Архив

Renault ZOE Z.E BEV 2021

Насочена е към жители на големи столични райони2021-renault-zoe-exterior-9

ZOE е един от най-популярните модели електрически автомобили в Европа благодарение на солидната си гама, бързо зареждане, компактност и маневреност.

Renault ZOE Z.E. се предлага с 2 опции за електрически двигател:

R110 с мощност 80 кВт и въртящ момент 225 Нм;

R 135 с мощност 100 кВт и 245 Нм.

Динамиката на ускорението на електрическа кола до първата стотина е малко по-малко от 10 секунди, а максималната скорост е 140 км в час.

Renault ZOE Z.E. е оборудван с 52 кВтч литиево-йонна батерия, която осигурява 400 км WLTP пробег. Батерията се състои от 12 модула със 192 клетки и тежи 392 кг.

Renault ZOE 2021 все още може да се зарежда от мрежата за променлив ток чрез трифазно вградено зарядно устройство с мощност от 22 кВт, а сега също и от станциите за бързо зареждане CCS Combo 2 с мощност от 50 кВт.

2021-renault-zoe-charging-port-3Познатият силует на Renault ZOE в актуализираната версия не е получил радикални промени. По принцип фейслифтът докосна предната част на електрическата кола, която беше направена малко по-агресивна. Промените включват нови фарове с интегрирани LED DRL фарове и огледални индикаторни светлини, нова долна решетка и леко преработени предни въздухозаборници.

Дизайнерите на Renault Groupe са обърнали специално внимание на висококачествената интериорна декорация, комфорт и ергономичност. Интериорът се е променил драстично и предният панел на електрическото превозно средство е напълно нов. Централното място на таблото вече е заето от 9,3-инчов дисплей на мултимедийната система с вертикална подредба, характерна за всички модели на Renault, електронна ръчна спирачка, нов волан също се появиха.

AnyConv.com__2021-renault-zoe-interior-4-min-1536x1024Забележителен за новия ZOE е 10-инчовият дисплей на инструменталната група, уникална функция, достъпна от модела на2021-renault-zoe-interior-3 начално ниво.

Довършителните материали забележимо са се подобрили, ясно е, че компанията е обърнала внимание на детайлите и е коригирала недостатъците на предишната версия.

По отношение на безопасността, новото Renault ZOE Z.E. е оборудвано с 12 сензора, които четат 360° информация и камера за обратно виждане, която прави достъпни системи за аварийно спиране, разпознаване на пътни знаци, предупреждение за сляпо място, автоматично паркиране и асистент за поддържане на лентата.

Електрическото превозно средство се предлага с нова система Easy-Link, нова навигационна система, 10-инчов цифров инструментален клъстер, 9,3-инчов дисплей за развлечение и 4 USB порта.

Renault ZOE 2021 предлага нови цветове на каросерията, тапицерия и актуализирани интериорни елементи