Архив

Citroen C3 Aircross 2018

След разкриването на C5 Aircross, Citroen засилва международната си офанзива в сегмента SUV с

На Автосалон Франкфурт 2017

На Автосалон Франкфурт 2017

новия Citroen C3 Aircross, компактния SUV от ново поколение с увереност. Неговият уникален дизайн на каросерията и щедри форми му придават мощен и свеж изглед. Предлагат се обширни възможности за персонализация, с 90 външни комбинации и 5 вътрешни дизайнерски решения. Вдъхновен от изискванията на клиентите, този SUV с невероятна просторност и модулен дизайн предлага и  отварянето на панорамното стъкло на покрива. Като посланик на програмата Citroen Advanced Comfort®, C3 Aircross допринася за цялостното удоволствие на борда и изключителното преживяване на колела. Също така спокойни в града и на открития път, авантюристичните способности на новия модел са подобрени със системите Grip Control® и Hill Assist Descent. Също така е оборудван със съвременни технологии, включително 12 помощни системи за водача, като дисплей и 4 технологии за свързване, безжично зареждане за смартфони и какво ли не. Новият Citroen C3 Aircross Compact SUV се  предлага  в Европа вече през втората половина на 2017 г., след което ще бъде пуснат в международен мащаб.

Следвайки новия  C5 Aircross, в C-сегмента SUV, разкрит на автомобилното изложение в Шанхай 2017,

Citroen засилва международната си SUV атака през 2017.

C3_Aircross_reveal_11Сега марката разкрива новия Citroen C3 Aircross Compact SUV, готов да завладее сегмент, който е нараснал пет пъти в Европа и света между 2012 г. и 2016 г.

Вдъхновен от концептуалния автомобил C-Aircross, представен на автомобилното изложение в Женева през 2017 година и с класически Citroen дизайн, New C3 Aircross вдъхва пресен повей в компактния SUV сегмент.

Новият Citroen C3 Aircross е компактен 4,15-метров SUV. Той се отличава с уникален дизайн на каросерията, напълно представителен за новите модели на Citroen и всички атрибути на здрав и защитен SUV, включително повдигнат просвет, височина на шофиране, предни и задни сгъваеми седалки, големи колела и удължители на крилата. Стилът на каросерията с неговите щедри форми е подчертан от силни графични характеристики, като например цветни щрихи върху покривните барове и задните чекмеджета  „венециански щори“. C3 Aircross предлага уникално и безпрецедентно персонализиращо предложение, включващо 90 външни комбинации, включително четири цвята на покрива за двуцветни модели и четири цветни пакета, както и пет отличителни схеми за интериорен дизайн. Кабината, с хоризонталния си подход, ясно изразява пространство и защита. C3 Aircross е удобен в града благодарение на компактното си тяло и готов за приключения със своите системи Grip Control® и Hill Assist Descent, и богатия избор от икономични и ефективни бензинови и дизелови двигатели.

Чрез своята интелигентна архитектура,c3-aircross-66247-wide

New C3 Aircross е компактен SUV, който прави ежедневието по-лесно, без абсолютно никакви компромиси по отношение на комфорта и функционалността. Кабината разполага с широки и удобни седалки и предлага водещо в класа пространство (най-добра височина на тавана, просторно място за краката), ненадмината модулност (плъзгаща се пейка в две отделни части, плоска сгъваема седалка за пътник с дължина 2.40 м) и изключителен обем на багажника (410 л и до 520 л). Пътуването е приятно и благодарение на големия отворен панорамен стъклен покрив. Напълно в крак с времето си, C3 Aircross разполага с гениални места за съхранение, включително телени мрежи.

Предлага се с пълна гама от помощни системи за водача, като дисплей, активна спирачна функция, автоматични светлини, разпознаване на скорост с препоръки, както и полезни технологии, включително Park Assist и Citroen Connect Nav. Стилът на каросерията напълно съответства на последните произведения на марката и притежава всички качества на здрав и защитен SUV. Също така предлага ненадминати възможности за персонализация. Неговата SUV природа и оптимизъм са изразени в системи Grip Control® и Hill Assist Descent, които са идеални за приключенията.

Компактните и високи размери

(с дължина 4,15 м, ширина 1,76 м и височина 1,64 м) са добре пропорционални. Атрактивният компактен SUV на Citroen доминира на пътя. Дизайнът на новия C3 Aircross е уникален за сегмента . C3 Aircross има просвет с разстояние около 20 мм по-високо от новото C3, чиято платформа споделя. Удължителите на крилото на новия модел и защитните шайби също допринасят за динамичния и защитен стил на SUV. Тези визуални характеристики подсилват авантюристичния аспект на автомобила и изразяват неговата изключителна индивидуалност.

C3-Aircross-boot-1280x910Citroen C3 Aircross е също така SUV от гледна точка на удоволствие от шофирането и работа. Доминиращ на пътя с повдигнатия просвет и големи колела, новият Citroen C3 Aircross е спокоен на всички терени благодарение на системите Grip Control® и Hill Assist Descent. C3 Aircross е идеален както за любителите на градските приключения, така и за пазаруване и любителите на спорта, развлечения и дейности на открито. Оборудван с Grip Control® система за подобрено сцепление и специални 16-инчови и 17-инчови гуми за кал и сняг, C3 Aircross предлага високо модулно задвижване и се адаптира към всички видове пътища, независимо от условията и повърхността. Безопасността е подобрена при всички обстоятелства чрез пет режима на шофиране. Драйверите могат да оставят системата за управление в автоматичен режим чрез стандартен режим или да избират между режими за пясък, пътека, сняг или ESP OFF. В комбинация с Grip Control®, функцията Hill Assist Descent поддържа колата при намалена скорост дори на стръмни склонове. Тази технология поддържа C3 Aircross на правилната траектория, като същевременно ограничава риска от изплъзване, докато колата слиза на склоновете. Новата функция помага на водачите да поддържат перфектен контрол над C3 Aircross в пълна безопасност. Системата може да поддържа автомобила на много ниска скорост (3 км в час) за допълнителен контрол и безопасност, които в противен случай могат да бъдат стресови ситуации при шофиране.

Технологията и приключенският характер на новия модел

са подчертани от широка гама от икономични и ефективни двигатели от последно поколение. Идеален партньор за ежедневните пътувания в града или за ежедневните екскурзии и пътуванията до далечни дестинации, C3 Aircross се предлага с 3-цилиндрови двигатели PureTech, оборудвани с най-новите технологии за повишена чувствителност и контролиран разход на гориво и емисии, (Двигателят на PureTech спечели наградата „Международен двигател на годината“ през 2015 и 2016 г.) Двигателите BlueHDi придават удоволствие на пътниците, икономия и щадене на околната среда. Новият Citroen C3 Aircross Compact SUV се предлага в най-високопроизводителната версия с петролен PureTech 130 к.с.  с 6-степенна ръчна скоростна кутия. Двигателят PureTech 110 к.с. се предлага с ръчна скоростна кутия (PureTech 110), както и автоматична скоростна кутия EAT6 за максимално удоволствие от шофирането и комфорт (PureTech 110 EAT6). Моделът за входно ниво се захранва от двигателя PureTech с ръчна скоростна кутия (PureTech 82 к.с.). Новият Citroen C3 Aircross Compact SUV се предлага с дизел с ръчна скоростна кутия с избор на ръчна скоростна кутия – BlueHDi120 и BlueHDi 100.

Стандартният обем на багажника от 410 л може да бъде увеличен до 520 л, като задната пейка е сгъната надолу (в предната най-голяма позиция). Общият обем натоварване със сгънати задни седалки е внушителен с 1,289 л.C3_Aircross_flou.254904.8

Новият модел разполага с обширна остъклена повърхност, осигурявайки на шофьорите 360 ° видимост и впечатляваща яркост.

Изключително функционалният C3 Aircross се радва на широка гама от отделения за съхранение. Гениални и специфични за употреба, те отговарят на широк кръг от нужди. Централната конзола е предназначена да съхранява смартфон със специален док и безжично зареждане. Светещата и охладена жабка има достатъчно място за 1.5-литрова бутилка, както и кошът на предния пътник и вратата на шофьора. В пространството от страната на пътниците на арматурното табло могат да се поставят тънки предмети като ключове, писалки и монети. Пасажерите на задните седалки се възползват от допълнителни места за съхранение.

Екипиран и с програмата Citroen Advanced Comfort®, новият Citroen C3 Aircross Compact SUV е проектиран и за безпроблемна употреба. За тази цел той е оборудван с интуитивни технологии за спокойствие и безопасност на волана, благодарение на пълната гама от

технологии, които служат за по-лесно и по-безопасно пътуване.

Присъства безключов достъп и старт: система за свободни ръце и старт, която позволява водачът да отвори и стартира автомобила, без да извади ключа. Цветеният дисплей е в полезрението на водача. Прожектирани на прибираща се плоскост данните (за скоростта и темпото / настройките на ограничителя на скоростта и т.н.) са достъпни непрекъснато, без шофьорите да трябва да свалят очи от пътя. Има камера за задно виждане: за разширено зрение и по-лесни маневри. Когато водачът се премести назад, камерата показва задния изглед на автомобила на 7-инчовия сензорен екран, допълнен с цветни референтни точки, показващи близостта до всякакви препятствия, както и възстановено изображение, показващо 180 градусов изглед на заобикалящата среда.

Парк асистент прави паркинг маневрите по-релаксиращи, по-лесни и по-безопасни. Това е активна система за подпомагане на паркирането за паралелно и перпендикулярно паркиране. При поискване от шофьора, той автоматично открива пространство, след което управлява волана за напълно безопасно паркиране. Всичко, което трябва да направи шофьорът, е да се премести в обратна посока, да ускори и да спре.

Активна спирачка за безопасност е със звуков и визуален сигнал за намаляване на риска от челен удар чрез спиране на мястото на водача. Мултифункционалната камера в горната част на предното стъкло открива препятствия, като автомобили, които се движат в една и съща посока или спират. От 5 км в час до 85 км в час сензорът работи автоматично върху спирачките, ако се установи риск от сблъсък. Скоростта на превозното средство не трябва да надвишава 80 км в час, когато се установи неподвижно превозно средство и 60 км в час за пешеходец. Система за предупреждение при напускане на лентата се бори срещу сънливост при волана или прост момент на невнимание при над 60 км в час. Системата установява случайно пресичане на пътните маркировки (непрекъснато или с пунктиране), когато индикаторът не е активиран, и предупреждава водача със звуков сигнал и съобщение на арматурното табло.

c3-aircross-pСистема за следене на слепи места отпред

предупреждава шофьора за наличието на превозно средство на слепите места чрез икона в огледалата на вратите. Има и система за разпознаване на ограничението на скоростта и препоръка: шофьорите са информирани за това чрез инструменталния панел и системата регистрира скоростта, посочена като настройка. Интелигентните светлини са за по-безопасно шофиране през нощта – тази система автоматично превключва между високи и ниски в зависимост от условията на осветление и трафик. Асистентът за помощ при шофиране следи поведението на водача чрез мултифункционалната камера в горната част на предното стъкло и предупреждава шофьорите за бдителност. Тази система оценява нивото на внимание на водача чрез идентифициране на разликите в траекторията спрямо пътните маркировки. Тя е специално пригодена за автомагистрали при скорости над 65 км в час. Има и предупреждение за шофьорите, когато е време да си починат, след като шофират в продължение на два часа при скорости над 70 км в час. Grip Control® с Hill Assist Descent са за силно модулно управление, пригодено за всички видове пътища и намалена скорост дори на стръмни склонове.

Произведен в завода в Сарагоса в Испания, компактният SUV от ново поколение се пуска  в Европа от втората половина на 2017 г. (в зависимост от пазара).

 

Източник: netcarshow.com