Обявиха електрическото Renault EZ-Flex Concept (2019)

Експеримент за проучване на утрешните превози на товари в градаRenault-EZ-Flex_Concept-2019-1024-01

Източник: netcarshow.com

Renault EZ-FLEX е компактно и маневрено превозно средство, проектирано да се движи безпроблемно и превозва товари в градовете.

Неговите дължина (3.86 м), ширината (1.65 м) и височината (1.88) са достатъчно малки, за да позволят достъп до паркинги. Товароподемността от 3 m3 е изключителна по отношение на своите размери и е възможна благодарение на компактния кокпит, който предлага пълната гама от активи на истински LCV. 4,5-метровият кръг на завиване осигурява отлична маневреност по улиците на градските центрове.

Всичко е проектирано така, че да отговаря на нуждите на шофьора за доставка: широкият достъп до кокпита, ясният централен панел за бърз и лесен достъп до информация за шофиране, отлична видимост и лесен и ефективен контрол. Интерфейсът е съвременен и обещава функционалността, която потребителите имат със смартфоните си. Той предлага услуги и приложения, свързани с превозното средство и може да интегрира допълнителни приложения, свързани с различни дейности.

Renault-EZ-Flex_Concept-2019-1024-03Задната част е оптимизирана чрез ергономична товарна височина (760 мм над земята) и отваряне, което позволява лесен достъп до целия товарен отсек. Автомобилът също е проектиран така, че да позволява голямо разнообразие от конфигурации за товарния отсек. Тези конфигурации на задното пространство са приспособими, предназначени да отговорят на различните нужди на различни професионалисти, на които автомобилът ще бъде предоставен.

Като електрически автомобил, Renault EZ-FLEX предлага пробег от 100 км, адаптиран към нуждите на градската доставка (градските доставки на товари изискват средно 50 км на ден).

Десетина автомобила Renault EZ-FLEX ще бъдат отпуснати на различни професионалисти, фирми, градове и общини в Европа. Очаква се експериментът да продължи около 2 години.

Превозното средство е оборудвано с датчици за по-добро изследване на неговата употреба. Професионалните потребители Renault-EZ-Flex_Concept-2019-1024-05допълнително ще обогатят тези данни с обратна информация по време на експеримента. Ще бъдат събирани различни типове данни, включително за геолокация, пробег, използване на товара, скорост, спирки и т.н. Тези данни ще бъдат прехвърлени чрез свързаната система на превозното средство или в реално време, или веднъж на ден, за да се анализира реалността на ежедневната употреба.

Анализът на данните, съчетан с обратната връзка на потребителите, ще позволи на Renault да проектира превозни средства, които са по-добре адаптирани към развитието на градската логистика.

Чрез този експеримент Renault има нов подход за подготовка и проектиране на иновациите на утрешния ден.

Следвайки концептуалния автомобил Renault EZ-PRO, Renault EZ-FLEX ни позволява да продължим нашата проучвателна работа по утрешната мобилност.