна техника на територията на гр.София и околността,които имат желание активно да участват в организирането и провеждането на различни авто-ретро мероприятия на територията на София,страната и чужбина.

До всички,които имат желание да участват в създаването и структурирането на Софийски Авто Ретро Клуб,за да заповядат на учередителното общо събрание на 14.12.2019г.(събота) от 11:00ч.в зала София на Метрополитън Хотел София.

Моля с цел правилното организиране и провеждане на това учередително общо събрание желаещите да участват,да направят своята заявка на следния e-mail: 

taksi4@abv.bg. най-късно до 17:00ч. на 12.12.2019г.

 Заявката следва да съдържа две имена и телефон за обратна връзка .Моля носете с вас разпечатан e-mail с потвърждението.Това ще важи за валидна покана за участие в учередителното общо събрание на 14.12.2019г.