Архив

Audi A1 Citycarver (2020)

Той е базиран на A1 Sportback по отношение на технологията и дизайнаAudi-A1_Citycarver-2020-1024-01

Свежа, самоуверена пътна стойка, много възможности за персонализиране и широка свързаност: всички това са отличителни белези на Audi A1 citycarver. Най-прогресивният модел в новата продуктова линия А1 е у дома във всякаква среда: в града, по селските пътища и магистрали, и дори на леко неравен терен.

С дължина 4,01 м, Audi A1 citycarver е базиран на A1 Sportback по отношение на технологията и дизайна. Той разполага с мощни и спортни линии на каросерията, като същевременно предлага около четири сантиметра допълнителен просвет. Това осигурява по-лесно влизане и по-добра видимост. Новото окачване е с 35 милиметра по-голяма височина на возене. Останалото се дължи на по-големите колела в сравнение с A1 Sportback, започвайки от 16 инча в диаметър и стигайки до 18 при една от версиите. Голямата осмоъгълна решетка отпред напомня на моделите на Audi Q. Външността има здрав външен вид. Няма да се спираме на специфичното цветово оформление. То е ясно от илюстрациите.

Audi-A1_Citycarver-2020-1024-1dВ интериора, дизайнът и ориентираните към водача контролни панели влизат в перфектна симбиоза. Цифровият инструмент например, образува компактна единица с вентилационните отвори. Отворите, конзолата на централния тунел и вратите имат акцентни повърхности в мента, мед, оранжево или сребристо-сиво. Линията S също предлага структурирано сиво като цвят.

В допълнение към основното интериорно изпълнение, можете да избирате три линии за оборудване: разширено, избор на дизайн и S линия. S линия предлага на клиентите избор между покривала за седалки от плат/изкуствена кожа или алкантара/изкуствена кожа. Изборът на интериорен дизайн включва пакета за осветяване, има и специален контурен.

Audi A1 citycarver е с щедър интериор и багажно отделение с 335 л. Стандартното оборудване включва изцяло LED светлини с Audi-A1_Citycarver-2020-1024-0eдинамични задни мигачи. Клиентите получават и спойлер на ръба на покрива. Системите за подпомагане, които включват адаптивен круиз контрол и помощ при паркиране, са взети от по-високия клас. Audi pre sense отпред (засичане на пешеходци и колоездачи) и предупреждение за тръгване по лентата са стандартни.

Атрактивните инфоразвлекателни компоненти и широката свързаност превръщат Audi A1 citycarver в умен спътник по-специално за младите шофьори. Цялостно дигитален прибор се предлага стандартно, с MMI навигацията. Шофьорите контролират най-високата система за инфотейнмънт чрез 10,1-инчовия сензорен дисплей или просто чрез гласово управление.

Audi предлага допълнителни функции, като навигация с Google Earth, информация за трафика онлайн, информация за паркиране, хибридно радио и Wi-Fi гореща точка за мобилни устройства с навигация и инфотейнмънт за свързване на Audi, която е включена в MMI навигацията плюс и допълнителния пакет. Озвучителната система Bang & Olufsen 3D Premium опакова 560 вата мощност.

Окачването на най-прогресивното Audi A1 е хармонично и прецизно. Опционалният пакет Dynamic включва спирачни дискове със спортно червени спирачни апарати, динамична система за управление и окачване с регулируеми амортисьори. Audi drive select, който предлага четири режима – автоматичен, динамичен, ефективност и индивидуален, също се предлага отделно. Audi също може да бъде с колела с диаметър до 18 инча с динамичния пакет.

Поръчките за Audi A1 citycarver започнаха от началото на август 2019 г. и е в европейските дилъри от есента на 2019 г.