Архив

Monthly Archives: октомври 2018

Самоковската фирма „Самел 90“ показа брониран автомобил

Вече има заявки от Сърбия, Македония и ТурцияIMG_1891

Бронираният всъдеход Guardian, показан от самоковската фирма „Самел 90“ на изложението в Интер Експо София, вози 10 човека и има възможност за монтиране на купол с картечница. Двигателят е най-мощният дизел на Ford от над 500  к.с. Максималната скорост на автомобила е 120 км в час.

Теглото на бронираната машина е цели 9,7 т. Изработена е от балистична стомана. Има ниво на защита В6 – издържа на стрелба с оръжие 7,62 мм „Калашников“. Има възможност за монтиране на панели от керамика за увеличаване на защитата до В7.

При спукване на гумите могат да се изминат 100 км.

„Самел 90“ е основана през 1964 г. като производител на отбранително електронно оборудване на Българските въоръжени сили от електронно-съобщителна техника. След 1990 г. традиционната гама от изделия със специално предназначение  се разширява с граждански продукти в областта на телекомуникационната техника. Произвеждат се светодиодни осветителни тела, резервни части и детайли, касови апарати с фискална памет и др.

Продължение

Sin Cars показа електрическата модулна платформа L City

След Пловдив и в Интер Експо СофияIMG_1902

От мястото на събитието

На Automotive Expo Sofia е изложен и новият проект за български градски автомобил, който е наречен L CITY. Заради модулната си платформа, този електромобил ще може да се поръчва, както с различна дължина, така и с акумулаторен блок с различен капацитет. Електромобилът ще е типично градски и ще е насочен към младото поколение.

L City е най-новият проект на българската компания SIN Cars, която успешно се представя в GT4 сериите на FIA със своя състезателен автомобил R1. По всичко изглежда, че модулната електричка е построена върху тръбна рама и  създателят на компанията Росен Даскалов, планира тя да може да се поръчва в различни размери и окомплектовки.

Sin Cars гледа към бъдещето, което е електрическо, автономно, а според Росен Даскалов – и модулно.

L City е мултифункционална платформа, над която ще се надграждат различни варианти. Първият вариант ще бъде производство на транспортни модели с максимум 2 места в категория L6-E и L7-E, които позволяват лесна хомологация и регистрация за движение в Европа. Не се предвижда скорост повече от 70 км в час на движение.

Продължение

Peugeot с нови електрифицирани спортни автомобили до 2020 г.

След новите Peugeot 3008 Hybrid4, 508 седан и SW Hybrid1496898038-imparato

След като представи на Автомобилния салон в Париж новото си поколение Plug-in хибридни автомобили като част от стратегията си за електрификация, Peugeot обяви разработването на нова гама електрифицирани спортни автомобили от 2020 г. Peugeot ще концентрира ресурсите си върху разработването на тези автомобили и реши да се оттегли от Световния рали крос шампионат в края на сезон 2018, чието развитие в посока електрификация е неясно.

С 208-годишна история зад гърба си Peugeot подхожда уверено към преминаването към друг вид енергия. Новото Peugeot 3008 Hybrid4 и новите 508 седан и SW Hybrid, представени на Автомобилния салон в Париж, въплъщават трансформацията на Peugeot и бързия преход към електрификация на всички нови модели на марката от 2019 г.

Вярно на своето ДНК, Peugeot продължава своята офанзива и избира да предложи на клиентите си гама електрифицирани спортни автомобили с високи показатели и ниски емисии от 2020 г.

Продължение

Лондонските черни таксита ще навлязат в Париж догодина

Последният електрически TX модел има пробег от 640 км между зарежданията

Работниците минават покрай електрическо такси в завода на London Electric Vehicle Company

Работниците минават покрай електрическо такси в завода на London Electric Vehicle Company

Reuters

LONDON – Притежаваната от китайската Geely – London Electric Vehicle Company, планира да започне да продава електрическа версия на емблематичното black taxi cab в Париж през следващата година, като продължава глобалното си разширяване.

През 2017 г. компанията избра Амстердам за първата си чуждестранна дестинация за новата електрическа версия на таксито и оттогава обяви планове за разширяване до Осло, Берлин и Хамбург.

Таксито трябва да транспортира парижани през първата половина на 2019 г. след приключване на преговорите с вносителя, казаха от компанията.

„Предвид трудностите, свързани със замърсяването на въздуха, с които се сблъскват френските градове, очакваме много да дадем на шофьорите и пътниците с нови възможности в Париж.

Продължение

Euro Repar Car Service отваря сервизи в България

Представя София Франс Ауто на Automotive Expo в София – 18 и 21 октомвриC5AT_27_011

По време на Automotive Expo /18-21 октомври/ София Франс Ауто ще представи Euro Repar Car Service и гамата резервни части за всички марки автомобили Eurorepar. Euro Repar Car Service е световната мрежа на PSA Group за сервизна поддръжка и ремонт на автомобили от различни марки.

Euro Repar Car Service предлага широка и надеждна мрежа от сервизи, ръководени от екипи от опитни професионалисти, и осигурява сервизно обслужване и поддръжка на автомобили от различни марки на всякаква възраст във всички области: смяна на масло, поддръжка, сервизно обслужване, гуми, спирачки, климатични системи, акумулатори, видимост, изпускателна система, двигател, окачване, проверки преди технически прегледи, диагностика на ходовата част и електрическите ситеми,  пакетни предложения.

Продължение

Новото Peugeot 508 спечели награда

Automotive News Europe, чиито информации ползваме в сайта,  го награди за дизайнEurostars-2018-logo

Пиер-Пол Матей, Директор Дизайн на новото Peugeot 508, прие наградата за дизайн за 2018 г. Eurostar Design за работата си по изцяло новия седан на Peugeot. Всяка година Automotive News Europe, чиито информации ползваме редовно в сайта,  отличава хора, които са създали особено иновативен продукт в автомобилния сектор.

Журито на Automotive News Europe награди работата на Пиер-Пол Матей и неговия екип от дизайнери по новото Peugeot 508. Продължение