Архив

Peugeot Partner Tepee

Надежден и пестелив партньорFile200

 

Обновеното Peugeot Partner Tepee е по-здраво и по-икономично

 

През 1996 година французите показаха първото поколение на многофункционалния си автомобил Peugeot Partner, който се утвърди като надежден партньор както за бизнеса, така и за семейството във версията си Partner Tepee. Второто поколение на Partner беше представено през 2008 г. и спечели доверието на клиентите си със своята здравина, издръжливост, ниски разходи за експлоатация и икономични дизелови двигатели. Ето, че дойде време за поредното подобрение на Peugeot Tepee, което прави технологична еволюция. Освеженият дизайн е в унисон с другите модели на марката. Тяхната здравина, новото модерно оборудване, както и новата гама от по-икономични двигатели правят Peugeot Partner Tepee още по-привлекателни партньори за бизнеса и за семейството. В същото време обновеният модел е запазил и усъвършенствал основните черти на своя успех – надеждността, функционалност и високата модулност, заедно с водещите възможности за товарене и комфорт на борда.File201

 

Дизайнът на предницата на новите Peugeot Partner и Partner Tepee излъчва сила и мощ, характерна за обновената гама лекотоварни автомобили на марката. Новата хромирана радиаторна решетка е разположена между фаровете с променена форма и включва логото с лъва на Peugeot, което придава по-солидно излъчване на автомобила. Новите защитни елементи на бронята подсилват здравината на предната част и са лесни за  смяна в случай на одраскване или лек удар. Там се намират и фаровете за мъгла. Дневните LED светлини са разположени но-ниско във всеки край на бронята и удължават силуета на модела. Обновеният Partner Tepee Outdoor е с черна предна броня, която е по-издръжлива на ежедневните условия и създава усещане за здравина.

 

Интериорът на Peugeot Partner Tepee също е обновен, като е оборудван с множество модерни технологии. На най-видно място на централната конзола е поставен големият 7-инчов цветен сензорен екран, който позволява лесен достъп до различните функции на колата, като включва дори и възпроизвеждане на музикални файлове, мобилни устройства и навигация с карта на Европа. Моделът се предлага с 5 или 7 независими места, с три махащи се седалки на втори ред, както и две демонтиращи се седалки на третия ред за версията със 7 места. Обновеният Partner Tepee предлага равен под и товарен обем от 675 до 3000 л, което е сред най-добрите в категорията. Товаренето на багажника се улеснява при различните ситуации благодарение на големия капак на багажника и на отварящото се задно стъкло. В салона има още допълнителен обем от 94 л за подреждане на вещи на тавана. Състои се от ниша в предната част, ниши по дължина от двете страни на централната колона на покрива, и отделение отзад, достъпно от купето и от багажника. Този обем трябва да се добави към 90 литра ниши, разположени в купето. Има и външна модулна възможност за товарене, чрез релсите на покрива, които се поставят по дължина или по широчина според нуждите.

 

Обновеното Peugeot Partner Tepee се предлага с богата гама от общо 7 нови бензинови и турбодизелови мотори с мощност от 75 до 120 к.с. Те ще удовлетворят голям кръг потребители със своя намален средно с 15% разход на гориво, спрямо двигателите, които заместват. Дизеловият мотор 1.6 BlueHDi 100 S&S BlueHDi доставя приятно чувство при шофиране, благодарение на увеличените въртящ момент и мощност. Версията 1.6 BlueHDi 120 е съчетана с 6-степенна механична скоростна кутия.

 

File202Шофьорът на Peugeot Partner Tepee разполага с множество системи и асистенти в своя помощ. Технологията за автоматично спиране в населени места реагира светкавично ако внезапно възникне риск от сблъсък при скорост под 30 км/ч. Предлагат се още камера за движение на заден ход, преден и заден асистент за паркиране и т.н. Срещу доплащане Partner Tepee може да се оборудва и със система Grip Control, която помага на автомобила по пътища и терени с лошо сцепление и му позволява да се движи там, където кола само с предно предаване ще закъса. Системата Grip Control се предлага с модела с по-голям пътен просвет от 15 см и гуми Mud & Snow. Водачът може да остави във всеки момент системата да действа според стандартния режим или с бутон на таблото да избере един от режимите „Сняг”, „Всякакви пътища”, „Пясък” или ESP Off.

 

Peugeot Partner Tepee BlueHDi 100 S&SFile203

Двигател        1,6-литров 4-цилиндров

Трансмисия   5-степенна механична

Максимална мощност         100 к.с. при 3750 об/мин

Максимален въртящ момент          254 Нм при 1750 об/мин

Ускорение от 0-100 км/ч     12,4 секунди

Максимална скорост           166 км/ч

Комбиниран разход 4,1 л дизел на 100 км

Емисии на СО2        109 г/км