Архив

Емануел Макрон (Франция) – DS7 Crossback Presidentale

В. „Фигаро“ представя: Президентският  DS7 Crossback

В първата си поява на пътя, DS7 Crossback придружава първите стъпки на осмия президент на Петата република, Емануел Макрон.

Кои превозни средства Емануел Macron, новият президент, щеше да избере за встъпването си в длъжност на 14 май?

През 2012 г. неговият предшественик Франсоа Оланд, пътуваше по Шанз-Елизе на борда на модифициран Citroën DS5 и включващ люк в покрива. Преди пет години Никола Саркози предпочете Peugeot 607 Paladine, концепция на автомобил, разкрита преди седем години по време на изложението в Женева. 607 беше превърнато в лимузина-ландолет, задната част бе напълно открита като конвертируема.

След размесването на картите, като се отправи към Елисейския дворец от 10 часа в неделя, 14 май на борда на брониран Renault Espace, Емануел Макрон сензационно разочарова феновете си, които очакваха страхотен модел от типа на конвертируемия SM, какъвто президентът Жорж Помпиду ползваше от coachbuilder Chapron.

За да достигне до Триумфалната арка, новият президент реши да разпали пламъка на Незнайния воин с марката DS, като всичко беше добре пазена тайна. В края на церемонията, новият президент се качи  на DS7 Crossback. Това е първият път, когато френският президент се качва на SUV, така се превърна в любимец на автомобилистите.

1494833263-10-1Обявеният  в Женева през март DS7 Crossback е първият SUV на DS – отделната марка, трета от групата PSA с Citroen и Peugeot. Сравнявайки се с германските разработки  по отношение на изисканост, този модел все още не е обект на търговия. Ще се продава от началото на следващата година.

Няколко знамена трикольори красят каросерията на DS7.

Емануел Макрон бе подложен на  спекулации с избора на превозно средство, което още не се продава, както и това, че този факт ще постави DS като конкурент на най-добрите премиум автомобили. DS7 Crossback даде възможност на новия президент по Шанз-Елизе да се отправи към Елисейския дворец с един уникален автомобил, с много особености и правещи впечатление спецификации. Отговарящият за този специален проект – Оливие Десерприт, призна пред служители, че в DS7 Crossback програмата са взели предвид дизайна на модела и реализирането на превозно средство за следващия президент на републиката. „Знаехме, че колата ще бъде готова за вечерта на втория тур на президентските избори, 7 май, 2017“, каза той. За да се развие автомобила, Оливие Десерприт се консултирал с Елисей. Екипите на  DS са уверени, че тяхното превозно средство ще има редица силни страни.

Според дебелината на вратите този SUV отговаря на изискванията за сигурност, чрез брониране на каросерията. В цвят „синьо мастило“, много тъмно синьо, президентският DS7 има нарязан покрив, за да се даде възможност на Емануел Макрон да се изправи, за да поздравява публиката по Шанз-Елизе. Инсталиран е и бар, за да може покривът да бъде покрит с платно отгоре. В края на предния капак, където обикновено  е разположено логото DS, има лого с френския флаг. Такова също се появява на подписите на первазите и на вратата на багажника.

Друга особеност, която са добавили екипите по проектиране и парижкото студио Маури, са вътрешните допълнителни декорации. Къщата Маури се занимава с поддръжка на Елисейския дворец. Боядисването с лак, извършено от Маури, пресъздава визуален ефект на стар лак. Използва се и  позлатяване с чисто злато. В президентския DS7 Crossback има подпис „Френска република“ в средата на тунела близо до скоростния лост на автоматичната скоростна кутия с 8 позиции. Черната тапицерия е с шев или комбиниране на кожа и велур. Противно на това, което човек може да си представи, президентският DS7 не е с новия хибриден бензинов двигател, разработен от PSA. Когато той бъде обявен през 2019 г., тази задвижваща система ще бъде от 300 к.с., но сега все още е в процес на разработване. За да бъде малко по-специален SUV, този DS се е насочил към изпитания BlueHDi от 180 к.с…