Архив

Monthly Archives: юни 2017

PureTech на PSA – „Двигател на годината“

Приз за бензиновия 3 цилиндъра 1,2 л с турбокомпресор на PSA GroupInfographie_GPF_BD_EN

По време на 18-тите награди „Двигател на годината“ в Щутгарт международно жури от журналисти присъди приза „Двигател на годината“ за 2017г. на 1,2-литровия трицилиндров бензинов двигател с турбокомпресор PureTech в категорията от 1 л до 1,4 литра.

Избирането на „Двигател на годината“ за трета поредна година потвърждава търговския успех на този двигател, който е наличен с мощност 110 к.с. и 130 к.с. (PureTech 110 S&S и PureTech 130 S&S).

С над 850 000 броя, вече произведени в заводите Française de Mécanique в Дуврен (Франция) и в Сянян (Китай) от лансирането му през 2014 г., този двигател ще се произвежда и в завода в Тремери (Франция) от края на 2017 г., за да се посрещне увеличеното търсене и да се удвои производственият капацитет на този двигател във Франция. Годишното производство ще надхвърли 1 милион броя до 2019 г.

Продължение

Изпитват първия руски безпилотен автобус

MatrЁshka ще тръгне през септември2170239

Компанията „Бакулин Моторс Груп“ и Далекоизточният федерален университет са сключили съглашение за сътрудничество, в рамките на което ще проведат съвместни изпитания на безпилотнния електрически микроавтобус MatrЁshka. Тестовете ще се проведат на остров Руски, където е разположен университетът. Първият автобус ще тръгне по маршрут в рамките на третия Източен икономически форум, който ще се проведе в учебното заведение на 6 и 7 септември 2017 г.

Разработеното превозно средство се позиционира като първия в Русия безпилотен комерсиален транспорт с електрозадвижване. Премиерата на MatrЁshka се е състояла миналото лято на Форума за стратегически инициативи в Москва.

Продължение

Volvo, Autoliv задълбочават връзките с Nvidia

Създаване на мега-алианс за разработка на автономни технологииAutoliv-driverless

Autoliv – шведският доставчик на услуги за сигурност, част от Volvo Car Group, и съвместното предприятие за автомобилни софтуерни продукти, Zenuity, задълбочават връзките си с производителя на чипове Nvidia, за да разработят модерни системи за бързо развиващия се автомобилен сектор.

Автомобилната индустрия е на път да харчи 20 млрд. до 30 мрд. долара за автономна технология за шофиране през следващите пет години, според оценките на IHS Markit.

Volvo ще използва платформата за обработка на данни Drive Drive на Nvidia, за да може да постигне целта си да разполага с автономно превозно средство на пътя до 2021 г.

Продължение

Тестват Citroen Berlingo и Peugeot Partner 2018

citroen-berlingo-spy-1-frontЩе бъдат използвани и за следващите Vauxhall и Opel Combo

Следващото поколение Citroen Berlingo и Peugeot Partner бяха снимани в тестовете при горещо време в Южна Европа.

Въпреки, че микробусите са опаковани в камуфлаж, очаква се, че версията Berlingo ще включва новото корпоративно лице на Citroen, с тънки светлини, интегрирани в горната решетка с двойно ергономично лого и прикрити главни фарове, съединени с работна решетка отдолу.

Продължение

Audi R8 Spyder V10 plus (2018)

Най-мощният двигател на маркатаAudi-R8_Spyder_V10_plus-2018-1280-01

Audi R8 Spyder V10 plus от Audi Sport GmbH е най-бързият серийно производство кабриолет модел от марката с четирите пръстена. Неговият V10 средноразположен двигател с 610 к.с. предлага интензивно шофиране и задвижва постоянното задвижване на четирите колела quattro. Стандартната програма за представяне, седалките R8 и многото компоненти, изработени от полимер, подсилен с въглеродни влакна, разграничават този спортен автомобил с висока производителност, с изключителна микроматова зелена боя, което му придава още по-модерен вид.

„Audi R8 Spyder V10 plus допълва моделната линия R8“, каза Стефан Уинкелман, управляващ директор на Audi Sport GmbH. „Spyder вече е на разположение като върхова версия от 610 к.с., в допълнение към купето. Марката има многогодишен опит в областта на моторния спорт и съчетава спираща дъха динамика с емоциите на спортен автомобил с отворен покрив“.

Продължение

Peugeot Pick Up (2018)

Ще бъде пуснато в продажба през септември 2017 г.Peugeot-Pick_Up-2018-1280-02

Peugeot представи новия Peugeot Pick Up. Това сигнализира за връщането на Peugeot на пазара на асфалтирания африкански континент, за да ускори интернационализацията на марката. Възползвайки се от забележителното ниво на пространство и оборудване, новият Peugeot Pick Up изпълнява основните потребности от здравина, издръжливост и 4х4 задвижване в сегмента. Той е насочена към клиенти, които имат желание за надеждно работно средство, лесно за употреба и поддръжка, което позволява гъвкава комбинация от професионални и семейни дейности.

Новото Peugeot Pick Up ще бъде пуснато в продажба през септември 2017 г.

Продължение

Panasonic: бъдещето е на слънчевата енергия от покрива на колите

Панелите да стават по-често срещани като опция

Bloomberg

Японският електронен гигант започна да произвежда 180-ватов масив от слънчеви клетки, които могат да бъдат закрепени към покрива на автомобил. През февруари Panasonic обяви, че неговият фотоволтаичен модул ще бъде използван на покрива на най-новия Prius plug-in хибрид на Toyota Motor Corp.

Автомобилите представляват потенциално изгоден нов изходен пункт за слънчеви клетки в индустрия, в която интензивната конкуренция от страна на китайските производители е изтласкала рязко цените. Това принуждава някои производители да адаптират соларните клетки за всичко – от покривните плочки за дома и външните облицовки на сградите, до раници и палатки.

Продължение

Fiat Argo 2018

Автомобилът сменя моделите Punto и PalioFiat-Argo-2018-1280-04

Компактният петврат хетчбек Fiat Argo, предназначен за пазарите на страните на Южна Америка, се пуска от 2017 г.

Автомобилът, дошъл на смяна на моделите Punto и Palio, има изразителен агресивен дизайн и съвременен интериор с богято обзавеждане за класа (в списъка на опциите има напр. камера за задно виждане, навигатор, датчик за светлината и дъжда, копче за пускане на двигатерля).

Fiat Argo 2018 е снабден с мотори от новото семейство силови трицилиндрови агрегати с обем един литър и четирицилиндрови с обем 1,3 литра.

Продължение

PSA назначава нов изп. директор на Vauxhall и Opel

Поети са ангажименти за запазване на работните места

Нойман вероятно отива като шеф на Audi

Нойман вероятно отива като шеф на Audi

Нов шеф замества д-р Карл-Томас Нойман след като GM получава 1,9 млрд. паунда от PSA.

PSA Group назначи бившия финансовият директор на Opel Михаел Лохшелер за нов главен изп. директор на Opel и Vauxhall, преди пълното придобиване на двете марки от General Motors от френската група.

Лохшелер заменя д-р Карл-Томас Нойман, който е начело от четири години след назначаването му през 2013 г.

„Ние изцяло подкрепяме решението да назначим Лохшелер, който ще бъде заобиколен от най-добрите таланти на Opel, за да приведе Opel/Vauxhall на нови хоризонти в полза на своите служители, клиенти и партньори“, каза Карлос Таварес, председател на Управителния съвет на PSA Group.

Продължение

Audi ще участва в новия филм за Spider-Man

2018 А8 ще дебютира иначе на 11 юли в Барцелона

AR-170629980Audi TTS Roadster е един от трите най-популярни автомобила на марката във филма.

Марката Audi, която през годините показа много автомобили в игрални филми, дава на клиентите изключителен поглед към 2018 Audi A8 на 7 юли в поредния Spider-Man.

Филмът ще включва и прословутия спортен автомобил на Audi – R8 V10 Spyder, както и Audi TTS Roadster.

Новата AI технология на Audi за 2018 при A8 ще бъде на цял екран във филма, като Питър Паркър (Том Холанд) ще се качи в задната част на автомобила, каран от Хейд Гоган. Продължение