Архив

Monthly Archives: април 2019

Bentley – вероятно без електромобили, но ще има хибриди за цялата гама

През юли, за 100-годишнината й, очакваме повече за бъдещето на марката

2019 Bentley Bentayga Hybrid

2019 Bentley Bentayga Hybrid

Източник: greencarreports.com

Ултра-луксозният производител на автомобили Bentley работи по нова стратегия, а напълно електрическите превозни средства може да не са толкова голяма част от нея, колкото компанията преди това намекна.

Компанията, която е част от Volkswagen Group, ще разкрие повече за бъдещата си посока през юли, за своята 100-годишнина, според публикация по-рано този месец в британското Autocar, позовавайки се на Вернер Тиец, член на борда, отговарящ за инженеринга на Bentley.

Компанията ще се стреми да разшири кръга си от купувачи, вместо да продава повече коли. Част от стратегията й ще включва и предлагане на хибридна версия на всеки един от моделите на марката до 2025 г. Може да се добави и друг SUV, въпреки че не е уточнено дали това означава по-голям или по-малък от сегашния Bentayga.

Марката намекна, че е склонна да направи по-малък изцяло електромобил – въпреки че това беше преди голямата промяна в ръководството на компанията през 2017 г.

Продължение

Соларната Sono Sion ще се прави в бившия завод на Saab

С едно зареждане ще може да изминава 155 милиsono-sion-solar-charged-electric-car_100653156_m

Източник: greencarreports.com

Sono Motors обяви, че възнамерява да сглобява електрическия си автомобил Sion, който ще се движи с помощта на слънчева енергия в бившия дом на Saab Automobile в Тролхатен, Швеция.

Вече несъществуващият автомобилен производител Saab почти винаги разчиташе на неконвенционалния и ексцентричен дизайн и инженерство. Затова някои ентусиасти биха могли да открият определено удовлетворение от това, че ще виждат продължение на една уникална история.

Преминал по различен път. Sono Motors събра повече от 600 000 долара парични средства за финансиране на Indiegogo през 2016 г. за да разработи „приятелски семеен автомобил“, който може да осигури до 25 мили диапазон на ден само от слънчева енергия, с пробег от 155 мили (включително като батерията се зарежда външно).

Както е планирано сега, новият Sion ще се продава с един модел, който ще струва 25 500 евро (около 28 700 долара).

Sono Motors твърди, че има повече от 9 800 „частично платени предварителни поръчки“ за превозното средство, което първоначално ще бъде само за Европа – въпреки че компанията планира да го предостави и в САЩ.

Продължение

VW ID R е готов за опита си на Нюрбургринг

Успешни тестове във Франция за суперелектромобила на Volkswagenvw-idr-ring-4

Volkswagen ID R е завършил следващата поредица от тестове в подготовка за предстоящите предизвикателства. След като се работи по аеродинамиката в аеродинамичния тунел, най-новите тестове на пистите в Le Castellet и Alès (Франция) се работи по софтуера за управление на енергията. Целта беше да се създаде идеална настройка за електрическото задвижване преди опита за рекорд на Nürburgring-Nordschleife. През лятото на 2019 г. R, спортен предшественик на ID. семейство от напълно електрически превозни средства на Volkswagen, ще се стреми да постави нов рекорд за време на обиколка за електрически превозни средства.

„ID R е най-мощният състезателен автомобил, разработен някога от Volkswagen Motorsport“, казва Франсоа-Ксавие Демисън, технически директор на Volkswagen Motorsport. „Развитието на състезателния автомобил през 2019 г. е аспект на технологията на следващо ниво. Това се отнася и за електрическия задвижващ механизъм, който е станал още по-ефективен. Използвахме компютърни симулации, за да разработим адаптирано управление на енергията. Най-новите тестове в Le Castellet и Alès се фокусираха върху софтуера, заедно с новата аеродинамика на R“

Продължение

Mercedes-Benz EQC Edition 1886 – нова ера на електрическата мобилност

Премиера на 2019 New York International AutoshowMercedes-Benz-EQC_Edition_1886-2020-1024-01

Специален автомобил за специален момент: ограниченото специално издание отбелязва решението на Mercedes-Benz за нова ера на електрическата мобилност – EQC Edition 1886. С Mercedes-Benz EQC Edition 1886 марката с триъгълната звезда подчертава, че идеята й за бъдеща мобилност надхвърля самите превозни средства. Затова EQC Edition 1886 съчетава широка гама от допълнителни екстри с удобни за клиента услуги, свързани с електрическата мобилност. Моделът празнува своята световна премиера на 2019 New York International Autoshow.

„EQC е пионерът на нашето бъдещо портфолио от автомобили на Mercedes-Benz EQ. Пускането на пазара на EQC Edition 1886 служи като напомняне за изобретението на първия автомобил и ние подчертаваме пионерския си дух. Тогава ние бяхме първите, които революционизираха индивидуалната мобилност. EQC сега още веднъж бележи навлизането в нова ера. Ера, в която електрическата мобилност е надеждна, проста и в същото време вълнуваща,” казва Брита Сегер,член на Управителния съвет на Daimler AG, отговарящ за продажбите на автомобили Mercedes-Benz. „EQC Edition 1886 не само означава прогресивен дизайн, вълнуваща динамика на шофиране и гама, повече от подходяща за ежедневна употреба, но и интелигентни допълнителни услуги, които предвиждат и отговарят на нуждите на водача.“

Продължение

Глобалната икономика може да спести до 160 трилиона долара

Трябва да преминем към възобновяеми енергийни източници и електромобили

HEFEI, CHINA - тези соларни инсталации в китайската провинция, на площ от 160 хектара, са генерирали през 2018 г. 110 млн kWh електричество...

HEFEI, CHINA – тези соларни инсталации в китайската провинция, на площ от 160 хектара, са генерирали през 2018 г. 110 млн kWh електричество…

„Всеки долар, изразходван за енергиен преход, ще се изплати до седем пъти.“

Източник: thinkprogress.org

Представете си свят, в който 85% от цялата електроенергия идва от възобновяеми източници, има повече от един милиард електрически превозни средства на пътя, а ние сме на път да запазим климата за живот на нашите деца и бъдещите поколения.

Международната агенция за възобновяема енергия (IRENA) съобщи неотдавна, че такова бъдеще ще бъде възможно към 2050 г.,  благодарение на спада в цените на основните технологии за чиста енергия и на това, че разходите за спасяване на климата са спаднали драстично.

Всъщност според новия доклад на IRENA най-рентабилната стратегия за постигане на „безопасно за климата бъдеще“ – поддържане на глобалното затопляне под 2 градуса по Целзий – е ускорен енергиен преход към възобновяеми енергийни източници и енергийна ефективност, съчетани с електрификация на ключови сектори като транспорта.

Продължение

Daimler инвестира $170 млн. в следващото поколение батерии на Sila Nano

Автомобилостроители продължават да влагат пари в технологии на батериите за електромобили_102136642_gettyimages-912904396

През изминалата година автомобилопроизводителите и фирми инвестираха над 1,3 млрд. долара в технологии за съхранение на енергия.

Sila Nanotechnologies спечели още $170 милиона корпоративни средства за разработване на модерни батерии, които подобряват производителността на електрическите превозни средства и потребителската електроника.

Стартирането на Alameda, Калифорния, основано през 2011 г., търси да комерсиализира нов набор от високоефективни силициеви анодни материали, които биха могли да заместят често използваните графити в анодите на литиево-йонните батерии.

Последното финансиране от Daimler AG заедно с 8VC на Джо Лонсдейл, се присъедини към по-ранните инвеститори Sutter Hill Ventures, Bessemer, Samsung, In-Q-Tel, Matrix Partners, Changwei Capital, Next47и китайския производител на батерии. Amperex.

Продължение

Обявиха електрическото Renault EZ-Flex Concept (2019)

Експеримент за проучване на утрешните превози на товари в градаRenault-EZ-Flex_Concept-2019-1024-01

Източник: netcarshow.com

Renault EZ-FLEX е компактно и маневрено превозно средство, проектирано да се движи безпроблемно и превозва товари в градовете.

Неговите дължина (3.86 м), ширината (1.65 м) и височината (1.88) са достатъчно малки, за да позволят достъп до паркинги. Товароподемността от 3 m3 е изключителна по отношение на своите размери и е възможна благодарение на компактния кокпит, който предлага пълната гама от активи на истински LCV. 4,5-метровият кръг на завиване осигурява отлична маневреност по улиците на градските центрове.

Всичко е проектирано така, че да отговаря на нуждите на шофьора за доставка: широкият достъп до кокпита, ясният централен панел за бърз и лесен достъп до информация за шофиране, отлична видимост и лесен и ефективен контрол. Интерфейсът е съвременен и обещава функционалността, която потребителите имат със смартфоните си. Той предлага услуги и приложения, свързани с превозното средство и може да интегрира допълнителни приложения, свързани с различни дейности.

Продължение

Испанските електроскутери на Silence идват в Европа

Движат се със 100 км в час и имат пробег 115 кмSilence2785B-copy

Базираната в Барселона компания за електрически скутери Silence е известна в Испания. Възможни са скорости на магистрали и ползване на батерии с голям капацитет.

Сега компанията пресича Пиренеите и се разширява в Европа. Това може да даде възможност на много европейци, които чакат да се доберат до тези уникални електрически скутери.

Скутерите бяха популярни при доставчиците и първите потребители, благодарение на способността им да достигат по-високи скорости и да покриват по-големи разстояния от повечето други електрически скутери.

Скутерите, които се произвеждат в Барселона, са способни на това отчасти благодарение на акумулаторите с голям капацитет. Подвижните батерии се предлагат с капацитет до 5 kWh, което е между 2-4 пъти по-голямо от многото други електрически батерии.

Продължение

В Оксфорд правят електрочетириколки за бизнес

Това вероятно е следващото решение за електрическо колело1-header (1)

Леките електрически превозни средства все повече намират употреба в приложението за превоз на товари и за доставки. Сега една нова компания от Обединеното кралство е открила собствено решение: електрически четириколки.

Новото дружество Electric Assisted Vehicles Limited (EAV), обяви преди дни съобщението на eBike Summit, която в момента се провежда в Оксфорд.

Новите превозни средства на EAV са известни като велосипед Project 1 eCargo, или „P1“ за кратко.

P1 е електрически квадрицикъл, предназначен за превоз на товари. Обозначението „квадрицикъл“ е класификация на превозни средства от ЕС, която включва микрокари и други малки четириколесни превозни средства.

Продължение

Ръст на електромобилите и хибридите у нас

600% ръст за последните 5 години

За периода от септември 2018 г. до януари 2019 г. ръстът на регистрираните електрически и хибридни превозни средства в страната е достигнал 34%. Това съобщи заместник-министъра на икономиката Лъчезар Борисов по време на Годишните награди на ИКЕМ “Кубратов меч” за принос в развитието на електрическата мобилност през 2018 г., които се провеждат за осма поредна година. Към днешна дата общият брой на регистрираните електрически и хибридни превозни средства в страната от всички категории е 7246 бр. От тях леки автомобили изцяло електрически са 741 бр., а хибридните – 5 753 бр., което е ръст от над 600% за последните 5 години.