Архив

McLaren се състезава в „Бързи и яростни“

720S, заедно с Дуейн Джонсън, Джейсън Стейтъм и Идрис Елбаmclaren-720s-thedrive-383

От автомобилния производител казват, че 720S, показан на снимачната площадка и в плакат и трейлър, се показва така на потенциални купувачи.

Така това лято Холивуд получава някакъв усет към Англия.

„Бързи и яростни“ – популярната филмова поредица за звезди, включва един от суперкарите на McLaren Automotive, 720S, заедно с Дуейн Джонсън, Джейсън Стейтъм и Идрис Елба.

Филмът, за който Variety съобщи, че е имал бюджет от 200 млн. долара и е взел 60,8 млн. долара през първия си уикенд в Северна Америка, е по-скоро екшън филм, отколкото е за колите. Но тъй като е от поредицата Fast & Furious, който започна с улични състезания, превозните средства играят важна роля.

Джейми Корсторфин, маркетинг директор на McLaren, заяви, че с участието на британския автомобилен производител се връщат към разработката на концепцията на филма, пусната в американските зали.

Според Корсторфин, когато режисьорът Дейвид Лейч показал на Стейтъм някои концептуални скици, изготвени за филма, едно превозно средство изпъкнало.

„Случайно се появи McLaren. Джейсън, който е голям фен на автомобилите и на McLaren, беше толкова ентусиазиран да види колата в концептуалните скици, че беше доста настоятелен, пред продуцентската компания да намерят автомобила и той да участва.“, каза Корсторфин пред Automotive News.

Корсторфин припомни, че е отворен за идеята, но иска да научи повече за сюжета и сцените, в които ще бъде показан автомобила. Лейч и Стейтъм се срещнаха с автомобилния производител. Стейтъм получи желанието си.

Колата е в приблизително шест сцени в първата част на филма. Героят на Стейтъм е показан като кара 720S, член на Super Series на McLaren.

„720S беше идеалният модел“, каза Корсторфин. „Той е ядрото и показва всички ключови ДНК за McLaren. Имаше отличителни характеристики и технологични характеристики, които съответстват на сюжета.“

Автомобилният производител даде два автомобила 720S, които бяха използвани за снимки от близко разстояние, и три модела от спортни серии, които бяха използвани за фон. Продуцентската компания на филма закупи още две превозни средства за каскадьорска работа, каза Корсторфин.

За McLaren маркетинговият тласък надхвърли плакатите и трейлърите. Автомобилът е показан на световната премиера на филма в Холивуд през юли 2019, както и на премиерата в Лондон. Компанията сподели снимки на тези събития в социалните медии. McLaren също проведе прожекции на филма с някои от неговите дилъри.