Архив

Honda Clarity Plug-In Hybrid

Honda разкри през април 2017 г. изцяло новия си Clarity Plug-in Hybrid (2018) и Clarity Electric, заедно с вече наличната горивна клетка Honda-Clarity_Plug-In_Hybrid-2018-1280-01Clarity, като заяви, че ще се насочи към продажбите на автомобили от 75 000 Clarity в САЩ през първите четири моделни години. Серията Clarity ще допринесе за очакваното петкратно увеличение на продажбите на електромобили на Honda в САЩ през следващите четири години, тъй като компанията работи за постигането на целта си, според която две трети от продажбите на автомобили в световен мащаб ще дойдат от електрифицирани автомобили до 2030 г.

Двата изцяло нови електрифицирани автомобили Honda ще се присъединят към горивната клетка Clarity, пусната през декември 2016 г., за да направят Clarity първата по рода си серия автомобили, предлагаща на клиентите разширен набор от електрифицирани автомобили с горивни клетки, акумулаторни батерии и хибридни задвижвания с просторен 5-пътнически седан.

Серията Clarity е в авангарда на ангажимента на Honda да се заеме с енергийните и екологични проблеми на компанията, тъй като компанията очаква значително увеличение на продажбите на ефективни и с по-ниски емисии на CO2 автомобили. Новата хибридна кола на Honda ще бъде произвеждана в Америка.

Двигателят Honda Clarity Plug-in Hybrid от 2018 г., чието начало ще се появи при дилърите в страната през 2017 г., се очаква да има пробег на електрическото задвижване от 42 мили, най-дългият от всички средни plug-in хибриди. За по-дълги пътувания Clarity Plug-in Hybrid може да използва своя хипер-ефективен 1.5-литров по цикъла на Atkinson двигател за генериране на електричество и при определени условия и да действа като директен източник на енергия, което води до очакван общ обхват на автономност повече от 330 мили.2018-honda-clarity-plug-in-hybrid-phev

Електромоторната мощност на автомобила идва от мотор с мощност 181 к.с., общата мощност е 232 к.с. Акумулаторната батерия от 17 киловата часа (kWh) е с време на зареждане 2,5 часа при 240 волта. Предвижда се Clarity Plug-in Hybrid да спечели рекордна икономия на гориво по EPA в класа си от 105 MPGe (мили на галон бензин еквивалент). Clarity Plug-in Hybrid разполага с три избираеми режима – Normal, Econ и Sport – позволяващи на водачите да персонализират своя опит и да увеличат ефективността. Четвърти режим – режим HV – се осигурява, за да поддържа състоянието на зареждане на батерията.

Clarity Electric се задвижва от електродвигател с мощност 161 к.с. Батерията е с 25,5 kWh. Автомобилът може да бъде напълно зареден за малко над три часа при 240 волта, а при използване на бързо зареждане DC със SAE комбинираната система за зареждане, може да постигне 80% зареждане само за 30 минути. Както Clarity Plug-in Hybrid, Clarity Electric има три избираеми режима на шофиране – Normal, Econ и Sport. Clarity Electric ще започне да се пуска през 2017 г., като се започне с атрактивна лизингова програма в Калифорния и Орегон.

Honda Clarity Fuel Cell е по-компактна горивна клетка и интегрираната система за задвижване, сега сравнима по размер с двигател V-6, се побира изцяло под капака на колата, което позволява по-просторна кабина с места за пет пътници. С 366 мили автомобилът с горивна клетка има най-дългият пробег от всяко превозно средство с нулеви емисии в Америка.

Clarity се предлага в три цвята: Бордо Червен Метал, Бяла Орхидея Перла и Кристална Черна Перла.