Архив

Citroen DS Prestige

На базата на Citroen DS Pallas френското каросерийно ателие Chapron произвеждало лимузините DS Prestige със съвсем истинска

Предложения от търга Bonhams в Париж през 2012 г. Citroën DS 21 Prestige Chapron 1972

Предложения от търга Bonhams в Париж през 2012 г. Citroën DS 21 Prestige Chapron 1972

преграда зад предния ред седалки, но със стандартна колесна база. Освен това предприятието експериментирало и със седани собствено изготвяне – с отчетливо изпъкващ багажник. Всяка от тези машини била уникална сама по себе си. Поръчителят можел да избере цвят, материали за изработване на салона, даже направлението на отварането на задните врати – в посока на движението или обратно.

SONY DSC

SONY DSC

В ателието разработвали два варианта седана – MajestyLimousine и LorraineLimousine. Седани в ателието на Анри Чапрон от 1964 до 1973 г. пуснали не по-малко от 50 бройки…

Сред многобройните си продукции, базирани на автомобили на Citroën, Чапрон предлага на DS с надстройки Prestige, със или без разделение на шофьорското място, като клиентите могат да избират своето ниво на завършеност от обширен каталог от опции.

Разделянето от шофьора е с декорация от дърво, електрически контролирано преградно1280px-Bonhams_-_The_Paris_Sale_2012_-_Citroën_DS_21_Prestige_finition_Chapron_-_1972_-_004 стъкло, стерео радио в задното отделение, две вградени прибиращи се пикник маси, централен коктейл бар, радио телефон, антени на багажника и покрива и т.н.

Логото Chapron се намира на багажника, който се отваря с помощта на хромирана дръжка, а името на каростроителя е написано с хромирани надписи върху крилата. В задната част има светлина за обратен ход, отпред  фарове за дълги светлини. Колелата са украсени с капаци на Robergel. Плътният вътрешен килим е мек сив.

Елегантни и перфектни, запазените уникални и исторически салони са изцяло реставрирани – каросерия, интериор и двигател – от известни специалисти.