Архив

Monthly Archives: юни 2014

Nissan Concept показан в Гудууд

Асоциации със спортните модели на NissanGoodwood NC 2020 VGT 2

Визията на Nissan за суперавтомобила от близкото бъдеще, създаден първоначално като изследователски модел от млади дизайнери на Nissan и формулиран по-късно като виртуален модел за компютърната игра Gran Turismo 6® на PlayStation®, се пренесе от виртуалния свят в реалния.

Пълноразмерният концептуален модел беше представен по време на Фестивала на скоростта в Гудууд, Великобритания, на щанда на Nissan.

Продължение

Новият Opel Vivaro – по-атрактивен от всякога

Широка  гама от вариантиOpel-Vivaro-290813

Новият Opel Vivaro пристига – по-практичен, по-ефективен и по-атрактивен от всякога. Второто поколение комбинира функционалността на лекотоварните автомобили и предимствата на един офис на колела с комфорта и стилистичното излъчване на лек автомобил. Неговият предшественик е вече популярен и известен с издръжливостта си представител на европейския пазар на лекотоварни автомобили. От пазарното му представяне през 2001 година почти 600,000 броя са напуснали поточните линии на завода. С производство на около 50,000 броя годишно Vivaro в момента има дял от около десет процента в своя сегмент (Van D), което го превръща в най-добре представящият се модел в гамата от лекотоварни автомобили на Opel.

Продължение

Новото Peugeot 508: сила и характер

Продажбите започват през септемвриPEUGEOT_508_new

На 17 юни, в Лондон Peugeot представи еволюцията на своята голяма лимузина в сегмента D, позволявайки на новото Peugeot 508 да изрази придвижването на марката към луксозния клас автомобили. Новото  Peugeot 508 е с нова радиаторна решетка, емблематична за бъдещите модели на марката, и разчита на ново оборудване като сензорен екран, камера за движение на заден ход и система за наблюдение на мъртвата зона. То се възползва и от икономичния и ефикасен двигател 2,0 BlueHDi 150 к.с с 6-степенна механична скоростна кутия, който с CO2 eмисии от само 105 г/м е най-доброто предложение в сегмента за това ниво на мощност.

Продължение

Ателието Vilner „пипна“ и Mercedes E55 AMG 4Matic

Патинирана кожа и динамично усещанеvilner-mercedes-benz-e55-amg-4matic-01

Около 10-на милиона Mercedes  са луксозните седани на Е-класата. Те пък са известни с това, че са предпочитани от важни, но ненатрапчиви хора, като успели предприемачи и представители на дипломатическия корпус. Милион и половина от произведените някога Е-класи са шаси W210. Заради четирите кръгли фара са известни с глуповатото име „очиларка”. От тях, няколко хиляди са спортните AMG изпълнения. Само 12 хил. от тях са Е55 AMG с големия V8 двигател. От тях, едва 653 машини са произведени през 2001 г. И само 8 от тях са 4Matic, като всичките са правени по индивидуална поръчка.

Продължение

Peugeot спечели четири награди MAAF 2014

Наградите са за опазване на околната средаMAAF_01

Peugeot  спечели четири награди в рамките на 10-ото издание на годишните автомобилни награди за опазване на околната среда на Френското застрахователно дружество MAAF 2014, което се проведе в началото на юни в Париж. Журито, съставено от 11 журналисти, отличи Peugeot 308 1,2L Pure Tech 130 Stop&Start, който спечели Голямата награда  MAAF 2014 за всички категории.

Продължение

Mégane R.S. 275 Trophy-R постави нов рекорд на „Нюрбургринг“

Моделът ще се пусне в  275 бройки в 15 държави710621589607990640

Френската компания Renault си върна титлата „Най-бърз сериен автомобил с предно предаване на „Нюрбургринг“. Моделът й Mégane R.S. 275 Trophy-R записа време под 8 минути и подобри постижението на Seat Leon Cupra 280.

Renault Sport обеща, че ще се случи и най-спортният Megane надлежно добави трети рекорд за най-бърза обиколка на легендарната „Нюрбургринг“ към впечатляващия си списък от постижения. Постижението бе осъществено с изцяло новата лимитирана серия на модела: Mégane R.S. 275 Trophy-R.

Продължение