Архив

Opel Corsa-e (2020)

Opel стана още с гама 2020 електрически. С изцяло новото, шесто поколение Corsa, германският производител на Opel-Corsa-e-2020-1024-02автомобили предложи за първи път електрическа версия с батерия с пробег от 330 километра (WLTP, временна цифра). Opel избра най-популярния модел на марката, за да навлезе най-накрая в електрическата мобилност. Opel Corsa е абсолютен бестселър. Повече от 13,6 милиона бройки са произведени от световната премиера през 1982 г. Corsa направи милиони хора мобилни; сега им предлага достъп до шофиране без емисии. Книгите за поръчки за шесто поколение Corsa бяха отворени през лятото на 2019 г., започвайки с Opel Corsa-e, последван от дизеловата и бензиновата версии.

Впечатляващи данни: изходна мощност 136 к. с., пробег 330 км

Opel-Corsa-e-2020-1024-0dOpel произвежда автомобили от 120 години и винаги е предоставял технология на широка аудитория от купувачи на автомобили. Представеният Opel Corsa-e предлага най-съвременната електрическа мобилност. С обхват от 330 км според WLTP, петместният Corsa-e е подходящ за неограничена ежедневна употреба. Батерията от 50 кВтч може да бъде заредена бързо до 80% от капацитета си за 30 минути. Corsa-e е подготвен за всички възможности за зареждане – чрез кабел, кутия за стена или високоскоростно зареждане – а батерията е покрита от осемгодишна гаранция. Състоянието на зареждане може да се провери с приложението „myOpel“, така че времето за зареждане и разходите да могат да бъдат оптимизирани по всяко време.

Освен това гамата може да бъде адаптирана от водача, който може да избира измежду три режима на шофиране – Normal, Eco и Sport. Спортът повишава отзивчивостта и динамиката на шофиране, с умерена загуба на обхват на шофиране. В еко режим Opel Corsa-e се превръща в бегач на дълги разстояния, като значително увеличава обхвата, без същевременно да засяга комфорта.

Задвижващата система на Corsa-e съчетава шофиране без емисии с максимален фактор „забавление за шофиране“. Благодарение на изходната мощност от 136 к. с. и максимален момент от 260 Нм, се предлагат отзивчивост, пъргавина и динамика. Corsa-e се нуждае само от 2,8 секунди, за да спринтира от нула до 50 км в час, само 8,1 секунди от нула до 100 км в час – като при спортни автомобили.

Opel-Corsa-e-2020-1024-07Opel Corsa-e също изглежда динамично благодарение на спортния си дизайн, като същевременно се запазват компактните външни размери от предишните поколения. С дължина от 4,06 метра Corsa остава пъргав, практичен и добре подреден петместен модел. Линията на покрива е подобна на купе, с 48 мм по-ниска от тази на предшественика си, без да се накърнява пространството за главата. Шофьорът седи на 28 мм по-ниско. Динамиката на управлението и шофирането се възползват от долния център на тежестта. Управлението е отзивчиво и динамично, за повече забавление зад волана. Модерният интериор с напълно дигитализиран кокпит може дори да бъде надграден с кожени седалки.

Безопасност първо: IntelliLux LED® Matrix светлина, страничен асистент за сляпо място, предпазител на фланга

Технологии и помощни системи, които по-често се срещат в по-високите пазарни сегменти, дебютират в Opel Corsa-e. Най-добрите характеристики включват адаптивната, без отблясъци матрична светлина IntelliLux LED®, която Opel предлага за първи път в сегмента на малките автомобили. Осемте LED елемента, контролирани от най-новото поколение предна камера с висока разделителна способност, непрекъснато адаптират светлинния лъч към преобладаващата пътна обстановка и обкръжението. Усъвършенстваните системи за помощ на водача осигуряват осезаема допълнителна безопасност. Благодарение на новата предна камера за разпознаване на пътни знаци вече открива допълнителна информация, като LED знаци. Ограниченията на скоростта, запазени в системата, също се показват на дисплея.

Поддържан от радара адаптивен контрол на скоростта и сензорно-защитен защитен капак празнуват своята премиера в новата Corsa. Предлагат се страничен асистент за сляпо място и разнообразни асистенти за паркиране.Opel-Corsa-e-2020-1024-09

Мултимедийни системи с телематична услуга „Opel Connect“

Новите информационно-развлекателни системи поддържат водачите и пътниците на новата Corsa напълно свързани. Мултимедията Navi със 7,0-инчов цветен сензорен екран, както и най-модерният Multimedia Navi Pro с 10,0-инчов цветен сензорен екран, също предлагат новата телематична услуга „Opel Connect“. Полезни функции, като Навигация на живо с информация за трафика в реално време, както и директна връзка с пътна помощ и спешно повикване, дават допълнително спокойствие на водачите и пътниците.