Архив

Monthly Archives: декември 2020

Fiat Chrysler ще произвежда електрически Jeep и Alfa Romeo в Полша

FCA ще инвестира 755 милиона злоти (204 милиона долара) в проекта

Alfa Romeo Tonale, показан тук като концепция, може да бъде строен във фабриката на FCA в Tychy, Полша

Alfa Romeo Tonale, показан тук като концепция, може да бъде строен във фабриката на FCA в Tychy, Полша

Bloomberg, Reuters

ВАРШАВА – Fiat Chrysler Automobiles ще модернизира своя полски завод, за да произвежда хибридни и електрически джипове, Fiats и Alfa Romeos.

Компанията планира да започне производството на първия от трите нови модела във фабриката си в Tychy през втората половина на 2022 г., се казва в изявление на автомобилния производител на полския уебсайт на 29 декември.

Моделите ще включват изцяло електрически автомобили, каза FCA.

Инвестициите са „изпълнението на обещанието за укрепване на операциите на FCA в Полша, дадено преди две години по време на представянето на нашия бизнес план“, заяви в изявлението шефът на автомобилния производител в Европа – Пиетро Горлиер.

В момента заводът Tychy изгражда малки автомобили Fiat 500 и Lancia Ypsilon.

FCA ще инвестира 755 милиона злоти (204 милиона долара) в проекта „с перспективи в пъти повече“, заяви полският вицепремиер Ярослав Говин в Twitter.

Продължение

2021 Aprilia eSR1 Electric Scooter – преглед от пръв поглед

Aprilia eSR1 се предлага със здрава и лека рамка от магнезиева сплав44G7HPDFHFAOTMSLBSB5XG6BBU

Източник: motorcyclistonline.com

Aprilia, известна със своята елегантна и бърза гама спортни мотоциклети и стандарти, обяви донякъде неочаквано допълнение към своята европейска палитра. ESR1 е електрически, изправен скутер (подобно на тези, които сте виждали разпръснати из големите градове през последните години) и е резултат от лицензионно споразумение с MT Distribution. Понастоящем се предлага в ограничени количества при избрани дилъри и ще се предлага по-широко (на международните пазари) от януари 2021 г. Цената му ще бъде 659 евро (малко повече от 800 долара в момента).

Преминаването към включване на допълнителни леки, електрически средства за мобилност извън мотоциклетите не е ново. Ducati е отличен пример с неотдавнашния си набор от велосипеди, задвижвани от батерии, а Harley-Davidson планира да пусне свой собствен велосипед и през следващата година.

Продължение

Защо ID5 е истинският съперник на VW на Tesla Model Y

И пробегът на ID5 трябва да надвиши 522 км на ID4

Очаква се ID5 да има наклонен заден покрив, който беше показан за първи път на концепцията ID.Crozz на автомобилното изложение във Франкфурт през 2017 г.

Очаква се ID5 да има наклонен заден покрив, който беше показан за първи път на концепцията ID.Crozz на автомобилното изложение във Франкфурт през 2017 г.

Компактният кросоувър ID4 е рекламиран от Volkswagen и други като първия реален пряк конкурент на Tesla. Но по-добрият мач между двете марки, които се борят за лидерство във вселената на електрическите превозни средства, е ID5.

ID5 ще има подобен на автомобил скосен покрив отзад, което му придава далеч по-подобен вид на Model Y, отколкото на неговия брат, ID4.

Главният дизайнер на VW Group Клаус Зициора сигнализира за необходимостта от купета в стил SUV, тъй като те предлагат по-добра аеродинамика, което води до по-голяма ефективност. Въпреки това марката VW не е предлагала подобен стил на каросерията в Европа.

Очаква се ID5 да има коефициент на съпротивление, близък до Tesla Model Y (показан).

Рационализираният дизайн на ID5 трябва да подобри аеродинамиката, в резултат на което коефициентът на съпротивление е по-близък до 0,23 на модела Y от 0,28 на ID4. Продължение

Китай с нов рекорд за продажби на плъгин автомобили през ноември 2020 г.

В Китай се появяват огромен растеж и нови рекорди за края на годинатаelectric-car

Китай отново е в играта с нов рекорд за месечни продажби на електрически автомобили, които са за всички времена! Изчакахме доста време – почти две години -, за да видим резултат по-добър от около 181 000 през декември 2018 г.

Според EV Sales Blog, през ноември продажбите надхвърлиха 198 000, при масивен темп на растеж от 138% на годишна база и висок пазарен дял за всички времена от 8,6% (7,2% BEV). Общият пазар на автомобили се разшири с 12% на годишна база.

Продажбите на изцяло електрически автомобили, които възлизат на четири пети от общия брой добавени, са се увеличили със 134% на годишна база, докато хибридите на plug-in са се увеличили още повече – със 164% на годишна база. Продължение

На вниманието на вносителите на автомобили и други фирми

Ако искате Вашата дейност да бъде отразена в сайта и да се пише за Вашата автомобилна марка или да се направи тест на Ваш автомобил, подкрепете финансово сайта.

Участвайте с реклама или с платена публикация!

За договорки и контакти – krasimirpanchevmail@gmail.com

Peugeot – от обикновеното кормило до многофункционален волан

Peugeot international

 Press Site

int-media.peugeot.com

На пръв поглед, воланът е механичният орган, който от изобретяването на автомобила досега, в най-малка степен е

Type 2 Peugeot

Type 2 Peugeot  

еволюирал по отношение на формата и функционалността си. Въпреки това, той не е спирал да се променя, нито пък да се опитва да избяга от кръглата си форма. Първоначално воланът е много опростен и служи единствено за контрол на управлението. Постепенно размерът му нараства и интегрира множество второстепенни функции: клаксон, радиоуправление, регулиране или ограничаване на скоростта, смяна на предавките чрез система от импулсни команди, въздушна възглавница. Материалът, от който се изработва волана, също се променя значително: рамката му, първоначално изработена от дърво, става стоманена, после алуминиева и накрая от магнезий.

През 2012 г., Peugeot 208 въвежда основна иновация в позицията на водача като лансира Peugeot i-Cockpit®. Той включва компактен волан, сензорен екран и дисплей на нивото на очите. Воланът е преработен, за да осигури по-добро сцепление, като предоставя на водача повече видимост и повече пространство за краката. Peugeot i-Cockpit® продължава да еволюира и е въведен в останалата част от гамата. Към днешна дата е уникален в автомобилната индустрия и има повече от 6 милиона доволни клиента. Продължение

Toyota пуска в Япония свръх компактен електрически автомобил C + pod

В допълнение към ежедневната употреба на къси разстояния, C + е насочена и към корпоративни 6a00d8341c4fbe53ef026bdeb0bbd1200c-800wiпотребители

Toyota Motor Corporation обяви ограничено пускане на свръхкомпактния акумулаторен електрически автомобил (BEV) на C + pod за корпоративни потребители, местни правителства и други организации, които проучват нови възможности за стимулиране на популяризирането на BEV.

Toyota планира допълнително да насърчава създаването на системи за популяризиране на BEV, включително разработване на нови бизнес модели до 2022 г. Стартирането на C + pod също ще демонстрира нови услуги, които могат да бъдат предоставени от BEVs.

Новият C + е двуместен BEV, проектиран като опция за мобилност. В допълнение към ежедневната употреба на къси разстояния, C + е насочена и към корпоративни потребители и към потребители в градски или планински общности, които се нуждаят от безопасни, неограничени и екологични транспортни възможности.

Други услуги са за споделяне на електрически превозни средства с услугата Toyota Share за насърчаване на разглеждане на забележителности и екскурзии.

Продължение

Volkswagen приключва производството на e-Golf в Дрезден

В подготовка за пускането на ID.36a00d8341c4fbe53ef026be42f5999200d-800wi

Последният e-Golf е свален от производствената линия в Transparent Factory в Дрезден. От март 2017 г. в Дрезден са произведени общо 50 401 автомобила. В началото на новата 2021 г. производствената площ на тази фабрика ще бъде реконструирана в продължение на три седмици, преди първите превозни средства от серия ID.3 да се спуснат от поточните линии в Дрезден в края на януари.

„Краят на e-Golf е и началото на последната подготовка за ID.3. Само след няколко седмици ще отворим следващата глава за фабриката. След Цвикау, ние сме второто място в Европа, което произвежда превозни средства, базирани на новата модулна система за електронно задвижване. По този начин Volkswagen подчертава значението на саксонските заводи в общоевропейската офанзива.“, каза Дани Ауерсвалд, ръководител на завода.

В началото на 2021 г. производствената площ на фабриката ще бъде преобразувана, за да отговори на изискванията на Модулния комплект за електрическо задвижване (MEB). Първите конверсии за ID.3 вече се извършиха през лятото на 2020 г.

Продължение

Подобряване на пътната безопасност в Щатите

Данни на Националната администрация за безопасност на движението по пътищата (NHTSA)download

Данните на NHTSA 2019 показват значителни подобрения в безопасността на движението, включително най-ниския процент регистрирани смъртни случаи при шофиране с употреба на алкохол.

Националната администрация за безопасност на движението по пътищата (NHTSA) на Министерството на транспорта на САЩ публикува своите годишни данни за смъртността през 2019 г. от Системата за докладване на анализи на фатални случаи (FARS). Смъртните случаи в трафика са намалели в цялата страна през 2019 г. в сравнение с 2018 г., а смъртните случаи при шофиране с употреба на алкохол са намалели до най-ниския процент от 1982 г., когато NHTSA започва да докладва алкохолни данни.

През 2019 г. има 36 096 смъртни случая при катастрофи с моторни превозни средства. Това представлява спад от 739 (спад с 2%) от докладваните 36 835 смъртни случая през 2018 г., въпреки че изминатите мили/превозни средства (VMT) са се увеличили с 0,8%.

Продължение

София Франс Ауто достави 202 PEUGEOT BOXER за нуждите на спешна помощ

Това са част от общите 280 чисто нови линейкиviber_image_2020-12-22_14-36-12

На 22 декември, в централата на София Франс Ауто, г-жа Надя Божкова, изпълнителен директор “Търговска дейност“ на дружеството, предаде на министъра на здравеопазването проф. д-р Костадин Ангелов, ключовете на нови 20 оборудвани линейки. Те ще послужат за нуждите на центровете за спешна медицинска помощ в Пловдив, Бургас, Варна, Велико Търново, Стара Загора, Русе и Сливен.

viber_image_2020-12-22_14-36-40areawerС това броят на предадените медицински превозни средства възлиза на 202 от общо 280 по договорен ангажимент. Останалите 78 ще бъдат доставени през 2021 г. Специализираните превозни средства служат за модернизация на спешната медицинска помощ в цялата страна.

София Франс Ауто, официален вносител на Peugeot за България, е изпълнител по Договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ № BG16RFOP001-4.001-0001 от viber_image_2020-12-22_14-37-10FsfFZ23.10.2018 г. по Проект № BG16RFOP001-4.001-0001-С001 „Подкрепа за развитие на системата за спешна медицинска помощ“. Закупуването на специализираните превозни средства се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Региони в растеж“ (ОПРР) 2014-2020, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие (ЕФРР).