Архив

Citroen CXperience Concept 2016

Това е аеродинамичен концептуален автомобил, чиито дизайн поставя акцента върху всеки детайл. Линиите на формата и графиките принадлежат единствено на Citroën и по този начин са лесни за идентифициране и помнене.

Превозното  средство има 4,85 м дължина, 2 м ширина и е  с много нисък покрив (1.37 м височина) и къси надвеси (3 м база). Концептуалният автомобил има големи 22-инчови джанти с по 5 спици.

CXperience Concept илюстрира способността на Citroen да разгърне своето обещание „Be Different, Feel Good“ в сегмента на луксозните citroen-cxperience-conceptавтомобили. Със своя отличителен силует, новата концепция е въплъщение на  програмата „Citroën Advanced Comfort®“. Концептът бе показан един месец преди откриването на автомобилното изложение в Париж, 2016 г.

Понятието комфорт винаги е било тясно свързано със Citroën, а ” Confort Citroën ” е станал истински символ на Citroen. Днес той вече е по- глобално понятие и включва много критерии като светлина, простор, ергономичност, а също така и свързаност.

Citroen CXperience Concept се отличава с интуитивен интерфейс човек-машина, проектиран за да осигури приемственост между водача и пътниците чрез дигиталния свят. Технологичната интелигентност благоприятства взаимодействието и лесното използване на автомобила и неговото оборудване.ситроен

Наблягането на важността на интелигентните технологии може да се види също и в  избора на Plug-In Hybrid като решение. Тази хибридна технология проектирана от експертите на Groupe PSA предлага динамика и гъвкавост.

Citroen CXperience Concept предлага изключителни динамични характеристики, благодарение на бензинов двигател, с мощност от 150 до 200 к.с. и допълнителна енергия, предоставяна от електродвигател (до 80 kW). В градска употреба CXperience Concept може да влезе в 100% електрически режим (ZEV –Нула емисии на автомобила) с автономност 60 км. В извънградски условия разходът на гориво може да бъде ограничен чрез едновременното използване на двата вида енергия. На автомагистрали двигателят с вътрешно горене се разгръща, за да се достигнат реалните характеристики, с комбинирана мощност до 300 к.с.