Архив

Bumblebee Camaro 77 на Шиа ЛаБеуф в Transformers 2007

„Трансформърс“ (Transformers англ.) e американска измислица трилър, 2007, bumblebee_Robotрежисиран от Майкъл Бей.

Филмът разказва за войната на Autobots и Decepticons – интелигентни чужди роботи, способни да се трансформират в различни техники. Предметът на тяхната цел е могъщият артефакт Great Spark (Английският AllSpark), който, ако бъде използван неправилно, може да донесе унищожение и смърт на галактиката. Аутоботите летят до Земята, за да го защитят  от Децептиконите, които искат да го използват за свои цели. Слаби, но смели хора идват в помощ на автобутите.

Въпреки факта, че Майкъл Бей никога не е бил фен на „Трансформърс“, той все пак се съгласява с предложението на бъдещия продуцент Стивън Спилбърг да стане режисьор на филма, след като научава повече за тази митология на Вселената. Бей разработва нов, сложен дизайн за роботите. По време на снимките се опитва да постигне специални ефекти и поради тази причина, подписва договори с General Motors за ползване на автомобили и с армията на САЩ.

„Трансформърс“ е с четири продължения:  „Трансформърс: Отмъщението“ (2009), „Трансформърс 3: Тъмната страна на луната“ (2011), „Трансформърс: Възраст на изтребление“ (2014) и „Трансформърс: The Last Knight“ (2017 г.).

Филмът спечели четири награди от Visual Effects Society и бе номиниран за три награди Оскар.

BumblebeeHIRESАутобот, наречен Bumblebee, маскиран като Chevrolet Camaro също се появява на Земята. Bumblebee е жълт (с черни ивици), кръстен на рода пчели, който вдъхновява цветовата му схема. Той намира Сам Уитуики, който в крайна сметка купува Bumblebee, убеден, че купува обикновена кола втора ръка. Bumblebee помага на Сам да привлече вниманието на Микаела Бейнс, негова красива съученичка. Сам първоначално не знае, че Bumblebee – чужденец, може да се превръща в робот и изпраща сигнал към останалата част от Autobots.

Bumblebee е „малкият брат“ на героичната или протогонистична фракция Autobot и талисман, непрестанно се стреми да се докаже пред очите на другите роботи – особено пред лидера Оптимус Прайм. Това често го кара да поема рискове, които го излагат на опасност. Макар че е малко умен, той е способен и надежден пратеник и шпионин, а неговият малък размер му позволява да отиде на места, които големите му командири не могат.

Сам първоначално се изплашва от преображенията на аутобота, но после привиква с това и започват техните съвместни приключения в сблъсъка с десептиконите.

И така звездата Шиа ЛаБеуф като Сам Уитуики е тийнейджър, замесен във война между аутоботите и злите десептиконите, която във филма се превръщат 800px-Camaro-Transformers03в ежедневие. А Bumblebee е  маскиран като Chevrolet Camaro 77.

Този  Chevrolet Camaro като модел е представен през пролетта на 1977 г. в отговор на драстично увеличаващите се продажби на Trans Am на Pontiac, който през 1976 г. продава над 46 000 бройки и представлява половината всички продажби на Firebird тази година. Подобно на Trans Am, Camaro Z28 е хит и е задвижван от 350 кубиков инчов V8 с четирикамерен карбуратор и 185 к. с. (175 коня с оборудване за емисии в Калифорния), като повечето автомобили се продават оборудвани с климатик и автоматична трансмисия за комфортно ориентирана публика. Автомобилите са снабдени и с 4-степенна ръчна трансмисия Borg-Warner Super T-10 и минимална опция за купувачите, които се интересуват от автомобил, ориентиран към изпълнението.