Архив

BMW iX3

Предназначен е за Китай и ЕвропаP90392977_highRes_the-first-ever-bmw-i

BMW представи iX3 електрическия всъдеход, предлагащ пълна електрическа мобилност при модел BMW X. Консумацията на електроенергия, комбинирана в тестовия цикъл на WLTP, е 19,5-18,5 кВтч/100 км. Пробегът е до 460 километра в законоустановения нов тестов цикъл на WLTP (до 520 километра в тестовия цикъл на NEDC).

Новият BMW iX3 е първият модел на марката, който се произвежда за износ в производственото предприятие в Шенян в Китай.

BMW X3 е първият модел, който се предлага с бензинов или дизелов двигател, прикачна хибридна задвижваща система или изцяло електрическа задвижваща система.

Новият iX3 разполага с технология BMW eDrive от пето поколение.

bmwВисоковолтовата батерия в новото BMW iX3 е съставена от 188 индивидуално контролируеми призматични акумулаторни клетки, които са групирани в 10 модула. Батерията е разположена ниско в пода на автомобила като неразделна част от каросерията. Батерията от ново поколение тежи 518 килограма и има брутно енергийно съдържание от 80 кВтч, от които се използва 74 кВтч, което му дава благоприятно съотношение маса и капацитет за този клас.

Последните версии на електродвигателя, силовата електроника, технологията на зареждане и батерията с високо напрежение (всички разработени вътрешно) също ще бъдат внедрени в BMW iNEXT и BMW i4 от 2021 г.

Новоразработеният електромотор BMW eDrive от пето поколение произвежда максимална мощност от 210 кВт/286 к.с. и върхов въртящ момент от 400 Нм. Ускорението от 0 до 100 км в час е за 6.8 секунди (за сравнение – BMW X3 30i: 6.4 секунди), с максимална скорост (електронно ограничена) от 180 км в час.

Предаването на мощност към задните колела осигурява класическо изживяване на BMW.