Архив

Monthly Archives: октомври 2020

Електрифицираните регистрации за първи път изпреварват дизела в Европа

Бензинът е най-често срещаният източник на енергия за новите европейски автомобилиvw-id3-production-08

Регистрациите на електрифицирани автомобили изпревариха тези на дизела в Европа за пръв път през септември, отбелязвайки важен крайъгълен камък в спада на дизела от доминацията му само преди десетилетие. Електрифицираните автомобили съставляват малко повече от 25% от новите регистрации, отчетени за месеца, изпреварвайки дизелите (24,8%) с най-малкия марж, но въпреки това ги надминават.

Регистрациите на нови дизели намаляват в цяла Европа от 2012 г., когато те представляват повече от 50% от пазара на нови автомобили, според проучване на JATO Dynamics, което проследява тенденциите в продажбите на автомобили в продължение на повече от три десетилетия.

„Преминаването от ICE към EVs най-накрая се осъществява. Въпреки че до голяма степен това се дължи на правителствените политики и стимули, потребителите също са готови да възприемат тези нови технологии“, каза анализаторът на JATO Фелипе Муньос.

Продължение

Mercedes-Benz AG и Aston Martin: разширяване технологичното партньорство

Дялово участие; хибридни и електрически задвижванияMercedes-Benz-AG-and-Aston-Martin-to-expand-technology-partnership-and-shareholding-Brandspurng-1536x864

Mercedes-Benz AG и Aston Martin Lagonda Global Holdings plc обявиха ново споразумение за стратегическа технология и засилено партньорство. С новото споразумение Mercedes-Benz AG ще даде достъп до редица модерни технологии на Mercedes-Benz, включително хибридни и електрически задвижвания от следващо поколение, както и други компоненти и системи на превозното средство.

Достъпът до тези технологии ще бъде предоставен в замяна на нови акции на Aston Martin, издадени на няколко етапа през следващите 3 години, на обща стойност от £286 милиона (US $373 милиона). Настоящият дял на Mercedes-Benz AG е 2,6% от общия собствен капитал на Aston Martin. Новите акции, които ще бъдат издадени, ще доведат до притежание на Mercedes-Benz AG до максимум 20,0%. Mercedes-Benz AG заяви, че няма намерение да увеличава участието си в Aston Martin над това ниво.

Продължение

Европа: Nissan подобрява характеристиките на LEAF и намалява цените

Какви са промените и цените на модела електромобил2020-nissan-leaf

Nissan подобри малко предложението LEAF във Великобритания и очакваме подобни промени да се прилагат и в цяла Европа.

Британското подразделение на Nissan обяви преди дни нови технологии, по-стандартно оборудване и малко по-ниски цени за своята гама MY20 LEAF, които предполагаме, че скоро ще се разпространят и извън Обединеното кралство на други европейски пазари.

Производството на подобрения и по-конкурентен MY20 LEAF (както 40 кВч, така и 6 кВч версии) ще започне в завода в Съндърланд на 16 ноември. Нека видим какви промени ще има.

Първокласната облицовка LEAF e + Tekna ще струва £34 710 (включително £3 000 безвъзмездна помощ за автомобил), което е с £1685 по-малко от преди.

Други съществуващи версии (LEAF Acenta и N-Connecta 40 кВч и LEAF N-TEC 62 кВч) не виждат промени в цените, въпреки че Tekna 40 кВч е коригиран с £315, за да включва интелигентното огледало за обратно виждане на Nissan като стандарт.

Продължение

Канадци ще финансират евтина самозареждаща се слънчева триколка

Цената е на среден планински велосипедpakistan

Канадски стартъп стартира кампания за финансиране INDIEGOGO в подкрепа на развитието на електрическата самозареждаща се слънчева триколка VEGAN. VEGAN е лека многофункционална хибридна електрическа самозареждаща се слънчева триколка. Екипът все още не е създал работеща демонстрация за тяхната концепция.

Екипът прогнозира, че високоефективното превозно средство ще има минимална единична цена от само 1400 долара за производство – цената на среден планински велосипед – след като бъде постигната целта за финансиране.

VEGAN трябва да бъде направен от леки фибростъкло и алуминий; максималният пробег е 120 км. Батерията ще достави 90 до 95 км; със самозареждане и слънчево, обхватът се увеличава до 120 км +.

VEGAN се отличава с изключително издръжливо олекотено подсилено алуминиево (6061-T6) шаси с тегло под 31 кг и подсилено тяло от фибростъкло с ребра от въглеродни влакна, което тежи под 23 кг.

Простият инженерен дизайн е с ниска поддръжка, поради наличието на минимално задвижване, тъй като двигателят на главината (1 kW безчетков двигател) е директно прикрепен към задното колело. Произвеждайки средна скорост от 30 км /в час, VEGAN има максимална скорост от 70 км в час – чрез увеличено ускорение чрез собствения си проектиран вътрешен зъбен редуктор.

Продължение

Triggo разкрива леко превозно електросредство с регулируема ширина

При 148 см и скорост до 90 км в час може да намали ширината до 86 смtriggo-2020-02-min

Полската компания Triggo е разработила електрическо леко превозно средство за големи градове, което може да се прибира в ширина от 148 до 86 сантиметра, ако е необходимо благодарение на променливо шаси. Triggo първоначално е насочен към пазара за споделяне на превозни средства с 1 + 1-седалка.

Лекото електрическо превозно средство, предназначено за система със сменяеми акумулатори, ще се състезава в класа на превозните средства L7E, категорията за леки превозни средства с максимално тегло без товар в 400 килограма (без батерии) в електрическите превозни средства.

Triggo определя обхват до 100 километра. Според полската компания пет превозни средства се вписват в конвенционален паркинг, когато се сгънат, така да се каже. В момента се предлага напълно функционална предварителна версия на автомобила, разкри Triggo в съобщение за печата по електронната поща. Серийното производство може да започне още през 2021 година.

Продължение

Доклад на ACEA: нарастването на точките за зареждане не е в крак с нарастващото търсене на EV

Опасно е растежът на усвояването на електрически превозни средства да не спреrecharge points

Нов доклад на Европейската асоциация на автомобилните производители (ACEA) показва, че въпреки силния растеж, наличната инфраструктура за зареждане на електрически превозни средства в ЕС все още пада далеч под необходимото и остава неравномерно разпределена между държавите-членки.

ACEA публикува второто издание на „Преминаване към мобилност с нулеви емисии“, годишно проучване, което проследява напредъка по отношение на наличността на инфраструктурата и стимулите, необходими за насърчаване на навлизането на пазара на алтернативно задвижвани автомобили.

Този нов доклад показва, че продажбите на автомобили с електрическо зареждане в ЕС са се увеличили със 110% през последните три години. През същия период обаче броят на пунктовете за зареждане е нараснал само с 58% (до по-малко от 200 000) – демонстрирайки, че инвестициите в инфраструктура не са в крак с увеличените продажби на електрически превозни средства.

„Това е потенциално много опасно, тъй като скоро бихме могли да достигнем точка, в която растежът на усвояването на електрически превозни средства ще спре, ако потребителите стигнат до заключението, че просто няма достатъчно места за зареждане, където трябва да пътуват, или че трябва да се наредят твърде дълго на опашка за бързо зарядно устройство.“, каза Генералният директор на ACEA, Ерик-Марк Уитема.

Продължение

Свидетелство за отличните постижения на SsangYong Cars

SsangYong, избрани за официални превозни средства от чуждестранните правителства

Главният комисар Николай Николов (втори отляво), директор на Генерална дирекция "Пожарна безопасност и гражданска защита", подписва договор за закупуване на джипове G4 Rexton на SsangYong Motor в офиса си на 25 септември.

Главният комисар Николай Николов (втори отляво), директор на Генерална дирекция „Пожарна безопасност и гражданска защита“, подписва договор за закупуване на джипове G4 Rexton на SsangYong Motor в офиса си на 25 септември.

Източник: businesskorea.co.kr

SsangYong Motor обяви на 27 октомври, че наскоро чуждестранните правителствени агенции са избрали автомобилите му за официални автомобили, като признание за тяхното съвършенство.

На 25 септември компанията подписа договор с Главна дирекция „Пожарна безопасност и гражданска защита“ за доставка на командни превозни средства. Според сделката през януари 2021 г. ще бъдат доставени общо 32 единици от G4 Rexton (местно име: Rexton).

Българската правителствена агенция високо оцени Rexton, като заяви, че моделът има отлична способност за шофиране извън пътя и силна издръжливост, характеристики, които го правят най-подходящ като командно превозно средство.

SsangYong Motor също наскоро получи заповед от палестинското правителство да достави още 100 единици от Rexton Sports Khan (местно име Musso Grand), след като подписа договор през август за доставка на 15 броя от същия модел. Превозните средства ще се използват изключително от Палестинската национална полицейска агенция, кабинета на министър-председателя и министерските служби.

Продължение

Летящият автомобил PAL-V Liberty тръгва по пътя

Става улично-легален в ЕвропаPAL-V-flying-car

PAL-V Liberty, самопровъзгласилата се първа летяща кола в света, получи одобрение за използване на пътя и вече може законно да се използва по европейските улици.

Liberty премина строгите европейски тестове за допускане по пътищата и сега се допуска на път с официална регистрационна табела. Това бележи завършването на строга и обширна програма за изпитване на шофиране, проведена на тестови писти от февруари 2020 г.

След шофиране на високоскоростни овали, тестове за спирачки и емисии, както и тестове за шумово замърсяване, PAL-V Liberty вече е готов за движение по обществени пътища. Този пробив означава, че летящият автомобил е още една стъпка по-близо до постигане на сертификат за летене.

Продължение

Fiat показва производствената линия на новия 500 Electric

Продължаване на дългата история на иновативните модели, напускащи завода в Ториноnew-fiat-500-electric-production-at-the-mirafiori-plant-in-italy

Fiat разкри своята високо усъвършенствана производствена линия на модела New 500 (само електрически, базиран на изцяло нова платформа) в завода на Mirafiori в Торино, Италия, който с около 20 000 служители е най-големият комплекс FCA в света.

Според компанията около 1200 души ще работят на електрическата линия New 500, правейки 80 000 единици годишно с пълен капацитет (това би било средно 6666 на месец)! В зависимост от търсенето има възможност за увеличаване на продукцията до още по-високо ниво.

Компанията все още ще произвежда и конвенционалния и хибриден Fiat 500 (предишно поколение), стига да има търсене.

Първият конвенционален Fiat 500 е произведен през 1957 г. – „Сега, в символичен мост между миналото и бъдещето, тук е изградена производствената линия за електрическия New 500, за да продължи дългата история на иновативните модели, напускащи завода в Торино“.

Продължение

До 2024 г. цената на електромобилите ще се изравни с тази на автомобилите с ДВГ

В това поне вярват анализаторите от UBS Evidence Lab768663

Винаги сме чували, че UBS е банка, но е много по-гъвкава, отколкото бихме могли да си представим. Компанията има подразделение, наречено UBS Evidence Lab, което е екип от експерти, работещи „в 55 специализирани лаборатории“ и желаещи да предоставят данни за инвестиционни решения. Тези момчета се насочиха към електрическите автомобили и вярват, че ще достигнат паритета на производствените разходи с превозните средства с гориво до 2024 г.

Употребата на електрически автомобили се увеличава, а цените им намаляват. Тази тенденция ще продължи и през идните години, а според нов анализ на UBS към 2024 година цената за производството им ще се изравни с тази на традиционните модели с двигатели с вътрешно горене.

На постигането на ценови паритет между двата типа автомобили се гледа като на ключов момент в развитието на технологията в стремежа на човечеството да спре изгарянето на изкопаеми горива. Досега производителите внимаваха с инвестициите в електрически автомобили заради високите цени на батериите.

Източник: UBS Evidence Lab чрез Carscoops