НОВИЯТ СЕДАН PEUGEOT 508
НОВИЯТ СЕДАН PEUGEOT 508

Citroen DS Prestige

На базата на Citroen DS Pallas френското каросерийно ателие Chapron произвеждало лимузините DS Prestige със съвсем истинска

Предложения от търга Bonhams в Париж през 2012 г. Citroën DS 21 Prestige Chapron 1972

Предложения от търга Bonhams в Париж през 2012 г. Citroën DS 21 Prestige Chapron 1972

преграда зад предния ред седалки, но със стандартна колесна база. Освен това предприятието експериментирало и със седани собствено изготвяне – с отчетливо изпъкващ багажник. Всяка от тези машини била уникална сама по себе си. Поръчителят можел да избере цвят, материали за изработване на салона, даже направлението на отварането на задните врати – в посока на движението или обратно.

SONY DSC

SONY DSC

В ателието разработвали два варианта седана – MajestyLimousine и LorraineLimousine. Седани в ателието на Анри Чапрон от 1964 до 1973 г. пуснали не по-малко от 50 бройки…

Сред многобройните си продукции, базирани на автомобили на Citroën, Чапрон предлага на DS с надстройки Prestige, със или без разделение на шофьорското място, като клиентите могат да избират своето ниво на завършеност от обширен каталог от опции.

Разделянето от шофьора е с декорация от дърво, електрически контролирано преградно1280px-Bonhams_-_The_Paris_Sale_2012_-_Citroën_DS_21_Prestige_finition_Chapron_-_1972_-_004 стъкло, стерео радио в задното отделение, две вградени прибиращи се пикник маси, централен коктейл бар, радио телефон, антени на багажника и покрива и т.н.

Логото Chapron се намира на багажника, който се отваря с помощта на хромирана дръжка, а името на каростроителя е написано с хромирани надписи върху крилата. В задната част има светлина за обратен ход, отпред  фарове за дълги светлини. Колелата са украсени с капаци на Robergel. Плътният вътрешен килим е мек сив.

Елегантни и перфектни, запазените уникални и исторически салони са изцяло реставрирани – каросерия, интериор и двигател – от известни специалисти.